Ухвала
від 04.09.2017 по справі 910/12093/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

04.09.2017Справа № 910/12093/17

Суддя Плотницька Н.Б ., розглянувши матеріали справи

за позовом Приватного акціонерного товариства "Фармацевтична фірма "Дарниця"

до ЛЕНІК ГРУП С.А.

третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача

Публічне акціонерне товариство "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод"

про зобов'язання вчинити дії

Представники сторін:

від позивача: Пипченко Б.Ю. - представник за довіреністю;

від відповідача: не з'явились;

від третьої особи: Кацика І.Ю. - представник за довіреністю,

ВСТАНОВИВ:

24.07.2017 до Господарського суду міста Києва надійшла позовна заява Приватного акціонерного товариства "Фармацевтична фірма "Дарниця" з вимогами до ЛЕНІК ГРУП С.А. про зобов'язання взяти участь у позачергових загальних зборах акціонерів Публічного акціонерного товариства "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" скликаних на вимогу акціонера - Приватного акціонерного товариства "Фармацевтична фірма "Дарниця".

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 26.07.2017 порушено провадження у справі № 910/12093/17, залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Публічне акціонерне товариство "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", зобов'язано позивача та третю особу надати суду офіційні відомості щодо правового статусу та адреси місцезнаходження ЛЕНІК ГРУП С.А (Віргінські острови (Брит.)); офіційні відомості щодо наявності на території України офіційного представництва ЛЕНІК ГРУП С.А (Віргінські острови (Брит.)) та докази наявності на території України належним чином уповноваженого представника ЛЕНІК ГРУП С.А (Віргінські острови (Брит.)), розгляд справи призначено на 04.09.2017.

27.07.2017 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від відповідача надійшло клопотання про ознайомлення з матеріалами справи.

01.08.2017 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від третьої особи надійшло клопотання про ознайомлення з матеріалами справи.

Відповідач у судове засідання 04.09.2017 повноважних представників не направив. У суду відсутні відомості щодо належного повідомлення відповідача про розгляд справи.

У судове засідання 04.09.2017 з'явилися представники позивача та третьої особи.

Представник позивача подав у судовому засіданні документи на виконання вимог ухвали суду для долучення до матеріалів справи.

Судом встановлено, що ЛЕНІК ГРУП С.А. є нерезидентом та знаходиться за адресою: 3099 Віргінські острови (Брит.), Тортола, Роуд Таун (Road Town, Tortola, British Virgin Islands).

Враховуючи відсутність у суду офіційних відомостей щодо правового статусу та адреси місцезнаходження ЛЕНІК ГРУП С.А (Віргінські острови (Брит.)) та офіційних відомостей щодо наявності на території України офіційного представництва ЛЕНІК ГРУП С.А (Віргінські острови (Брит.)), суд прийшов до висновку про необхідність повідомлення відповідача про розгляд справи в порядку Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних та комерційних 1965 року.

Порядок передачі судових та позасудових документів для вручення за кордоном регулюється Конвенцією про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, до якої Україна приєдналась 19.10.2000 року, прийнявши відповідний нормативний акт - Закон України "Про приєднання України до Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах" та Гаазькою конвенцією з питань цивільного процесу від 1 березня 1954 року, до якої Україна приєдналась 28.10.1966.

Відповідно до статті 125 Господарського процесуального кодексу України, у разі якщо в процесі розгляду справи господарському суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, господарський суд може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Судове доручення надсилається у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо міжнародний договір не укладено - Міністерству юстиції України, яке надсилає доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами.

Відповідно до вимог Інструкції про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України та Державної судової адміністрації України від 27.06.2008 № 1092/5/54, суди України складають доручення та направляють їх в установленому порядку для виконання в іноземній державі.

Пунктом 2.3. вищезазначеної Інструкції передбачено, що доручення та документи, що до нього додаються, складаються мовою, передбаченою відповідним міжнародним договором України; якщо доручення чи документи, що до нього додаються, складено українською мовою, слід додавати завірений переклад на мову запитуваної держави або на іншу мову, передбачену міжнародним договором України; документи, що підлягають врученню згідно з дорученням суду України, складаються мовою запитуваної держави чи іншою мовою, передбаченою міжнародним договором України, або супроводжуються завіреним перекладом на таку мову.

Відповідно до пункту 6.7 Інструкції про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги у цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень, суд чи інший компетентний орган України надсилає доручення на підставі Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних та комерційних 1965 року до Центрального органу іноземної держави напряму.

Згідно до частини 2 пункту b) статті 15 Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах 1965 року, якщо документ про виклик до суду або аналогічний документ підлягав передачі за кордон з метою вручення відповідно до положень цієї Конвенції, і якщо відповідач не з'явився, то судове рішення не може бути винесено, поки не буде встановлено, що документ був дійсно доставлений особисто відповідачеві або за його місцем проживання в інший спосіб, передбачений цією Конвенцією, і що, в кожному з цих випадків, вручення або безпосередня доставка були здійснені в належний строк, достатній для здійснення відповідачем захисту. Кожна Договірна Держава може заявити, що суддя, незалежно від положень частини першої цієї статті, може постановити рішення, навіть якщо не надійшло жодного підтвердження про вручення або безпосередню доставку, у разі, якщо виконані всі наступні умови:

a) документ було передано одним із способів, передбачених цією Конвенцією,

b) з дати направлення документа сплинув термін, який суддя визначив як достатній для даної справи і який становить щонайменше шість місяців,

c) не було отримано будь-якого підтвердження, незважаючи на всі розумні зусилля для отримання його через компетентні органи запитуваної Держави.

Відповідно до статті 2 Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах 1965 року, кожна договірна держава призначає Центральний Орган, обов'язком якого є отримання прохань про вручення документів, що виходять від інших договірних держав, і здійснення процесуальних дій відповідно до положень статей 3 - 6.

За таких обставин, про розгляд даної справи, відповідача належить повідомляти в порядку передбаченому Конвенцією про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах 1965 року (Гаазькою конвенцію 1965 року).

Відповідно до частини 1 статті 79 Господарського процесуального кодексу України господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом, а також у разі звернення господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

За таких обставин, для належного повідомлення відповідача про розгляд справи, господарський суд вважає за необхідне зупинити провадження.

Керуючись ст. ст. 64, 65, 79, 86, 123-126 Господарського процесуального кодексу України, суд визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи призначити на 12.03.18 о 14:00 год.

2. Зобов'язати позивача в строк до 02.10.2017 надати суду чотири примірники нотаріально засвідченого перекладу на англійську мову позовної заяви з доданими до неї документами, ухвали № 910/12093/17 від 26.07.2017 та ухвали № 910/12093/17 від 04.09.2017 для направлення відповідачу в порядку, встановленому Конвенцією.

3. Зобов'язати відповідача надати суду:

- відзив на позов в порядку статті 59 Господарського процесуального кодексу України з доданням доказів, що підтверджують обставини викладені в ньому, та докази направлення цих документів позивачу;

- документи у підтвердження свого правового статусу на день розгляду справи у суді (статут, свідоцтво, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців); документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи.

4. Зобов'язати третю особу надати суду:

- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування належні копії (для залучення до матеріалів справи) статуту у повному обсязі; документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи.

5. Після надходження від позивача витребуваних документів направити судове доручення Реєстратору Верховного суду (з / Sonya Young Реєстратор , Верховний суд P.O.Box 418 Роуд Таун , Тортола Британські Віргінські острови) The Registar of the Supreme court (c/o Sonya Young Registrar, High Court P.O.Box 418 Road Town, Tortola British Virgin Islands) для вручення документів компанії ЛЕНІК ГРУП С.А. (LENIK GROUP S.A.).

6. Провадження у справі зупинити до 12.03.18 о 14:00 год . Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал № 18.

7. Сторонам та третій особі направити для участі в розгляді справи своїх повноважних представників.

Документи та додаткові докази, що витребовуються ухвалою суду для залучення до матеріалів справи, у прошитому вигляді з обов'язковим описом додатків завчасно, до початку судового засідання, необхідно подати до канцелярії Господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44-А.

Суддя Н.Б. Плотницька

Дата ухвалення рішення04.09.2017
Оприлюднено13.09.2017
Номер документу68781342
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —910/12093/17

Ухвала від 20.11.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 05.11.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 01.10.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 17.09.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 12.03.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 04.09.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 26.07.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні