Ухвала
від 17.12.2010 по справі 10/74
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кір овоградської області

ПОСТАНОВА

"17" грудня 2010 р. № 10/74

Господарський суд Кіров оградської області в складі судді Деревінської Л.В. розгл янув справу № 10/74 від 07.03.2007 р.

за об' єднаною заявою кред иторів - Новоукраїнської між районної державної податков ої інспекції, управління Пен сійного фонду України у Добр овеличківському районі, Кіро воградського обласного відд ілення Фонду соціального стр ахування з тимчасової втрати працездатності від імені як ого діє виконавча дирекція,

до боржника - відкритого акц іонерного товариства "Добров еличківський цукровий завод " (далі - ВАТ "Добровеличківськ ий цукровий завод"), с. Липняжк а Добровеличківського район у Кіровоградської області,

про банкрутство

ПРЕДСТАВНИКИ:

кредитор - гр. Петросян Д.А. па спорт ЕА 836883 виданий Добровели чківським РВ УМВС України в К іровоградській області 25.05.2001р .;

від кредитора Добровеличк івського РЦЗ - Дігтяренко Т.М., довіреність № 451 від 22.10.10;

від кредитора Новоукраїнс ької МДПІ - Чумаченко Н.В., дові реність № 15 від 08.06.10;

від боржника - участі не бра ли;

В засіданні суду приймав уч асть розпорядник майна, арбі тражний керуючий Забол отний Г.В.;

від Регіонального відділе ння Фонду державного майна У країни по Кіровоградській об ласті - Годорожа О.Л., довірені сть № 8/17 від 20.01.10.

ВСТАНОВИВ:

Згідно довідки № 151-45 від 02.04.2007 р . Регіонального відділення Ф онду державного майна Україн и по Кіровоградській області державна частка власності у статутному фонді ВАТ "Добров еличківський цукровий завод " складає 98,49%.

Ухвалою від 04.12.2008 року господ арський суд визнав грошові в имоги кредиторів та затверди в реєстр вимог кредиторів бо ржника ВАТ "Добровеличківськ ий цукровий завод".

Постановою від 19.08.09 р., залише ною без змін постановою від 02. 12.09р. Вищого господарського су ду України, Дніпропетровськи й апеляційний господарський суд апеляційну скаргу Держа вного комітету України з дер жавного матеріального резер ву залишив без задоволення. У хвалу господарського суду Кі ровоградської області від 04.12 .08 р. скасував в частині визнан ня грошових вимог Державного комітету України з державно го матеріального резерву в с умі 9713963,48 грн. та включення їх до реєстру вимог кредиторів ВА Т "Добровеличківський цукров ий завод". В визнанні грошових вимог Державного комітету У країни з державного матеріал ьного резерву в сумі 37782957,02 грн. в ідмовив.

Комітет кредиторів боржни ка 15.09.2009 р. прийняв рішення про з вернення до господарського с уду з клопотанням про визнан ня боржника ВАТ "Добровеличк івський цукровий завод" банк рутом та відкриття ліквідаці йної процедури. До господарс ького суду надійшло клопотан ня від 22.09.09 р. про визнання боржн ика банкрутом та відкриття л іквідаційної процедури. (а.с. 1 9-20, 44 т. 6).

Регіональне відділення Фо нду державного майна України по Кіровоградській області у листі № 10-17-5479 від 08.05.10 р. повідоми ло, що на підставі наказу Фонд у № 1451 від 14.07.2004 р. та згідно акта п риймання-передачі № 18/17 від 27.09.04 р . повноваження з управління к орпоративними правами у ВАТ "Добровеличківський цукрови й завод" (98,494%) перейшли до регіон ального відділення Фонду дер жавного майна України по Кір овоградській області.

Згідно листа № 186-45 від 12.05.10 р. ре гіонального відділення Фонд у державного майна України п о Кіровоградській області ВА Т "Добровеличківський цукров ий завод" тривалий час не здій снює господарської діяльнос ті та не має можливості відно вити платоспроможність.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону України "Про введення морато рію на примусову реалізацію майна" від 29.11.2001 р. під примусово ю реалізацією майна підприєм ств розуміється відчуження о б'єктів нерухомого майна та і нших основних засобів виробн ицтва. До основних засобів ви робництва, що забезпечують в едення виробничої діяльност і підприємства, слід відноси ти ті майнові активи, які облі ковуються як необоротні згід но з положенням (стандартом) б ухгалтерського обліку 2 "Бала нс", затвердженим наказом Мін істерства фінансів України № 87 від 31.03.99 р. (з подальшими змінам и і доповненнями). Дія моратор ію не поширюється на ту части ну майнових активів підприєм ства, що обліковуються як май нові активи, а саме грошові ко шти та їх еквіваленти, що не об межені у використанні, а тако ж інші активи, призначені для реалізації чи споживання пр отягом операційного циклу аб о протягом дванадцяти місяці в з дати складення балансу.

Зокрема, мораторій поширює ться на випадки відчуження ш ляхом продажу майна в процес і провадження зі справи про б анкрутство, визначеного стат тями 22-26, 30 Закону України "Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) щодо в изнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної про цедури і продажу майна підпр иємства.

Як вбачається з інформацій ного листа Вищого господарсь кого суду України № 01-8/1114 від 18.05.06 р., у разі прийняття постанови про визнання банкрутом борж ника-підприємства, зазначено го у ст. 1 Закону України "Про вв едення мораторію на примусов у реалізацію майна", до складу ліквідаційної маси не можут ь включатися його майнові ак тиви, зазначені у частині пер шій статті 2 Закону України "Пр о введення мораторію на прим усову реалізацію майна", а отж е ліквідатор не має права зді йснювати їх продаж до закінч ення дії мораторію.

ВАТ "Добровеличківський цу кровий завод" лишилось без ос новних засобів виробництва ( майна на примусову реалізаці ю якого встановлено мораторі й). Отже, вимоги Закону України "Про введення мораторію на пр имусову реалізацію майна" не можуть перешкоджати відкрит тю та здійсненню ліквідаційн ої процедури ВАТ "Добровелич ківський цукровий завод".

Регіональне відділення Фо нду державного майна України по Кіровоградській області вважає за доцільне у процесі провадження про банкрутство ВАТ "Добровеличківський цук ровий завод" перейти на лікві даційну процедуру.

Розпорядник майна, арбітра жний керуючий Заболотний Г.В . подав господарському суду з віт проведення поглибленого аналізу фінансово - господар ської діяльності неплатоспр оможного підприємства ВАТ "Д обровеличківський цукровий завод" по Методичних рекомен даціях щодо виявлення ознак неплатоспроможності підпри ємства та ознак дій приховув ання банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства та зробив насту пний висновок. Проведеним ан алізом виявлено стійку непла тоспроможність ВАТ "Добровел ичківський цукровий завод". Д оведення ознак дій з прихову вання банкрутства, фіктивног о банкрутства чи доведення д о банкрутства є неможливим в зв'язку з відсутністю в повно му обсязі первинних документ ів підприємства та відповідн их даних бухгалтерського обл іку.

Справа № 10/74 про банкрутство ВАТ "Добровеличківський цукр овий завод" порушена 07.03.07 р. Стос овно боржника ВАТ "Добровели чківський цукровий завод" бу ло порушено 17.07.00 р. провадження у справі про банкрутство № 05-01/ 2018/6-147/10/6, дане провадження заверш ено укладенням мирової угоди . З матеріалів справи № 05-01/2018/6-147/10/6 вбачається, що арбітражним к еруючим Христенко В.В. здійсн ено продаж цілісного майново го комплексу ВАТ "Добровелич ківський цукровий завод". При цьому у власності держави ли шився пакет акцій у розмірі 98, 494% від статутного фонду, а на ба лансі підприємства - майно, що не увійшло до статутного фон ду. (а.с. 21-37, т. 6)

Інвентаризація майна борж ника розпорядником майна не проводилась.

Ухвалою від 25.11.10 р. господарсь кий суд задовольнив клопотан ня арбітражного керуючого За болотного Г.В., припинив його о бов'язки розпорядника майном боржника та призначив розпо рядником майна ВАТ "Добровел ичківський цукровий завод" а рбітражного керуючого Шкуру пій Ю.В.

Рішенням комітету кредито рів від 25.11.10 р. погоджено кандид атуру арбітражного керуючог о Шкурупій Ю.В. для призначенн я ліквідатором банкрута (про токол зборів комітету кредит орів від 25.11.10 р.).

Листом від 16.12.2010 р. № 216-30-20/5168 Держа вний департамент з питань ба нкрутства погодив кандидату ру арбітражного керуючого Шк урупій Ю.В. для призначення лі квідатором ВАТ "Добровеличкі вський цукровий завод".

Арбітражний керуючий Шкур упій Ю.В. відповідно до ч. 3 ст. 3-1 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том" подала суду заяву про те, що вона стосовно ВАТ "Доброве личківський цукровий завод" не належить до жодної з катег орій осіб, які згідно із закон ом не можуть бути призначені арбітражними керуючими.

Викладене свідчить про май нову неспроможність боржник а наявним майном задовольнит и вимоги визнаних судом кред иторів інакше, як через засто сування ліквідаційної проце дури. Вказані обставини відп овідно до ч. 4 ст. 205, ст. 209 Господар ського кодексу України є під ставою для визнання боржника банкрутом.

Дані про погашення боржник ом заборгованості перед кред иторами відсутні. Заяви та пр опозиції щодо відкриття проц едури санації боржника до су ду не надходили.

Крім того, враховуючі полож ення Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців" та ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом", господарський суд вважає за необхідне зобо в'язати державного реєстрато ра Добровеличківської район ної державної адміністрації внести до Єдиного державног о реєстру юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців від повідні відомості про заміну керівника боржника на лікві датора банкрута.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 3-1, 22 - 24, 26, 32 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" (далі - Закон), ст. ст. 4-1, 86 Господарсь кого процесуального кодексу України, господарський суд ,-

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати боржника відкрит е акціонерне товариство "Доб ровеличківський цукровий за вод" (ідент. код 03563672) банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну про цедуру щодо банкрута ВАТ "Доб ровеличківський цукровий за вод" на строк до 17.06.2011 р.

3. Припинити повноваження ро зпорядника майном боржника т а виконання обов'язків керів ника боржника Шкурупій Ю.В. з 1 7.12.2010 р.

4. Призначити ліквідатором б анкрута ВАТ "Добровеличківсь кий цукровий завод" арбітраж ного керуючого Шкурупій Юлію Вікторівну (ідент. номер НО МЕР_1), ліцензія серії АВ № 499096 в ід 25.12.2009 року, видана Державним департаментом з питань банкр утства, яка проживає за адрес ою: АДРЕСА_1

5. Зобов' язати ліквідатора арбітражного керуючого Шкур упій Ю.В.:

здійснити в установленому Законом порядку опублікуван ня відомостей про визнання б анкрутом ВАТ "Добровеличків ський цукровий завод", відкри ття ліквідаційної процедури і докази публікації подати г осподарському суду до 17.01.2011 р.;

до 17.01.2011 р. подати господарськ ому суду погоджене з комітет ом кредиторів банкрута клоп отання про призначення члені в ліквідаційної комісії банк рута;

до 17.03.2011 р. подати господарськ ому суду відомості (інформац ію) про виконану роботу по про веденню ліквідаційної проце дури;

не пізніше 17.06.2011 р. подати госп одарському суду звіт ліквіда тора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають ви могам ст. 32 Закону; подати госп одарському суду для затвердж ення звіт про оплату послуг, в ідшкодування витрат арбітра жного керуючого, затверджени й рішенням комітету кредитор ів (до звіту додати копію прот околу засідання комітету кре диторів).

При необхідності продовже ння строку ліквідаційної про цедури арбітражний керуючий -ліквідатор зобов' язаний по дати господарському суду обґ рунтоване клопотання, до яко го мають бути додані копії до кументів, що свідчать про вик онану ліквідатором роботу в ході ліквідаційної процедур и та підтверджують необхідні сть продовження строку лікві даційної процедури.

6. Відповідно до ч. 3 ст. 12 Закон у скасувати заходи щодо забе зпечення грошових вимог кред иторів: в частині заборони ВА Т "Добровеличківський цукров ий завод" і всім його органам у правління відчуження у будь- який спосіб належних боржник у на праві власності основни х засобів (фондів) та вчинення дій щодо реорганізації та лі квідації юридичної особи бор жника, застосовані ухвалою с уду від 07.03.2007 року про порушення провадження у справі про бан крутство.

7. Зобов'язати державного ре єстратора Добровеличківськ ої районної державної адміні страції відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том" та Закону України "Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців" внести до Єдиного держа вного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в відомості про заміну керів ника ВАТ "Добровеличківський цукровий завод" на ліквідато ра, арбітражного керуючого Ш курупій Юлію Вікторівну.

8. Копії цієї постанови наді слати кредиторам, зазначеним у реєстрі вимог кредиторів (п . 3 ухвали від 04.12.08р., а.с. 94-103 т. 4 та по станова Дніпропетровського апеляційного господарськог о суду від 19.08.09р.), Добровеличків ському відділенню Новоукраї нської МДПІ (27000, Кіровоградськ а область, смт. Добровеличків ка, вул. Шевченка, 134), банкруту, л іквідатору, арбітражному кер уючому Шкурупій Ю.В. (за адреса ми: АДРЕСА_1; АДРЕСА_2), Де ржавному департаменту з пита нь банкрутства Міністерства економіки України, Сектору з питань банкрутства у Кірово градській області Державног о департаменту з питань банк рутства, Регіональному відді ленню Фонду державного майна України по Кіровоградській області, прокурору Кіровогра дської області, ДВС Добровел ичківського районного управ ління юстиції, державному ре єстратору Добровеличківськ ої районної державної адміні страції для виконання.

Суддя Л. В. Деревінська

Дата ухвалення рішення17.12.2010
Оприлюднено05.01.2011
Номер документу13239407
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство ПРЕДСТАВНИКИ: кредитор - гр. Петросян Д.А. па спорт ЕА 836883 виданий Добровели чківським РВ УМВС України в К іровоградській області 25.05.2001р .; від кредитора Добровеличк івського РЦЗ - Дігтяренко Т.М., довіреність № 451 від 22.10.10; від кредитора Новоукраїнс ької МДПІ - Чумаченко Н.В., дові реність № 15 від 08.06.10; від боржника - участі не бра ли; В засіданні суду приймав уч асть розпорядник майна, арбі тражний керуючий Забол отний Г.В.; від Регіонального відділе ння Фонду державного майна У країни по Кіровоградській об ласті - Годорожа О.Л., довірені сть № 8/17 від 20.01.10

Судовий реєстр по справі —10/74

Ухвала від 01.08.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 04.09.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Фоміна В. О.

Ухвала від 30.05.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 29.12.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 05.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 29.06.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зайцева Ірина Володимирівна

Ухвала від 20.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 20.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Судовий наказ від 15.11.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 20.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні