Вирок
від 09.06.2015 по справі 757/18591/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/18591/15-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09.06.2015 Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючої судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

захисника адвоката ОСОБА_4

обвинуваченої ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження №32014100060000082, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.04.2014, за обвинуваченням

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Києва, громадянки України, з середньою освітою, не заміжньої, зареєстрованої та фактично проживаючої за адресою АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

- у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 358 КК України,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_5 , 28 серпня 2013 року, в денний період часу, знаходячись в приміщені приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , неподалік станції метро «Печерська» по бул. Лесі Українки в м. Києві, умисно, не маючи на меті ведення підприємницької діяльності, з корисливих мотивів зареєструвала на своє ім`я за грошову винагороду, суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) приватне підприємство ТОВ «Венса Трейд» (код 38894220) (далі по тексту ТОВ «Венса Трейд»), при цьому вказавши адресу реєстрації підприємства АДРЕСА_2 , з метою прикриття незаконної діяльності.

ОСОБА_5 , 28 серпня 2013 року, в денний період часу знаходячись в приміщенні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 на прохання невстановленої слідством особи зареєструвала на своє ім`я за грошову винагороду суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ «Венса Трейд». Так, ОСОБА_5 , не маючи мети здійснювати фінансово-господарську діяльність ТОВ «Венса Трейд», пов`язану з наданням різноманітних послуг та торгівлею товарами фізичним та юридичним особам, визначену в статуті підприємства, з корисливих мотивів, погодилась на пропозицію зареєструвати на своє ім`я вказаний суб`єкт підприємницької діяльності, виступивши в якості співзасновника ТОВ «Венса Трейд».

Для досягнення своєї злочинної мети, направленої на здійснення фіктивного підприємництва, ОСОБА_5 у вищезазначений період часу, перебуваючи неподалік станції метро «Печерська» по бул. Лесі Українки в м. Києві надала невстановленій слідством особі копію свого паспорту громадянина України та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру. На підставі наданих документів (паспорту та ідентифікаційного номеру ОСОБА_5 ) невстановлена слідством особа склала статутні документи ТОВ «Венса Трейд», в які внесла завідомо неправдиві відомості.

Після цього, 28 серпня 2013 року, в денний період часу, знаходячись в приміщенні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, в присутності приватного нотаріуса ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , достовірно усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, підписала від імені співзасновника статут ТОВ «Венса Трейд», тобто зареєструвала на своє ім`я підприємство з метою прикриття незаконної діяльності, а саме з метою сприяння суб`єктам господарювання реального сектору економіки в мінімізації податкових зобов`язань, шляхом формування незаконного податкового кредиту, після чого статут ТОВ «Венса Трейд» був посвідчений вищевказаним нотаріусом та зареєстрований в реєстрі нотаріальних дій під №№ 1209, 1210.

Вказаний статут ТОВ «Венса Трейд» ОСОБА_5 в той же день передала невстановленій слідством особі, яка в подальшому займалась реєстрацією підприємства в державних органах.

28 серпня 2013 року статут ТОВ «Венса Трейд» та інші необхідні для реєстрації документи були подані невстановленою слідством особою до державного реєстратора, та на підставі цих документів 30 серпня 2013 року проведена державна реєстрація зазначеного підприємства на ім`я ОСОБА_5 .

Після реєстрації ТОВ «Венса Трейд» на своє ім`я ОСОБА_5 , виступивши співзасновником підприємства, самостійно підприємницьку дяльність не здійснювала, угод фінансового характеру не укладала, печаткою підприємства не користувалась, не призначала та не звільняла з посад працівників, а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передала невстановленій досудовим слідством особі.

Крім того, ОСОБА_5 , 28 серпня 2013 року, в денний період час,у знаходячись в приміщені приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , неподалік станції метро «Печерська» по бул. Лесі Українки, в м. Києві умисно, не маючи на меті ведення підприємницької діяльності, повторно зареєструвала своє ім`я за грошову винагороду суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) приватне підприємство ТОВ «Кинто трейд» (код 38894189) (далі по тексту ТОВ «Кинто трейд»), при цьому вказавши адресу реєстрації підприємства АДРЕСА_2 , з метою прикриття незаконної діяльності.

ОСОБА_5 , 28 серпня 2013 року, в денний період часу, знаходячись в приміщенні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 на прохання невстановленої слідством особи повторно зареєструвала на своє ім`я за грошову винагороду суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ «Кинто трейд». Так, ОСОБА_5 , не маючи мети здійснювати фінансово-господарську діяльність ТОВ «Кинто трейд», пов`язану з наданням різноманітних послуг та торгівлею товарами фізичним та юридичним особам, визначену в статуті підприємства, з корисливих мотивів погодилась на пропозицію зареєструвати повторно на своє ім`я вказаний суб`єкт підприємницької діяльності, виступивши в якості співзасновника ТОВ «Кинто трейд».

Для досягнення своєї злочинної мети, направленої на здійснення фіктивного підприємництва, ОСОБА_5 , перебуваючи неподалік станції метро «Печерська» по бул. Лесі Українки в м. Києві, надала невстановленій слідством особі копію свого паспорту громадянина України та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру. На підставі наданих документів (паспорту та ідентифікаційного номеру ОСОБА_5 ) невстановлена слідством особа склала статутні документи ТОВ «Кинто трейд», в які внесла завідомо неправдиві відомості.

Після цього, 28 серпня 2013 року, в денний період часу, знаходячись в приміщенні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, в присутності приватного нотаріуса ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , достовірно усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, підписала від імені співзасновника статут ТОВ «Кинто трейд», тобто зареєструвала на своє ім`я підприємство з метою прикриття незаконної діяльності, а саме з метою сприяння суб`єктам господарювання реального сектору економіки в мінімізації податкових зобов`язань, шляхом формування незаконного податкового кредиту, після чого статут ТОВ «Кинто трейд» був посвідчений вищевказаним нотаріусом та зареєстрований в реєстрі нотаріальних дій під №№ 1211, 1212.

Вказаний статут ТОВ «Кинто трейд» ОСОБА_5 в той же день передала невстановленій слідством особі, яка в подальшому займалась реєстрацією підприємства в державних органах.

28 серпня 2013 року статут ТОВ «Кинто трейд» та інші необхідні для реєстрації документи були подані невстановленою слідством особою до державного реєстратора, та на підставі цих документів 30 серпня 2013 року проведена державна перереєстрація зазначеного підприємства на ім`я ОСОБА_5 .

Після реєстрації ТОВ «Кинто трейд» на своє ім`я ОСОБА_5 , виступивши співзасновником підприємства, самостійно підприємницьку діяльність не здійснювала, угод фінансового характеру не укладала, печаткою підприємства не користувалась, не призначала та не звільняла з посад працівників, а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передала невстановленій досудовим слідством особі.

Крім того, ОСОБА_5 , 28 серпня 2013 року, в денний період часу, знаходячись в приміщені приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , умисно, не маючи на меті ведення підприємницької діяльності, повторно зареєструвала на своє ім`я за грошову винагороду суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) приватне підприємство ТОВ «Летро союз» (код 38894152) (далі по тексту ТОВ «Летро союз»), при цьому вказавши адресу реєстрації підприємства АДРЕСА_2 , з метою прикриття незаконної діяльності.

Так, ОСОБА_5 , 28 серпня 2013 року, в денний період часу, неподалік станції метро «Печерська» по бул. Лесі Українки в м. Києві, знаходячись в приміщенні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 на прохання невстановленої слідством особи повторно зареєструвала на своє ім`я за грошову винагороду суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ «Летро союз». ОСОБА_5 , не маючи мети здійснювати фінансово-господарську діяльність ТОВ «Летро союз», пов`язану з наданням різноманітних послуг та торгівлею товарами фізичним та юридичним особам, визначену в статуті підприємства, з корисливих мотивів погодилась на пропозицію зареєструвати повторно на своє ім`я вказаний суб`єкт підприємницької діяльності, виступивши в якості співзасновника ТОВ «Летро союз».

Для досягнення своєї злочинної мети, направленої на здійснення фіктивного підприємництва, ОСОБА_5 , перебуваючи неподалік станції метро «Печерська» по бул. Лесі Українки в м. Києві, надала невстановленій слідством особі копію свого паспорту громадянина України та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру. На підставі наданих документів (паспорту та ідентифікаційного номеру ОСОБА_5 ) невстановлена слідством особа склала статутні документи ТОВ «Летро союз», в які внесла завідомо неправдиві відомості.

Після цього, 28 серпня 2013 року, в денний період часу, знаходячись в приміщенні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, в присутності приватного нотаріуса ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , достовірно усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, підписала від імені співзасновника статут ТОВ «Летро союз», тобто зареєструвала на своє ім`я підприємство з метою прикриття незаконної діяльності, а саме з метою сприяння суб`єктам господарювання реального сектору економіки в мінімізації податкових зобов`язань, шляхом формування незаконного податкового кредиту. Після чого статут ТОВ «Летро союз» був посвідчений вищевказаним нотаріусом та зареєстрований в реєстрі нотаріальних дій під №№ 1213, 1214.

Вказаний статут ТОВ «Летро союз» ОСОБА_5 в той же день передала невстановленій слідством особі, яка в подальшому займалась реєстрацією підприємства в державних органах.

28 серпня 2013 року статут ТОВ «Летро союз» та інші необхідні для реєестрації документи були подані невстановленою слідством особою до державного реєстратора, та на підставі цихдокументів 30 серпня 2013 року проведена державна реєстрація зазначеного підприємства на ім`я ОСОБА_5 .

Після реєстрації ТОВ «Летро союз» на своє ім`я ОСОБА_5 , виступивши співзасновником підприємства, самостійно підприємницьку дяльність не здійснювала, угод фінансового характеру не укладала, печаткою підприємства не користувалась, не призначала та не звільняла з посад працівників, а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передала невстановленій досудовим слідством особі.

Крім того, ОСОБА_5 , 28 серпня 2013 року, в денний період часу підробила документи ТОВ «Венса Трейд» з метою їх використання іншими особами.

Так, для досягнення своєї злочинної мети ОСОБА_5 передала невстановленій слідством особі копію паспорта громадянина України та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру, необхідні для складання статутних та реєстраційних документів підприємства, при цьому достовірно знаючи, що фактично частку статутного фонду не вносила та до статутного фонду її не передавала та ні від кого не приймала як співзасновник, і не збиралась, як вказано в цих документах, займатись підприємницькою діяльністю, а також усвідомлюючи, що в подальшому статутні документи ТОВ «Венса Трейд», які надають право на реєстрацію підприємства, проведення підприємницької діяльності та отримання від неї прибутку, будуть використані іншими особами шляхом подання у відповідні державні органи, підробила документи за наступних обставин:

28 серпня 2013 року, у денний період часу, ОСОБА_5 , знаходячись в невстановленому місці, достовірно усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, підробила, тобто підписала протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ «Венса Трейд», в який внесені завідомо неправдиві відомості, а саме:

в графі вирішили, пункті 1 протоколу зазначено, що ОСОБА_5 вирішила заснувати ТОВ «Венса Трейд», яка фактично такого рішення не приймала;

в графі вирішили, пункті 2 протоколу зазначено, що статутний капітал ТОВ «Венса Трейд» складає 1 000 грн. в тому числі частка ОСОБА_5 у статутному капіталі Товариства становить 500 грн., що складає 50% статутного капіталу Товариства в той час як вона такого рішення не приймала та статутного фонду не формувала, коштів до нього не вносила;

в графі вирішили, пункті 3 протоколу зазначено, що ОСОБА_5 вирішила обрати директором Товариства ОСОБА_7 , хоча в дійсності вона такого рішення не приймала та на посаду директора нікого не обирала;

в графі вирішили, пункті 4: затвердити статут ТОВ «Венса Трейд», в той час як вона сама такого рішення не приймала, а підписала його на прохання невстановленої особи.

ОСОБА_5 , 28 серпня 2013 року, в денний період часу повторно підробила документи ТОВ «Кинто трейд» з метою їх використання іншими особами.

Так, для досягнення своєї злочинної мети ОСОБА_5 передала невстановленій слідством особі копію паспорта громадянина України та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру, необхідні для складання статутних та реєстраційних документів підприємства, при цьому достовірно знаючи, що фактично частку статутного фонду не вносила та до статутного фонду її не передавала та ні від кого не приймала як співзасновник, і не збиралась, як вказано в цих документах, займатись підприємницькою діяльністю, а також усвідомлюючи, що в подальшому статутні документи ТОВ «Кинто трейд», які надають право на реєстрацію підприємства, проведення підприємницької діяльності та отримання від неї прибутку, будуть використані іншими особами шляхом подання у відповідні державні органи, підробила документи за наступних обставин:

28 серпня 2013 року, діючи повторно у денний період часу, ОСОБА_5 , знаходячись в приміщенні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу в присутності приватного нотаріуса ОСОБА_6 , достовірно усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, підробила, тобто підписала від імені одного із співзасновників статут ТОВ «Кинто трейд», в який внесені завідомо неправдиві відомості, а саме:

в пункті 1.1 статуту зазначено, що ТОВ «Кинто трейд» створене з метою здійснення підприємницької діяльності згідно чинного законодавства та отримання прибутку від неї, в той час, як ОСОБА_5 фінансово-господарської діяльності підприємства не здійснювала, а зареєструвала його на своє ім`я за грошову винагороду;

в пункті 1.2 статуту зазначено, що одним із учасників підприємства є ОСОБА_5 , в той час як ОСОБА_5 зареєструвала вказане підприємство за грошову винагороду;

в пункті 1.4 статуту зазначено, що підприємство знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Новопирогівська, буд. 31, в той час як ОСОБА_5 такого рішення не приймала і фактично за вказаною адресою підприємство не знаходилось;

в пункті 6.2 статуту зазначено, що для забезпечення господарської діяльності товариства створено статутний капітал учасником товариства у розмірі 500 грн., що являє собою 50% та формується ОСОБА_5 , в той час як ОСОБА_5 фактично ніякого внеску в статутний капітал підприємства не вносила та не формувала його.

Також, ОСОБА_5 , 28 серпня 2013 року, в денний період часу повторно підробила документи ТОВ «Летро Союз» з метою їх використання іншими особами.

Так, для досягнення своєї злочинної мети ОСОБА_5 передала невстановленій слідством особі копію паспорта громадянина України та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру, необхідні для складання статутних та реєстраційних документів підприємства, при цьому достовірно знаючи, що фактично частку статутного фонду не вносила та до статутного фонду її не передавала та ні від кого не приймала як співзасновник, і не збиралась, як вказано в цих документах, займатись підприємницькою діяльністю, а також усвідомлюючи, що в подальшому статутні документи ТОВ «Летро Союз», які надають право на реєстрацію підприємства, проведення підприємницької діяльності та отримання від неї прибутку, будуть використані іншими особами шляхом подання у відповідні державні органи, підробила документи за наступних обставин:

Також, 28 серпня 2013 року, діючи повторно у денний період часу, неподалік станції метро «Печерська» по бул. Лесі Українки в м. Києві, ОСОБА_5 , знаходячись в приміщенні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу в присутності приватного нотаріуса ОСОБА_6 , достовірно усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, підробила, тобто підписала від імені одного із співзасновників статут ТОВ «Летро Союз», в який внесені завідомо неправдиві відомості, а саме:

в пункті 1.1 статуту зазначено, що ТОВ «Летро Союз» створене з метою здійснення підприємницької діяльності згідно чинного законодавства та отримання прибутку від неї, в той час, як ОСОБА_5 фінансово-господарської діяльності підприємства не здійснювала, а зареєструвала його на своє ім`я за грошову винагороду;

в пункті 1.2 статуту зазначено, що учасником підприємства значиться ОСОБА_5 , в той час як ОСОБА_5 зареєструвала вказане підприємство за грошову винагороду;

в пункті 1.4 статуту зазначено, що підприємство знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Новопирогівська, будинок 31, в той час як ОСОБА_5 такого рішення не приймала і фактично за вказаною адресою підприємство не знаходилось;

в пункті 6.2 статуту зазначено, що для забезпечення господарської діяльності товариства створено статутний капітал учасником товариства у розмірі 500 грн., що являє собою 50% та формується ОСОБА_5 , в той час як ОСОБА_5 фактично ніякого внеску в статутний капітал підприємства не в носила та не формувала його.

Також, 28 серпня 2013 року, у денний період часу, ОСОБА_5 , діючи повторно та знаходячись в невстановленому місці неподалік станції метро «Печерська» по бул. Лесі Українки в м. Києві, достовірно усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, підробила, тобто підписала протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ «Летро Союз», в який внесені завідомо неправдиві відомості, а саме:

в графі вирішили, пункті 1 протоколу зазначено, що ОСОБА_5 вирішила створити ТОВ «Летро Союз», яка фактично такого рішення не приймала;

в графі вирішили, пункті 2 протоколу зазначено, що статутний капітал ТОВ «Летро Союз» складає 1 000 грн. в тому числі частка ОСОБА_5 у статутному капіталі Товариства становить 500 грн., що складає 50% статутного капіталу Товариства в той час як вона такого рішення не приймала та статутного фонду не формувала, коштів до нього не вносила;

в графі вирішили, пункті 3 протоколу зазначено, що ОСОБА_5 вирішила обрати директором Товариства ОСОБА_7 , хоча в дійсності вона такого рішення не приймала та на посаду директора нікого не обирала;

в графі вирішили, пункті 4: затвердити статут ТОВ «Летро Союз», в той час як вона сама такого рішення не приймала, а підписала його на прохання невстановленої особи.

25.05.2015 органом досудового розслідування повідомлено ОСОБА_5 про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у повторній реєстрації на своє ім`я суб`єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, тобто фіктивному підприємництві, та повторному підробленні офіційних документів, які посвідчуються приватним нотаріусом та видаються чи посвідчуються особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його іншою особою.

26 травня 2015 року між прокурором прокуратури Печерського району м. Києва, якому надані права процесуального керівника у даному кримінальному провадженні, та підозрюваною ОСОБА_5 укладено угоду про визнання винуватості у відповідності до ст. ст. 468, 469, 472 КПК України.

Згідно даної угоди прокурор та обвинувачена ОСОБА_5 повністю дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій ОСОБА_5 за ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 358 КК України, істотних для даного кримінального провадження обставин, підозрювана беззастережно визнав свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів.

Крім того, підозрювана зобов`язувалась беззастережно визнати обвинуваченого в обсязі підозри у судовому провадженні; співпрацювати з правоохоронними органами у встановленні та притягненні до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів; повідомляти в подальшому про всі відомі їй випадки вчинення іншими особами кримінальних правопорушень та сприяти правоохоронним органам у їх виявленні, припиненні та притягненні винних осіб до кримінальної відповідальності.

Вищевказаною угодою сторонами кримінального провадження узгоджене покарання за ч. 2 ст. 205 КК України у виді штрафу у розмірі 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 000 грн.; за ч. 3 ст. 358 КК України у виді позбавлення волі на строк три роки, на підставі ст. 70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим - покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Також сторони погодили звільнення ОСОБА_5 на підставі ст. 75 КК України від відбування покарання з випробуванням зі встановленням іспитового строку.

В угоді передбачені наслідки укладення та затвердження угоди про визнання винуватості, встановлені ч. 2 ст. 473 КПК України, та наслідки її невиконання.

Прокурор, обвинувачена, захисник обвинуваченої в підготовчому судовому засіданні просили суд затвердити угоду про визнання винуватості, зазначили, що сторонами остаточно узгоджені істотні обставини, що мають значення для даного кримінального провадження, міра покарання.

Судом роз`яснені обвинуваченій наслідки укладення та затвердження угоди про визнання винуватості, передбачені ч. 2 ст. 473 КПК України, а також положення ст. 474 КПК України.

Суд, заслухавши думку учасників підготовчого судового засідання, вивчивши обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні №32014100060000082, дослідивши угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченою, надходить до наступних висновків.

Дане кримінальне провадження підсудне Печерському районному суду м. Києва відповідно до ст. ст. 32, 33 КПК України.

Згідно п. 1 ч. 3 ст. 314 КПК України, при прийнятті рішення у підготовчому судовому засіданні суд має право, зокрема, затвердити угоду.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Як визначено ч. 4 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

В судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_5 підтвердила суду, що вона беззаперечно визнає вину у вчиненні злочинів, що їй інкримінуються, за викладених в обвинувальному акті обставин.

Судом встановлено, що ОСОБА_5 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 358 КК України, які згідно ст. 12 КК України є злочинами середньої тяжкості.

При цьому в судовому засіданні судом з`ясовано, що обвинувачена цілком розуміє права, визначені п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч. 2 ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до неї у разі затвердження угоди судом.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам Кримінального процесуального Кодексу України та Кримінального кодексу України.

Покарання сторонами угоди визначено у відповідності до положень ст. ст. 50, 65-67 КК України.

Виходячи з викладеного, суд дійшов до висновку про наявність правових підстав для затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором прокуратури Печерського району м. Києва та обвинуваченою ОСОБА_5 та призначення останній узгодженої сторонами міри покарання.

З урахуванням тяжкості злочинів, особи винної, яка раніше не судима, має постійне зареєстроване місце проживання, конкретні обставини справи, те, що обвинувачена повністю визнала свою вину та у скоєному щиро каялась, суд вважає можливим виправлення засудженої без відбування покарання, а тому, з урахуванням узгодження сторонами угоди звільнення від відбування покарання з випробуванням, приймає рішення про звільнення ОСОБА_5 від відбування покарання з випробуванням, встановивши тривалість іспитового строку 1 рік.

Підстави для застосування відносно ОСОБА_5 запобіжного заходу до набрання вироком законної сили відсутні.

Процесуальні витрати у кримінальному провадженні відсутні, цивільний позов не заявлявся.

Керуючись ст. ст. 314, 373, 374, 475 КПК України, суд, -

З А С У Д И В :

Затвердити угоду від 26 травня 2015 року, укладену між прокурором прокуратури Печерського району м. Києва та обвинуваченою ОСОБА_5 , про визнання винуватості.

ОСОБА_5 визнати винною у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 358 КК України, і призначити узгоджене сторонами угоди покарання:

за ч. 2 ст. 205 КК України у виді штрафу у розмірі 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 (п`ятдесят одна тисяча) грн. 00 коп.;

за ч. 3 ст. 358 КК України у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

На підставі ст. 70 КК України призначити ОСОБА_5 остаточне покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування призначеного покарання з випробуванням, з іспитовим строком 1 рік.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_5 до набрання вироком суду законної сили не застосовувати.

Вирок набирає законної сили через тридцять днів з моменту його оголошення, у разі неподання на нього апеляції.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст. 394 КПК України, до апеляційного суду м. Києва шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з дня його оголошення через Печерський районний суд м. Києва.

Обмеження права оскарження даного вироку визначені ч.2 ст. 473 КПК України.

Копія вироку видається учасникам кримінального провадження після його оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.06.2015
Оприлюднено20.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/18591/15-к

Ухвала від 22.09.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Вирок від 09.06.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 29.05.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні