Ухвала
від 03.01.2013 по справі 757/552/13- к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/552/13- к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 січня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Ільєва Т.Г., при секретарі Хлуд А.Ю., за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Павлія Д.В., розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Павлія Д.В. про дозвіл на проведення обшуку ,-

В С Т А Н О В И В :

03.01.2013 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Ільєвої Т.Г. надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Павлія Д.В. за погодженням із старшим прокурором відділу нагляду Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України А.Е. Уздемиром про надання дозволу на проведення обшуку приміщень за адресою: Івано - Франківська область, м. Рогатин, вул. Шашкевича (Пушкина),6, право власності на які зареєстровано за ТДВ «Техно-центр», з метою відшукання і вилучення документів, які мають значення для встановлення істини у справі.

У судовому засідання слідчий Павлій Д.В. внесене клопотання підтримав та послалася на достатність підстав вважати, що за вказаною адресою можуть знаходитись знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також інші предмети і документи, що мають значення для проведення кримінального провадження, майно, яке було здобуте у результаті вчинення кримінального правопорушення.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З матеріалів клопотання вбачається, що Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42012000000000024, про зловживання службовим становищем службовими особами Аграрного фонду, ТОВ «Украгро - 5», ТОВ «ЦРК «Володимирцукор», ТОВ «Агромаркетінвест» тощо, за ознаками злочинів, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України; розтрату службовими особами Аграрного фонду, ДП «Харківцукорзбут», ВАТ «Володимирцукор» та ВАТ «Горохівський цукровий завод» державного майна у особливо великих розмірах за ч.5 ст.191 КК України; виготовлення завідомо підроблених офіційних документів, за ч.1 ст.358 КК України та заволодіння службовими особами ДП «Харківцукрозбут» коштами в особливо великих розмірах, за ч.5 ст.191 КК України; ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Оіл Рівер», за ч.3 ст.212 КК України, а також щодо ОСОБА_3 за ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК України.

Слідчий вказує, що досудовим слідством здобуті дані про те, що приміщення ТДВ «Техно-центр» використовується для зберігання документи стосовно придбання, поставки, зберігання цукру - піску, у т.ч. первинні бухгалтерські та банківських документи, зокрема, тих, що зберігаються в електронному вигляді на комп'ютерних носіях (системні блоки, дискети) та електронних носіях. Також там можуть знаходитися грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, чорнові записи, блокноти, щоденники, печатки та штампи підконтрольних суб'єктів підприємницької діяльності, в тому числі і тих, що мають ознаки фіктивності, комп'ютерна техніка, ноутбуки, накопичувані флеш - пам'яті, жорсткі диски, переносні носії інформації, засоби зв'язку (мобільні телефони, планшети тощо), які можуть містити відомості та сліди підготовки і скоєння злочинів, а відповідно мають значення для розслідування кримінального провадження.

Досудовим слідством встановлено, що ТДВ «Техно-центр» на праві власності належить будівля №6 по вул. Шашкевича (Пушкіна) у м. Рогатин, Івано - Франківської області.

Згідно з вимогами статті 17 Закону України від 23 лютого 2006 р. №3477-ІV «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», судом враховано, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини поняття «житло» у пункті 1 статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (Рим,4.XI.1950) охоплює не лише житло фізичних осіб. Воно може поширюватися на офісні приміщення, які належать фізичним особам, а також офіси юридичних осіб, їх філії та інші приміщення.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Павлія Д.В., що є достатні підстави вважати, що в приміщеннях за адресою: Івано - Франківська область, м. Рогатин, вул. Шашкевича (Пушкина),6, право власності на які зареєстровано за ТДВ «Техно-центр», можуть знаходитись підроблені бухгалтерські документи, «чорнова» бухгалтерія, гроші, здобуті злочинним шляхом, які мають значення для встановлення істини у справі та є підстави вважати, що вказані документи та предмети можуть бути знищені з метою уникнення від кримінальної відповідальності.

Доводи слідчого на необхідність проведення обшуку за адресою: Івано - Франківська область, м. Рогатин, вул. Шашкевича (Пушкина),6, де можуть перебувати засоби зв'язку (мобільні телефони, планшети тощо), які мають значення для досудового розслідування, не були належним чином обґрунтовані і підтверджені, а тому слідчий суддя дійшов висновку про відсутності достатніх підстав для задоволення клопотання в даній частині На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Павлія Д.В. про дозвіл на проведення обшуку - задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщень ТДВ «Техно-центр», за адресою: Івано - Франківська область, м. Рогатин, вул. Шашкевича (Пушкина),6, право власності на які зареєстровано за ТДВ «Техно-центр», з метою відшукання і вилучення документів стосовно придбання, поставки, зберігання цукру - піску, у т.ч. первинних бухгалтерських та банківських документів, зокрема, тих, що зберігаються в електронному вигляді на комп'ютерних носіях (системні блоки, дискети) та електронних носіях, грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, чорнових записів, блокнотів, щоденників, печаток та штампів підконтрольних суб'єктів підприємницької діяльності, в тому числі і тих, що мають ознаки фіктивності, комп'ютерної техніки, ноутбуків, накопичувачів флеш - пам'яті, жорстких дисків, переносних носіїв інформації, які можуть містити відомості та сліди підготовки і скоєння злочинів, а відповідно мають значення для розслідування кримінального провадження.

В частині задоволення клопотання, щодо обшуку за адресою: Івано - Франківська область, м. Рогатин, вул. Шашкевича (Пушкина),6 на предмет засобів зв'язку (мобільні телефони, планшети тощо), які мають значення для досудового розслідування - відмовити.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва Т.Г. Ільєва

Дата ухвалення рішення03.01.2013
Оприлюднено26.12.2016

Судовий реєстр по справі —757/552/13- к

Ухвала від 03.01.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні