Постанова
від 03.01.2013 по справі 569/40/13- к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/40/13- к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 січня 2013 року м.Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Цвіркун О.С., розглянувши клопотання слідчого СВ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_1 про проведення обшуку житла ОСОБА_2,

В С Т А Н О В И В:

02.01.2013 року слідчий СВ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області старший лейтенант міліції ОСОБА_1 звернувся в суд із клопотанням про проведення обшуку житла ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1, з метою відшукання та вилучення знарядь вчинення злочину -пістолету та майна, яка було здобуте злочинним шляхом, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення. Клопотання про проведення обшуку погоджене з прокурором, який здійснює процесуальне керівництво ОСОБА_3

27 грудня 2012 року, в період часу з 19 год. 30 хв. до 19 год. 45 хв., невстановлена особа, маючи умисел на заволодіння чужим майном, діючи з корисливих мотивів, здійснила розбійний напад на магазин «Любоні», який розташований за адресою: м. Рівне, вул.. Павлюченка, 16. В ході нападу невідома особа зайшла в приміщення магазину та погрожуючи застосуванням насильства небезпечного для життя та здоров'я продавця магазину ОСОБА_4, яке виразилося у здійсненні одного пострілу зі зброї в сторону продавця, відкрито викрав з каси магазину гроші на загальну суму 2700 гривень, які належать гр.. ОСОБА_5 та мобільний телефон марки 7370», який належить ОСОБА_4, чим завдала майнової шкоди гр.. ОСОБА_5 на загальну суму 2700 гривень а гр. ОСОБА_4 на суму 1650 гривень.

За фактом розбійного нападу (розбою), 27 грудня 2012 року розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України.

В ході перевірки було встановлено, що під час розбійного нападу, невідома особа заволоділи мобільним телефоном марки 7370», IMEI: 351882012950792, який належить гр.. ОСОБА_4. На даний час встановити місце знаходження мобільного терміналу та особу яка ним користується не представилось можливим.

До слідчого відділу Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області надійшли мотивовані рапорти про те, що гр. ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 може бути причетний до скоєння вказаного злочину. Розглянувши рапорти оперуповноваженого ВКР Рівненського МВ УМВС України старшого лейтенанта міліції ОСОБА_6, оперуповноваженого ВКР Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_7, оперуповноваженого ВКР Рівненського МВ УМВС України старшого лейтенанта міліції ОСОБА_8, по наявній оперативній інформації громадянин ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 проживаючий: ІНФОРМАЦІЯ_2 може бути причетний до скоєння розбійного нападу на магазин «Любоні», а також до скоєння інших тяжких злочинів.

Згідно інформації ГУДМС УДМС України в Рівненській області, ОСОБА_2 зареєстрований за вказаною адресою, що об'єктивно вказує на те, що вказане житло перебуває у його фактичному володінні.

Таким чином, викладене дає достатні вважати, що в житлі та в підсобних приміщеннях за вказаним місцем проживання зберігаються знаряддя вчинення злочину -пістолет та майно, яке було здобуте злочинним шляхом , що мають значення для досудового розслідування і які можуть бути використані як докази під час судового розгляду.

Згідно ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Оскільки слідчим та прокурором доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані речі мають значення для справи, відомості, що містяться у них, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також те, що відшукувані речі знаходяться за місцем проживання ОСОБА_2, є достатні для задоволення клопотання та проведення обшуку його житла.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234-235,395 КПК України,

УХВАЛИВ :

Клопотання про проведення обшуку житла ОСОБА_2 -задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку житла ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1, з метою відшукання та вилучення знарядь вчинення злочину -пістолету та майна, яка було здобуте злочинним шляхом, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду О.С.Цвіркун

Дата ухвалення рішення03.01.2013
Оприлюднено22.01.2014

Судовий реєстр по справі —569/40/13- к

Постанова від 03.01.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Цвіркун О.С. О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні