Ухвала
від 03.01.2013 по справі 119/10/13- к
ФЕОДОСІЙСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Дело № 119/10/13- к

УХВАЛА

про проведення обшуку.

03 січня 2013 року м.Феодосія

Слідчий суддя Феодосійського міського суду АРК ОСОБА_1, при секретарі Андрейченко М.Г., за участю прокурора Сапрон В.П., слідчого Налітова М.О., розглянув винесене в кримінальному провадженні слідчим СВ Феодосійського МВ ГУ МВС України в АРК погоджене прокурором клопотання про дозвіл на проведення обшуку житла особи, -

ВСТАНОВИВ:

03.01.2013 р. слідчий СВ Феодосійського МВ ГУ МВС України в АРК звернувся до суду їз клопотанням про дозвіл на проведення обшуку кв.№46 в буд.№14 по вул..Набережній в смт.Приморському в м.Феодосія, у якій проживає ОСОБА_2

Клопотання мотивовано тим, що 26.12.2012 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12012130200000776 внесено інформацію про факт кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України за фактом спричинення тілесних ушкоджень ОСОБА_3

В ході досудового розслідування було проведено допит ОСОБА_3,у ході якого він вказав, що тілесні ушкодження йому заподіяв ОСОБА_2, який проживає за адресою ІНФОРМАЦІЯ_1. ОСОБА_2 було факт спричинення тілесних ушкоджень ОСОБА_3 заперечує. У ході огляду місця події -ганку под`їзду дому № 14 вул.Набережна, та коло нього, колючих та ріжучих предметів виявлено не було, будь-яких речових доказів також на місці вилучено не було.

Беручі до уваги, що проведеними слідчими (розшуковими) заходами не вдалося викрити гр. ОСОБА_2 в скоєнні злочину, а також враховуючи, що по місцю його мешкання існує ймовірність виявлення речових доказів, а саме знаряддя злочину, то з метою отримання допустимих речових доказів, слідчий звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку.

Вислухав учасників процесу: прокурора, який підтримав клопотання, пояснив при цьому, що у ході обшуку планується відшукати всі речові докази, що мають відношення до справи-знаряддя злочину, одяг із слідами крові, якій належить ОСОБА_2, оскільки на ОСОБА_2 вказано як на особу що вчинила злочин, слідчого, який підтримав клопотання та пояснив, що у квартирі можуть знаходитися колючо-ріжучі предмети, якими було спричинено тілесні ушкодження, та які можливо відшукати у ході обшуку, вивчив матеріали подання та матеріали кримінального провадження, суд вважає можливим задовольнити клопотання.

Як встановлено ст.233 КПК України, під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Згідно ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.5 ст. 236 КПК України , обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження. Обшук особи повинен бути здійснення особами тієї ж статі.

Оскільки реєстрація ОСОБА_2 у вказаній квартирі підтверджена матеріалами справи, окрім того, потерпілий ОСОБА_3 вказав на нього як на особу, яка спричинила тілесні ушкодження, то суд вважає, що у квартирі можуть знаходитися речові докази, які свідчать про причетність ОСОБА_2 до скоєння злочину, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, а також- іншіх предметів, що мають значення для встановлення істини у справі, що необхідно для всебічного, повного та об’єктивного розслідування кримінальної справи.

На підставі наведеного, з метою отримання допустимих речових доказів, а також зважаючи на невідкладності проведення зазначеної слідчої дії, суд вважає можливим задовольнити клопотання. .

Керуючись ст.ст.110,233,234,236,309 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Феодосійського МВ ГУ МВС України в АРК ОСОБА_4 про обшук квартири АДРЕСА_1 в м.Феодосія, у яекій зареєстрований ОСОБА_2, задовольнити.

Провести обшук квартири АДРЕСА_1 в м.Феодосія.

Строк дії ухвали 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Копію ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя А.М.Терентьєв

Дата ухвалення рішення03.01.2013
Оприлюднено22.01.2014

Судовий реєстр по справі —119/10/13- к

Ухвала від 03.01.2013

Кримінальне

Феодосійський міський суд Автономної Республіки Крим

Терентьев А. Н.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні