Ухвала
від 11.05.2017 по справі 554/10353/16-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 11.05.2017 Справа № 554/10353/16-к

Справа № 554/10353/16-к

Провадження № 1-кс/554/3289/2017

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

11 травня 2017 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду міста Полтави ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого Полтавського районного відділення Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_2 , в рамках досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016170040002338 від 16.06.2016 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів,-

в с т а н о в и л а:

Слідчий звернувся до суду із вищезазначеним клопотанням, яке обґрунтовує наступним.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 та ПБП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », вступивши у злочинну змову, умисно, з корисливих мотивів вносять до актів виконаних робіт Ф. КБ-2в та КБ-3 завідомо неправдиві відомості, які у подальшому стають підставою для перерахування бюджетних коштів на розрахунковий рахунок суб`єкта господарювання за роботи, які фактично не виконані, виконані не у повному об`ємі з використанням матеріалів, які не передбачені умовами проектно - кошторисної документації, або за матеріали, які придбані по значно завищеним цінам, чим спричиняють збитків місцевому бюджету.

За вказаним фактом слідчим відділенням Полтавського РВП Полтавського ВП ГУ НП в Полтавській області проводиться розслідування у кримінальному провадженні № 12016170040002338 від 16.06.2016 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Окрім цього, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 , зловживаючи своїм службовим становищем, під час проведення тендеру на закупівлю робіт з реконструкції ІНФОРМАЦІЯ_4 на суму 4,5 млн. грн. визнали переможцем ПБП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що має ознаки фіктивності, що завдає тяжких наслідків охоронюваним законом державним та громадським інтересам.

За вказаним фактом слідчим управлінням ГУ НП в Полтавській області проводиться розслідування у кримінальному провадженні № 42016170000000250 від 26.08.2016 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Вказані кримінальні провадження прокуратурою Полтавської області об`єднані в одне під № 12016170040002338, створено слідчу групу з числа слідчих СУ ГУ НП в Полтавській області та слідчого Полтавського РВП Полтавського ВП ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_2 .

Також досудовим слідством встановлено, що в послідуючому службові особи ПБП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » вступивши у злочинну змову з керівниками фіктивних підприємств на території Полтавської області, використовуючи печатки вказаних ФСПД, внесли недостовірні відомості у первинні фінансові, банківські документи та документи податкової звітності, з метою надання їх банківським установам, зняття готівки та подальшого прикриття незаконної діяльності із ухилення суб`єктами господарської діяльності (вигодонабувачами) від сплати податків та обов`язкових платежів у наслідок незаконного формування податкового кредиту за рахунок фінансово-господарських операцій, які фактично місця не мали.

В ході виконання доручення працівниками в Полтавській області ДЗЕ Національної поліції України було встановлено факт систематичного розкрадання бюджетних коштів службовими особами ПБП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які в подальшому систематично перераховуються на рахунки ФСПД, серед яких ФОП « ОСОБА_3 ».

Згідно актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2в за період з 18.04.2016 по теперішній час встановлено, що матеріали для виконання будівельних робіт ПБП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) поставляли: ФОП ОСОБА_3 (код НОМЕР_2 ), ПП « ОСОБА_4 » (код НОМЕР_3 ), ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_4 ), ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), ПВКФ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ) та інші СГД. У подальшому, службові особи ПБП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в підсумкові відомості ресурсів вносять неправдиві відомості щодо вартості вказаних будівельних матеріалів, а саме завищують її, з метою збільшення вартості виконаних будівельних робіт по об`єктам на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до відомостей у Єдиному Державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, ФОП ОСОБА_3 (код НОМЕР_2 ), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . Фактичне місцезнаходження бухгалтерії та виробничих потужностей за адресою АДРЕСА_2 .

Під час проведення обшуку 05.01.2017 року в приміщенні ФОП ОСОБА_3 вилучено договір підряду № 9-05/16 КЮ від 06.04.2016 року між ПБП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_3 по виготовленню та встановленню метало пластикових конструкцій на об`єктах в м. Полтава, які виконуються на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_1 . В якому вказаний розрахунковий рахунок ФОП ОСОБА_3 відкритого в Полтавському ГРУ ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_11 »(МФО НОМЕР_11 , ЄДРПОУ НОМЕР_12 , АДРЕСА_3 та АДРЕСА_4 ): № НОМЕР_13 (гривня)

У слідства виникла необхідність у тимчасовому доступі до банківських документів ФОП ОСОБА_3 (ІПН НОМЕР_2 ) та подальшого їх вилучення, які мають значення для забезпечення всебічного, повного та неупередженого розслідування обставин у даному кримінальному провадженні, встановлення осіб, які вчинили злочин та причетні до його вчинення.

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи являються джерелом доказів, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, які неможливо встановити іншим способом, враховуючи те, що вказані відомості і їх отримання та вилучення можливе лише на підставі ухвали суду та те, що у матеріалах кримінального провадження такі відомості відсутні.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Без вилучення оригіналів даних документів надати правову оцінку та прийняти обґрунтоване і законне рішення у кримінальному провадженні неможливо.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представника Полтавського ГРУ ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_11 ».

З метою повного, всебічного та об`єктивно дослідження всіх обставин справи, а саме причетності до вчинення вказаного кримінального правопорушення службових осіб ПБП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ІНФОРМАЦІЯ_1 необхідні платіжні документи (платіжні доручення), роздруківки руху коштів по рахунках (регістри аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписки з них із зазначенням реквізитів контрагентів та розшифровкою призначення платежу на паперовому носії), грошові чеки (чекові книжки) на зняття готівки, квитанції прибуткових касових ордерів на внесення готівкою коштів на рахунки підприємства, договори про відкриття рахунків з додатками, договори про підключення системи дистанційного управління рахунками «Клієнт-Банк», договори про визнання електронних підписів, акти прийому-передачі електронних ключів, довіреностей ФОП ОСОБА_3 на право розпорядження рахунками підприємства, у т.ч. зняття готівки, інших документів ділового листування що стосуються відносин між ФОП ОСОБА_3 та Полтавським ГРУ ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » всіх кредитних та депозитних договорів між ними.

Із огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, на підставі ч.2 ст.163 КПК України розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представника оператора мобільного зв`язку у володінні якого знаходиться інформація.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей та їх тимчасове вилучення (здійснення їх виїмки) здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно із положенням ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися із ними, зробити копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх( здійснити їх виїмку).

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст. 107 КПК України.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав заяву з проханням розглядати клопотання без його участі.

Дослідивши матеріали клопотання про надання дозволу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, слідчий суддя дійшла висновку про необхідність задоволення клопотання.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 40, 107, 110, 131, 132, 159-166 КПК України,-

ухвалила:

Клопотання слідчого Полтавського районного відділення Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_2 - задовольнити.

Задовольнити клопотання та надати дозвіл слідчому Полтавського районного відділення поліції Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області капітану поліції ОСОБА_2 на розкриття охоронюваної законом та розкриття банківської таємниці, а також дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналу податкової справи та відкриття рахунків згідно постанови НБУ №492 від 12.11.2003 року, включаючи опис документів цієї справи, карток зі зразками підписів, установчих та реєстраційних документів, копій паспортів, чеків та інших документів на зняття готівки з 18.04.2016 року по 25.04.2017 року, усіх договорів з банком, що діяли з дати відкриття рахунків по 25.04.2017 року, платіжних доручень з 18.04.2016 року по 25.04.2017 року, заявок про зняття грошових коштів з рахунків з 18.04.2016 року по 25.04.2017 року (грошових чеків, чекових книжок), доручень (довіреностей) про зняття грошових коштів іншим особам, документів щодо підготовки та передачі необхідного програмного забезпечення та устаткування системи «Клієнт-Банк» та осіб які їх отримали (актів-прийому-передачі електронних ключів), роздруківки руху коштів у паперовому (електронному вигляді) - регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписки з них із зазначенням номерів рахунку контрагентів, назву та код банку по кожній операції, номерів платіжних документів, зазначенням контрагентів по кожній банківській операції та призначенням платежу з 18.04.2016 року по 24.05.2017 року та інших документів по рахунках № НОМЕР_13 (гривня), який відкритий та перебуває у володінніПолтавського ГРУ ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_11 »(МФО НОМЕР_11 , ЄДРПОУ НОМЕР_12 , АДРЕСА_3 та АДРЕСА_4 ), що належать ФОП ОСОБА_3 (ІПН НОМЕР_2 ) із наданням можливості слідчому вилучення оригіналів документів.

Строк дії ухвали - 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.05.2017
Оприлюднено06.03.2023

Судовий реєстр по справі —554/10353/16-к

Ухвала від 27.10.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 11.05.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 04.05.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Кулешова Л. В.

Ухвала від 04.05.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Кулешова Л. В.

Ухвала від 04.05.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Кулешова Л. В.

Ухвала від 16.12.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 12.12.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 16.12.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні