Ухвала
від 14.11.2011 по справі 2-а-11/11
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14.11.2011

2-а-11/11

У Х В А Л А

Іменем України

14 листопада 2011 року Болградський районний суд Одеської області в складі:

головуючого - судді ТИМОШЕНКО І.В.

при секретарі ЯБАНЖИ М.І.

з участю адвоката ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Болград справу за адміністративним позовом ОСОБА_2 до управління Пенсійного фонду України в Болградському районі Одеської області про визнання протиправним рішення управління , зобов'язання призначити пенсію на пільгових умовах,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з цим позовом та просить постановити судове рішення , яким визнати протиправним та скасувати рішення Комісії по розгляду спірних питань, пов'язаних з призначенням та виплатою пенсії відповідно до чинного законодавства про пенсійне забезпечення при управлінні Пенсійного фонду України в Болградському районі від 8 січня 2010 року ; зобов'язати відповідача призначити йому пенсію за віком на пільгових умовах як трактористу -машиністу, безпосередньо зайнятому у виробництві сільськогосподарської продукції . Позивач посилається на те, що він з 1 січня 1977 по травень 2001 року працював трактористом -машиністом в колгоспі «Іскра» Болградського району , а потім в СВК «Дружба»Болградського району , був безпосередньо зайнятий у виробництві сільськогосподарської продукції, його стаж роботи трактористом -машиністом складає більш 20 років і він має право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах відповідно до вимог ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» . Після досягнення віку 55 років він звернувся до управління Пенсійного фонду України в Болградському районі за призначенням йому пільгової пенсії. 8 січня 2010 року Комісією по розгляду спірних питань, пов'язаних з призначенням та виплатою пенсії відповідно до чинного законодавства про пенсійне забезпечення при управлінні Пенсійного фонду України в Болградському районі прийняте рішення , згідно якого його пільговий стаж на посаді тракториста -машиніста є меньшим за 20 років , що не дає права на призначення йому пенсії на пільгових умовах. Це рішення є протиправним та підлягає скасуванню.

Позивач також просить поновити йому строк звернення до суду з цим адміністративним позовом , посилаючись на те, що цей строк він пропустив з поважної причини.

Судом встановлено, що рішення Комісії по розгляду спірних питань, пов'язаних з призначенням та виплатою пенсії відповідно до чинного законодавства про пенсійне забезпечення при управлінні Пенсійного фонду України в Болградському районі від 8 січня 2010 року позивач отримав у січні 2010 року, до суду з позовом звернувся 29 вересня 2010 року , оскільки не знав, що діючим на день звернення до суду законодавством передбачено шестимісячний строк звернення до суду за захистом своїх прав. Судом з пояснень позивача та його адвоката ОСОБА_3 встановлено, що позивач в квітні 2010 року звернувся за юридичною допомогою до адвокта ОСОБА_3, але позов було оформлено адвокатом та прд'явлено до суду лише у вересні 2010 року в зв'язку з невизначеністю на той період законодавства щодо порядку пред'явлення зазначеного позову за нормами Цивільно-процесуального Кодексу України або Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до ч. 1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод , ратифікованої Законом України від 17 липня 1997 року № 475/97 -ВР, кожен при вирішенні питання щодо його цивільних прав та обов'язків має право на справедливий і відкритий розгляд належним і безстороннім судом.

За викладених обставин суд доходить висновку , що строк звернення до суду з цим адміністративним позовом позивач пропустив з поважної причини та вважає необхідним поновити позивачеві строк звернення до суду з цим адмінстартивним позовом.

Керуючись ст.. 100 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Поновити ОСОБА_2 строк звернення до суду з адміністративним позовом до управління Пенсійного фонду України в Болградському районі Одеської області про визнання протиправним рішення управління , зобов'язання призначити пенсію на пільгових умовах,

.

Суддя: ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення14.11.2011
Оприлюднено01.11.2017
Номер документу69864585
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним рішення управління , зобов'язання призначити пенсію на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —2-а-11/11

Ухвала від 01.06.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Постанова від 12.12.2011

Адміністративне

Кузнецовський міський суд Рівненської області

Горегляд О.І.

Ухвала від 20.01.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Постанова від 22.12.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Ухвала від 30.06.2010

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Ухвала від 16.11.2010

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Ухвала від 16.11.2010

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Ухвала від 17.01.2011

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 15.12.2010

Адміністративне

Машівський районний суд Полтавської області

Ряднина В. М.

Ухвала від 14.11.2011

Адміністративне

Болградський районний суд Одеської області

Тимошенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні