Ухвала
від 28.04.2017 по справі 369/4516/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/4516/17

Провадження № 1-кс/369/1134/17

УХВАЛА

Іменем України

28.04.2017 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі слідчого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Києво-Святошинського ВП ГУНП в Київській області майора поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні за № 12015110200004587 від 01.12.2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.263, ч.4 ст.296, ч.2 ст.15 п.12 ч.2 ст.115, ч.3 ст.15 ч.1 ст.115 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До суду звернулася старший слідчий СВ Києво-Святошинського ВП ГУНП в Київській області майор поліції ОСОБА_3 з клопотанням, погодженим прокурором Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристом 2 класу ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів.

Свої вимоги слідчий мотивує тим, що слідчим відділом Києво-Святошинського відділу поліції ГУНП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12015110200004587 від 01.12.2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.263, ч.4 ст.296, ч.2 ст.15 п.12 ч.2 ст.115, ч.3 ст.15 ч.1 ст.115КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у невстановлений час та невстановленому місці, ОСОБА_5 , не маючи передбаченого законом дозволу придбав у невстановленої особи вибуховий пристрій - ручну осколкову гранату РГД-5, та незаконно зберігаючи її при собі 01.12.2015 року незаконно перевіз на автомобілі марки «Шкода Октавія», реєстраційний номер НОМЕР_1 , чорного кольору до с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, де того ж дня близько 10 години 00 хвилин прикріпив до ручки правих пасажирських дверей автомобіля марки «Mercedes-Benz S 222», реєстраційний номер НОМЕР_2 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_6 , який був припаркований поблизу будинку АДРЕСА_1 .

01.12.2015 року близько 11 годин 30 хвилин працівниками поліції під час огляду автомобіля марки «Mercedes-Benz S 222», реєстраційний номер НОМЕР_2 , припаркованого поблизу будинку АДРЕСА_1 з ручки правих пасажирських дверей вилучено предмет схожий на ручну гранату, який згідно висновку судової вибухотехнічної експертизи №396/16-38 від 01.03.2016 являється ручною осколковою гранатою РГД-5, яка є вибуховим пристроєм та відноситься до категорії боєприпасів.

Крім того, 01.12.2015 року близько 10 год. 00 хв. ОСОБА_5 , діючи за попередньою змовою з невстановленими досудовим розслідуванням особами, маючи прямий умисел, направлений на позбавлення життя ОСОБА_6 , тобто посягаючи на найвищу соціальну цінність життя людини, усвідомлюючи при цьому суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, перебуваючи поблизу офісного приміщення ЖК « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в той час коли невстановлені досудовим розслідуванням особами спостерігали за навколишньою обстановкою, ОСОБА_5 прикріпив до ручки правих пасажирських дверей припаркованого за вказаною адресою автомобіля марки «Mercedes-Benz S 222», реєстраційний номер НОМЕР_2 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_6 , ручну осколкову гранату РГД-5, яка згідно висновку судової вибухотехнічної експертизи № 396/16-38 від 01.03.2016 року є вибуховим пристроєм та відноситься до категорії боєприпасів.

Після чого, ОСОБА_5 та невстановлені досудовим розслідування особи з місця вчинення злочину зникли, при цьому виконавши всі дії, які вважали необхідними для доведення злочину до кінця, однак не змогли завершити злочин з причин, які не залежали від їх волі, оскільки осколкова граната РГД-5, прикріплена до правої передньої ручки зазначеного вище автомобілю, була помічена сторонніми особами, про що повідомлено співробітників поліції.

Крім того, 06.04.2017 року близько 10 год. 00 хв. ОСОБА_5 , маючи прямий умисел, направлений на позбавлення життя ОСОБА_6 , тобто посягаючи на найвищу соціальну цінність життя людини, усвідомлюючи при цьому суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, перебуваючи за кермом автомобіля марки «Шкода Октавія», чорного кольору, реєстраційний номер НОМЕР_3 , на який з метою конспірації та запобігання викриття прикріпив реєстраційний номер НОМЕР_4 , припаркувався поблизу Житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який знаходиться в АДРЕСА_2 та почав очікувати ОСОБА_6 з метою його вбивства, однак довести свій умисел до кінця не зміг з причин, які не залежали від його волі, оскільки був затриманий працівниками поліції.

Допитаний як потерпілий ОСОБА_6 показав, що він є власником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яке займається будівництвом житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області. 01.12.2015 він приїхав на роботу на своєму автомобілі «Мерседес», який припаркував біля офісу ЖК « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Того ж дня близько 10 години йому повідомив співробітник, що невідома особа повісила на ручку автомобіля невідомий предмет схожий на гранату РГД-5 та після цього той чоловік втік до автомобіля «Шкода октавія» чорного кольору на якому поїхав з місця злочину. 17.03.2015 схожий автомобіль «Шкода октавія» чорного кольору був знову помічений біля його офісу і коли водій почав до нього наближатися, то той швидко почав тікати. При переслідуванні даного автомобіля «Шкода октавія» його водій почав відстрілюватися і зник від переслідування в районі с. Гатне Києво-Святошинського району Київської області.

25.05.2016 року близько 23 години йому зателефонували охоронці та повідомили. що вибухнув невідомий предмет перед офісом ЖК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і коли він приїхав на місце та почав перевіряти камери відеоспостереження, то знову виявив, що на місці вчинення злочину був автомобіль «Шкода Октавія» чорного кольору.

Допитаний як свідок ОСОБА_7 показав, що він працює ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » власником якого є ОСОБА_6 . З лютого 2016 року на його мобільний номер телефону НОМЕР_5 почали приходити смс-повідомлення з номеру НОМЕР_6 . У даних смс-повідомленнях невідома особа почала вимагати якийсь борг у розмірі двох мільйонів доларів США, також питала чи готові ми уплатити борг. Коли він почав набирати вказаний номер, то цей телефон був вимкнутий, а тому він зрозумів, що номер включався лише для повідомлень на його телефон. Також потім прийшло повідомлення, що зв`язок тримати вони будуть лише за допомогою повідомлень. Після виявлення в грудні 2015 року гранати на ручці автомобіля ОСОБА_6 з даного номеру прийшло смс-повідомлення з текстом: «Ви вже виздоровіли, чи сподобався шефу подарок на автомобілі?», а після того як співробітники намагалися в березні 2016 року наздогнати підозрілий автомобіль «Шкода октавія» чорного кольору, то прийшло смс-повідомлення, щоб вони готовилися до гіршого.

Допитаний як свідок ОСОБА_8 показав, що на початку грудня 2015 року невідомий чоловік прикріпив предмет схожий на гранату до ручки автомобіля ОСОБА_6 , яка була потім вилучена працівниками поліції. 25.05.2016 невідомі особи здійснили вибух перед приміщенням нашого офісу в результаті чого металевими кульками був пошкоджений фасад офісу та скло і двері. Під час проведення особистих заходів по встановленню осіб, що вчинили дані злочини нами було встановлено, що особи, які вчинили вибух приїхали на автомобілі «Шкода октавія» чорного кольору. Також даний автомобіль був замічений і напередодні виявлення гранати, а також неодноразово його бачили неподалік офісу. Так 17 березня 2016 року він знаходився на своєму робочому місці в офісі в АДРЕСА_3 . Приблизно о 12 годині хтось з наших співробітників знову побачив підозрілий автомобіль «Шкода октавія» чорного кольору біля нашого офісу. Коли він під`їхав до даного автомобіля на своєму службовому автомобілі «Тойота Лендкрузер 200» чорного кольору з номерами НОМЕР_7 та вийшовши з нього почав підходити до автомобіля «Шкода октавія», то виявив, що двигун того автомобіля був заведений. Коли він почав підходити, то автомобіль «Шкода» почав рух. В цей час він сів до свого автомобіля, та почав переслідувати автомобіль «Шкода октавія» повідомивши про це за допомогою мобільного зв`язку свого керівника ОСОБА_6 . Переслідуючи автомобіль «Шкода октавія» близько 12 години він виїхав за ним від офісу на вул. Київську в бік м. Києва, потім виїхавши на вулицю Велика Окружна побачив, що водій автомобіля «Шкода» висунув у водійське вікно руку з пістолетом почав по стріляти по його автомобілю, однак той нікуди не влучив і він продовжив його переслідувати. Потім він поїхав за автомобілем «Шкода октавія» в бік Жулянського моста, де автомобіль «Шкода» рухаючись в крайній лівій смузі різко перелаштувався та з`їхав з мосту в бік м. Вишневого. Коли він рухався за ним у м. Вишневе по вул. Чорновола, приблизно в районі АЗС « ІНФОРМАЦІЯ_3 » йому почав заважати наздогнати автомобіль «Шкода» автомобіль «Ніссан Паджеро» чорного кольору, який постійно блокував його намагання обігнати та наблизитися до автомобіля «Шкода». Повернувши лівіше біля АЗС « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та проїхавши с. Крюківщина у напрямку с. Тарасівка він втратив з виду автомобіль «Шкода октавія» про що повідомив своєму керівнику. У подальшому за допомогою перегляду камер відеоспостереження по напрямку руху вони встановили, що автомобіль «Шкода» чорного кольору о 12 годині 13 хвилин звернув на перехресті у напрямку с.Гатне, але куди поїхав далі нам невідомо. Номера автомобіля «Шкода» були НОМЕР_8 старого зразка, автомобіль був максимально тонований, на литих дисках, супорта тормозні червоного кольору, модифікація автомобіля «TSI».

07.04.2017 за місцем проживання підозрюваного ОСОБА_9 в АДРЕСА_4 було проведено обшук під час якого було виявлено та вилучено засоби зв`язку, а також документи з номерами його мобільного телефону, які мають значення для встановлення істини у справі, а саме:

Мобільний телефон марки «SАMSUNG» з ІМЕІ: НОМЕР_9 із сім-картою оператора мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_4 » з НОМЕР_10 ;

Планшет марки «EVROMEDIA» в середині якого виявлено сім-картку з номером НОМЕР_11 ;

Чорну пластикову коробку зовні схожу на GPS-трекер в середині якого виявлено сім-карту оператора мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_5 » на якій є маркування НОМЕР_12 ;

Мобільний телефон марки «NOKIA С200» з ІМЕІ: НОМЕР_13 та НОМЕР_14 з сім-карткою оператора мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_6 » з номером НОМЕР_15 .

Мобільний телефон марки «NOKIA С1280» з ІМЕІ: НОМЕР_16 без сім-карти;

Паперова коробка на якій знаходяться рукописні записи «пополнять: 0978981538», ПЛ-Т: НОМЕР_17 »;

Паперова коробка з мобільного телефону марки «NOKIA 206» на якій є наклейка з ІМЕІ: НОМЕР_18 та НОМЕР_19 .

Пластикова картка стартового пакету ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » із сім-карткою на якій є напис маркером чорного кольору « НОМЕР_20 , записна син»;

Акт виконаних робіт № 126 від 26.10.2016 року про виконання станцією техобслуговування ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » в АДРЕСА_5 ремонтних робіт автомобіля «Skoda Octavia» реєстраційний номер НОМЕР_3 , 2016 року випуску з пробігом 180000 км, VIN НОМЕР_21 із зазначенням номеру телефону замовника: ОСОБА_9 , НОМЕР_22 ;

15. Аркуш паперу з текстом інструкції «Piligrim PL250\6000N» на якій є рукописні записи: piligrim-gps.com Sim: +380978981538 Пароль:test22 LOGIN:вася 969, PASSWORD: PA$$W0(-ноль)RD. В інструкції прописаний ІМЕІ НОМЕР_23 ;

Мобільний телефон марки «SАMSUNG Е-800» сірого кольору без сім- карти, з ІМЕІ НОМЕР_24 ;

З метою отримання відомостей, які є необхідними для зібрання доказів вини ОСОБА_5 , інших осіб, які можуть бути причетними до вчинення злочинів, виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме отримання роздруківок у операторів мобільного зв`язку щодо мобільних телефонів, якими користувалися вищевказані особи, забезпечивши таким чином виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування, враховуючи, що отримати вказану інформацію іншим шляхом неможливо.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що одержати в інший спосіб, без рішення суду, тимчасовий доступ до документів неможливо, оскільки дана інформація міститься лише у операторів мобільного зв`язку, виникла необхідність звернення до Києво-Святошинського районного суду Київської області з клопотанням про надання можливості тимчасового доступу до документів, з можливістю вилучення інформації, яка знаходиться у оператора телекомунікаційного рухомого (мобільного) зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » про телефонні вхідні та вихідні з`єднання, виконані за допомогою абонентських номерів: НОМЕР_11 ; НОМЕР_25 ; НОМЕР_22 ; НОМЕР_26 ;

та мобільних терміналів з ІМЕІ-кодами: НОМЕР_9 ; НОМЕР_13 ; НОМЕР_14 ; НОМЕР_16 ; НОМЕР_18 ; НОМЕР_19 ; НОМЕР_23 ; НОМЕР_24 .

у період часу з 01.11.2015 по теперішній час.

Окрім того, з метою запобігання витоку інформації та можливого повідомлення користувачів зазначених абонентських номерів, на підставі вимог ч.2 ст.163 КПК України, слідчий просив розглянути дане клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться зазначені вище документи.

Врахоуючи виклдаене, слдічий просив надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів (інформації у паперовому та/або електронному носії), з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », розташованого за адресою: АДРЕСА_6 .

У відповідності до вимог ч.1 ст.107 КПК України фіксація судового засідання технічними засобами не здійснювалась.

Клопотання розглядалось у відсутність службових осіб/представників ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » з метою унеможливлення знищення або переховування вказаних у клопотанні речей та документів.

Вивчивши клопотання, документи, якими воно обґрунтовується, приходжу до переконання про обґрунтованість заявленого слідчим клопотання та необхідність його задоволення, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані ним документи та речі перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » в сукупності з іншими документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в зазначених документах, можуть бути використані, як докази під час судового розгляду, а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних вище документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-164,309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Києво-Святошинського ВП ГУ Національної поліції в Київській області майору поліції ОСОБА_3 та/або за її дорученням оперуповноваженому Києво-Святошинського ВП ГУ НП України в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_10 та оперуповноваженому Києво-Святошинського ВП ГУ НП України в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_11 , доступ до документів (інформації у паперовому та/або електронному носії), з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », розташованого за адресою: АДРЕСА_6 , що містять відомості:

1.про користування абонентськими номерами: НОМЕР_11 ; НОМЕР_25 ; НОМЕР_22 ; НОМЕР_26

та мобільними терміналами з ІМЕІ-кодами: НОМЕР_9 ; НОМЕР_13 ; НОМЕР_14 ; НОМЕР_16 ; НОМЕР_18 ; НОМЕР_19 ; НОМЕР_23 ; НОМЕР_24 .

за період часу у період часу з 01.11.2015 по час виконання ухвали з наступними відомостями:

-належність абонентських номерів, тобто на яку фізичну чи юридичну особу були зареєстровані вказані абонентські номери;

-ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер, міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі ІМЕІ), яке перебувало у зоні дії базових станцій (Абонент А);

-адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок абонентів А;

-типи з`єднання абонентів А та Б: вхідні та вихідні дзвінки, СМС (короткі текстові повідомлення без розкриття їх змісту), ММС (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язкам смузі частот), переадресація;

-дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонентам А;

-ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер, ІМЕІ), з якими відбувалися сеанс зв`язку абонентів А (абоненти Б).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий суддя, суд, за клопотанням сторони кримінального провадження якій надано право на доступ до документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала діє протягом одного місяця.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.04.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу66324947
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні за № 12015110200004587 від 01.12.2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.263, ч.4 ст.296, ч.2 ст.15 п.12 ч.2 ст.115, ч.3 ст.15 ч.1 ст.115 КК України

Судовий реєстр по справі —369/4516/17

Ухвала від 28.04.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні