Ухвала
від 03.01.2013 по справі 183/2/13- к
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

03 січня 2013 року Справа № 183/2/13- к

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Городецький Д.І. розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Новомосковського МВ (з обслуговування м. Новомосковська та Новомосковського району) ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_1 про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013040350000056 від 03 січня 2013 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України,

В С Т А Н О В И В:

03 січня 2013 року старший слідчий СВ Новомосковського МВ (з обслуговування м. Новомосковська та Новомосковського району) ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з Новомосковським міжрайонним прокурором Дніпропетровської області, про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013040350000056 від 03 січня 2013 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий посилався на те, що 03.01.2013 року близько 07-00 годин на порозі будинку № 13 по вул. Д.Бідного м. Новомосковська Дніпропетровської області був виявлений труп громадянина ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1, у якого на передній поверхні грудної клітини справа в верхній третині на рівні 3-го та 4-го ребер, по середньо ключичній лінії виявлена вхідна вогнепальна рана діаметром близько 3 см.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення -ч.1 ст. 115 КК України.

В клопотанні зазначено, що була реальна підозра, що особа, що скоїла злочин, перебуває в домоволодінні, тому, з метою безпосереднього переслідування зазначеної особи, в житловому приміщенні та господарських будівлях та спорудах був негайно проведений обшук.

Під час обшуку в житловому будинку виявлені наявність слідової інформації: мобільних пристроїв, слідів пальців, сліди взуття, гільзи та патрони від мисливської рушниці.

В зв'язку з наведеним, у відповідності до ст. 234 КПК України, в клопотання слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку житла по вул. Д.Бідного № 13 м. Новомосковська Дніпропетровської області, яке належало ОСОБА_2.

Клопотання слідчого є обґрунтованим, з наступного

На підставі ст. 234 КК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також, встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

У відповідності до ч.3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов'язаних із врятуванням житла людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов'язаний невідкладно

після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами ст.. 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

У слідчого були підстави для проникнення у житло, оскільки, були пов'язані безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, в зв'язку з чим клопотання підлягає задоволенню.

У відповідності до ст.. 235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи до іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотання прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз. Ухвала слідчого судді, крім іншого, повинна містити відомості про строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Оскільки обшук був проведений до постановлення ухвали слідчого судді, строк дії ухвали сплив.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 233, 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого СВ Новомосковського МВ (з обслуговування м. Новомосковська та Новомосковського району) ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_1 про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013040350000056 від 03 січня 2013 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України -задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в житловому будинку № 13 по вул. Дем'яна Бідного в м. Новомосковськ Дніпропетровської області, а також в господарських будівлях та спорудах зазначеного житлового будинку, що належав ОСОБА_2, з метою безпосереднього переслідування осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали -до 04 січня 2013 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.І. Городецький

Дата ухвалення рішення03.01.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу28431155
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013040350000056 від 03 січня 2013 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України

Судовий реєстр по справі —183/2/13- к

Ухвала від 03.01.2013

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні