Ухвала
від 20.09.2017 по справі 640/5788/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/5788/17

н/п 1-кс/640/7218/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" вересня 2017 р. Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань у приміщенні суду в м. Харкові клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження №12017220000000344 від 16.03.2017, за ознаками ч.3 ст.191 КК України, -

встановив:

Старший слідчий СУ ГУ НП в Харківській області майор поліції ОСОБА_3 07.09.2017 р. звернувся до Київського районного суду м. Харкова з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Харківської області радником юстиції ОСОБА_4 , у якому просив задовольнити клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 та винести ухвалу про надання старшому слідчому СУ ГУНП в Харківській області майору поліції ОСОБА_3 дозволу на тимчасовий доступ та можливість вилучення в КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_2 ) оригіналів наступних фінансово-господарських та первинних бухгалтерських документів КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за період з 01.01.2016 по теперішній час: наказу про призначення/звільнення головного лікаря, наказу про створення комітету з конкурсних торгів(зміни до наказу), положення про комітет з конкурсних торгів, положення про закупівлю товарів (послуг), наказів про призначення осіб, відповідальних за проведення державних закупівель або придбання ТМЦ (послуг), їх службових обов`язків) за період з 01.01.2016 по теперішній час; річних планів закупівель закладу на 2016 та 2017 роки; документації конкурсних торгів, щодо державних закупівель, переможцями яких було визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ФІРМА " ІНФОРМАЦІЯ_3 " дочірнє підприємство АТ ІНФОРМАЦІЯ_4 , ЄДРПОУ НОМЕР_4 , в тому числі: комерційні пропозиції усіх учасників, протоколи засідань комітетів конкурсних торгів, службові записки членів комітету конкурсних торгів або співробітників відповідальних служб (відділів, відділень) на ім`я голови комітету конкурсних торгів, документів щодо вивчення ринку пропозицій аналогічних товарів та ін.); договорів (за всіма додатками), контрактів, додаткових угод, накладних, товарно-транспортних та податкових накладних, вантажно-митних декларацій зі всіма додатками, меморіальних ордерів, карток складського обліку, сертифікатів якості, технічної документації на закуплені ТМЦ з їх найменуванням та зазначенням серійних номерів, платіжних та банківських документів, що підтверджують фактичне отримання (придбання, поставку, встановлення, введення в експлуатацію, навчання персоналу) КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 товару, отриманого від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ФІРМА " ІНФОРМАЦІЯ_3 " дочірнє підприємство АТ НДІРВ, ЄДРПОУ НОМЕР_4 за період з 01.01.2016 по теперішній час.

У зв`язку із наявністю достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, слідчий просив розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

В обґрунтування клопотання слідчий вказує, що в провадженні СУ ГУ Національної поліції в Харківській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №120172200000000344 від 16.03.2017, за ознаками ч.3 ст.191 КК України, за фактом заволодіння бюджетними коштами, скоєного за попередньою змовою в групі осіб.

Під час проведеного досудового розслідування встановлено, що в період 2016-2017 років службові особи суб`єктів господарювання, діючи за попередньою змовою зі службовими особами комунальних закладів охорони здоров`я, в тому числі КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 , шляхом зловживання своїм службовим становищем заволоділи бюджетними коштами під час проведення процедур закупівлі за державні кошти та під час здійснення фінансово-господарських взаємовідносин з поставки до комунальних закладів товарно-матеріальних цінностей по штучно завищеним цінам та шляхом перерахування отриманих бюджетних коштів на рахунки підприємств з ознаками фіктивності з метою їх подальшої конвертації із безготівкової форми у готівкову та присвоєння вказаних коштів.

Одночасно встановлено, що КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 придбано за завищеними цінами - устаткування радіологічне, електромедичне та електротерапевтичне устаткування (мобільна (пересувна) рентгенівська система) - 2 (дві) штуки у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 за 1200000 грн./ 18.10.16;

Окрім того встановлено, що КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 придбано за завищеними цінами інструменти та прилади терапевтичні; приладдя, протези та ортопедичні пристрої (Хірургічний набор для остеосинтеза ) - 1 (один) комплект у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , ЄДРПОУ НОМЕР_3 на 638300 грн. 26.09.16

Окрім того встановлено, що КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 придбано за завищеними цінами інструменти і прилади медичні, хірургічні та стоматологічні (Електрохірургічний апарат, відеоколоноскоп) - 2 лоти: лот 1 - Електрохірургічний апарат- 1 (одна) штука; лот 2 - Відеоколоноскоп - 1 (одна) штука у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , ЄДРПОУ НОМЕР_3 на 159000 грн. 20.09.16; ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 на 769200 грн. 20.09.16.

Окрім того встановлено, що КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 придбано за завищеними цінами - устаткування радіологічне, електромедичне та електротерапевтичне устаткування (Ультразвукові діагностичні прилади(апарат для ультразвукових досліджень з кольоровими доплерами)) - 1(один) комплект у ФІРМА " ІНФОРМАЦІЯ_3 " дочірнє підприємство АТ НДІРВ, ЄДРПОУ НОМЕР_4 на 899977 грн./ 13.06.16

Слідчий вказав, що для встановлення істини по справі та підтвердження факту завищення вартості поставлених ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ФІРМА " ІНФОРМАЦІЯ_3 " дочірнє підприємство АТ НДІРВ , ЄДРПОУ НОМЕР_4 товарно-матеріальних цінностей до КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 , а також для використання при проведенні судово-економічної експертизи, необхідні фінансово-господарські та бухгалтерські документи, щодо взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ФІРМА " ІНФОРМАЦІЯ_3 " дочірнє підприємство АТ НДІРВ, ЄДРПОУ НОМЕР_4 з КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 , банківських та платіжних документів, документів щодо придбання радіологічного, елктромедичного, електротерапевтичного устаткування; терапевтичних приладів та інструментів; протезів та ортопедичних пристроїв, а також документації конкурсних торгів, проведених КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 при проведенні державної закупівлі радіологічного, електромедичного, електротерапевтичного устаткування; терапевтичних приладів та інструментів; протезів та ортопедичних пристроїв. Вказані документи мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, відомості, які маються у вказаних документах можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

У судовому засіданні слідчий підтримав подане клопотання та просив про його задоволення.

Оскільки слідчим була доведена наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, представник КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", в судове засідання не викликався.

Слідчий суддя, вислухавши думку слідчого, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017220000000344 від 16.03.2017, за ознаками ч.3 ст.191 КК України, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню, оскільки сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація перебуває у володінні КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; містить охоронювану законом таємницю, ці відомості можуть бути використані як докази, іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

Разом з тим, слідчий всупереч вимог ч. 7 ст. 163 КПК України, не довів необхідності вилучення оригіналів вказаних у клопотанні документів, а саме те, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Так, слідчим не надано документів на підтвердження призначення експертизи по справі, клопотання експерта про необхідність отримання саме оригіналів зазначених документів, тощо. Враховуючи викладене, слідчий суддя не вбачає підстав для вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, а тому в даній частині клопотання задоволенню не підлягає.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження №12017220000000344 від 16.03.2017, за ознаками ч.3 ст.191 КК України, задовольнити частково.

Дозволити старшому слідчому СУ ГУ НП в Харківській області майору поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ в КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 ) до оригіналів наступних фінансово-господарських та первинних бухгалтерських документів КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за період з 01.01.2016 по 20.09.2017: наказу про призначення/звільнення головного лікаря, наказу про створення комітету з конкурсних торгів(зміни до наказу), положення про комітет з конкурсних торгів, положення про закупівлю товарів (послуг), наказів про призначення осіб, відповідальних за проведення державних закупівель або придбання ТМЦ (послуг), їх службових обов`язків) за період з 01.01.2016 по 20.09.2017; річних планів закупівель закладу на 2016 та 2017 роки; документації конкурсних торгів, щодо державних закупівель, переможцями яких було визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ФІРМА " ІНФОРМАЦІЯ_3 " дочірнє підприємство АТ ІНФОРМАЦІЯ_4 , ЄДРПОУ НОМЕР_4 , в тому числі: комерційні пропозиції усіх учасників, протоколи засідань комітетів конкурсних торгів, службові записки членів комітету конкурсних торгів або співробітників відповідальних служб (відділів, відділень) на ім`я голови комітету конкурсних торгів, документів щодо вивчення ринку пропозицій аналогічних товарів та ін.); договорів (за всіма додатками), контрактів, додаткових угод, накладних, товарно-транспортних та податкових накладних, вантажно-митних декларацій зі всіма додатками, меморіальних ордерів, карток складського обліку, сертифікатів якості, технічної документації на закуплені ТМЦ з їх найменуванням та зазначенням серійних номерів, платіжних та банківських документів, що підтверджують фактичне отримання (придбання, поставку, встановлення, введення в експлуатацію, навчання персоналу) КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 товару, отриманого від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ФІРМА " ІНФОРМАЦІЯ_3 " дочірнє підприємство АТ НДІРВ, ЄДРПОУ НОМЕР_4 за період з 01.01.2016 по 20.09.2017, а також можливість вилучити завірені належним чином копії вищевказаних документів.

Зобов`язати представника КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , надати старшому слідчому СУ ГУ НП в Харківській області майору поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ в КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 ) до оригіналів наступних фінансово-господарських та первинних бухгалтерських документів КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за період з 01.01.2016 по 20.09.2017: наказу про призначення/звільнення головного лікаря, наказу про створення комітету з конкурсних торгів(зміни до наказу), положення про комітет з конкурсних торгів, положення про закупівлю товарів (послуг), наказів про призначення осіб, відповідальних за проведення державних закупівель або придбання ТМЦ (послуг), їх службових обов`язків) за період з 01.01.2016 по 20.09.2017; річних планів закупівель закладу на 2016 та 2017 роки; документації конкурсних торгів, щодо державних закупівель, переможцями яких було визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ФІРМА " ІНФОРМАЦІЯ_3 " дочірнє підприємство АТ ІНФОРМАЦІЯ_4 , ЄДРПОУ НОМЕР_4 , в тому числі: комерційні пропозиції усіх учасників, протоколи засідань комітетів конкурсних торгів, службові записки членів комітету конкурсних торгів або співробітників відповідальних служб (відділів, відділень) на ім`я голови комітету конкурсних торгів, документів щодо вивчення ринку пропозицій аналогічних товарів та ін.); договорів (за всіма додатками), контрактів, додаткових угод, накладних, товарно-транспортних та податкових накладних, вантажно-митних декларацій зі всіма додатками, меморіальних ордерів, карток складського обліку, сертифікатів якості, технічної документації на закуплені ТМЦ з їх найменуванням та зазначенням серійних номерів, платіжних та банківських документів, що підтверджують фактичне отримання (придбання, поставку, встановлення, введення в експлуатацію, навчання персоналу) КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ЄДРПОУ НОМЕР_1 товару, отриманого від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ФІРМА " ІНФОРМАЦІЯ_3 " дочірнє підприємство АТ НДІРВ, ЄДРПОУ НОМЕР_4 за період з 01.01.2016 по 20.09.2017, а також можливість вилучити завірені належним чином копії вищевказаних документів.

У задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 20.10.2017 року.

Роз`яснити представнику КЗОЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.09.2017
Оприлюднено07.03.2023

Судовий реєстр по справі —640/5788/17

Ухвала від 22.09.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 20.09.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 20.09.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 20.09.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 20.09.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 20.09.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 19.09.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 19.09.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 19.09.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 19.09.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні