Постанова
від 11.06.2014 по справі 805/6368/14
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 червня 2014 р. Справа №805/6368/14

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

час прийняття постанови: 11:00 год.

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Галатіної О.О.

при секретарі Кузьменко Н.С.

за участю:

представника позивача - Матеши Ю.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Спецагротех" про припинення юридичної особи, суд -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з вказаним адміністративним позовом, в якому зазначив, що відповідач протягом року не подає до податкового органу податкову звітність, а тому просить припинити юридичну особу.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав в повному обсязі, просив суд задовольнити позов.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився. Про дату, час та місце судового засідання повідомлявся належним чином. Про причини неявки суд не повідомив.

Суд визнав за можливе розглянути справу без участі представника відповідача за наявними у справі доказами.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає позов таким, що підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Спецагротех" зареєстровано, як юридична особа згідно витягу з Єдиного державного реєстру (адреса розташування: 83045, м. Донецьк, Ленінський район, вул. Професорів Богуславських, буд. 2, код ЄДРПОУ 30100462), перебуває на податковому обліку в Державній податковій інспекції у Ленінському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області

Відповідно до акту про ненадання звітності відповідач не надає звітність до податкового органу протягом року, у зв'язку з чим позивач звернуся до суду з даним позовом.

Підпунктом 20.1.12. п. 20.1. ст. 20 Податкового кодексу України, що набрав чинності з 01.01.2011р., органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до підпункту 2 пункту 1 статті 9 Закону України «Про систему оподаткування» від 25.06.1991р. № 1251-ХІІ, платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).Пунктом 3 статті 10 Закону України «Про державну податкову службу в Україні» від 04.12.1990р. № 509- ХІІ передбачено, що державні податкові інспекції в районах у містах контролюють своєчасність подання платниками податків бухгалтерських звітів і балансів, податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків, інших платежів.

Слід зазначити, що підприємство відповідача не має заборгованості з податків і зборів.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності, є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Враховуючи викладене, а також те, що відповідач не спростував ненадання податкових декларацій та документів фінансової звітності до податкового органу протягом року, вимоги позивача про припинення юридичної особи є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до частини 4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями 23, 94, 162, 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Спецагротех" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю "Спецагротех" (дата проведення державної реєстрації - 19.08.1998 року, адреса розташування: 83045, м. Донецьк, Ленінський район, вул. Професорів Богуславських, буд. 2, код ЄДРПОУ 30100462).

Копію постанови у день набрання нею законної сили направити державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова постановлена у нарадчій кімнаті та проголошено її повний текст у судовому засіданні 11 червня 2014 року.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову Донецького окружного адміністративного суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Галатіна О.О.

Дата ухвалення рішення11.06.2014
Оприлюднено23.06.2014
Номер документу39281177
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/6368/14

Постанова від 11.06.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні