Ухвала
від 18.12.2017 по справі 910/13341/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

про призначення підготовчого засідання

18.12.2017Справа № 910/13341/17

Суддя Плотницька Н.Б ., розглянувши матеріали справи

за позовом Публічного акціонерного товариство "Юніон Стандард Банк", м. Одеса

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Саппортіо", м. Харків

Товариства з обмеженою відповідальністю "Саппортіо Груп", м. Київ

Товариства з обмеженою відповідальністю "Саппортіо Сервіс", м. Харків

Товариства з обмеженою відповідальністю "Палар ЛТД", м. Одеса

про стягнення 5 054 962 грн 46 коп.

Представники сторін: не з'явились

ВСТАНОВИВ:

09.08.2017 до Господарського суду міста Києва надійшла позовна заява Публічного акціонерного товариство "Юніон Стандард Банк" з вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю "Саппортіо", Товариства з обмеженою відповідальністю "Саппортіо Груп", Товариства з обмеженою відповідальністю "Саппортіо Сервіс" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Палар ЛТД" про стягнення 5 054 962 грн 46 коп. заборгованості за договором про відкриття кредитної лінії № 07/02-14 від 10.02.2014, в тому числі: 1 750 000 грн 00 коп. - сума простроченої заборгованості за кредитом (тіло кредиту), 1 144 702 грн 76 коп. - сума простроченої заборгованості за процентами, 1 717 166 грн 05 коп. - сума заборгованості по сплаті пені, нарахованої за прострочення сплати кредиту та 443 093 грн 65 коп. - сума заборгованості по сплаті пені, нарахованої за прострочення сплати процентів.

Свої позовні вимоги позивач обґрунтовує тим, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Саппортіо" в порушення норм чинного законодавства України та укладеного між сторонами договору про відкриття кредитної лінії № 07/02-14 від 10.02.2014, належним чином не виконало взяті на себе зобов'язання, у зв'язку з чим в останнього виникла заборгованість по кредиту у розмірі 1 750 000 грн 00 коп. - сума простроченої заборгованості за кредитом (тіло кредиту) та 1 144 702 грн 76 коп. - сума простроченої заборгованості за процентами, крім того у зв'язку з неналежним виконанням зобов'язань за договором позивачем нараховано пеню за прострочення сплати кредиту у розмірі 1 717 166 грн 05 коп. та пеню за прострочення сплати процентів у розмірі 443 093 грн 65.

Разом з тим, 10.02.2014 Публічним акціонерним товариством "Юніон Стандард Банк" були укладені договори поруки з Товариством з обмеженою відповідальністю "Саппортіо Сервіс", Товариством з обмеженою відповідальністю "Саппортіо Груп" та Товариством з обмеженою відповідальністю "Палар ЛТД" №№ 07/02-14-І, 07/02-14-ІІ та б/д, відповідно до умов яких останні поручились перед банком за виконання Товариством з обмеженою відповідальністю "Саппортіо" (позичальник) зобов'язань як солідарні із позичальником боржники.

Ухвалою Господарського суду від 10.08.2017 порушено провадження у справі № 910/13341/17, розгляд справи призначено на 02.10.2017.

Ухвалою Господарського суду від 02.10.2017, у зв'язку із неявкою у судове засідання представників сторін та невиконання вимог ухвали суду, керуючись статтею 77 Господарського процесуального кодексу України, розгляд справи відкладено на 09.11.2017.

Судове засідання, призначене на 09.11.2017, не відбулося у зв'язку із перебуванням судді на лікарняному.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 27.11.2017 розгляд справи призначено на 18.12.2017.

Представники сторін у судове засідання 18.12.2017 не з'явились, про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Відповідно до пункту 9 частини 1 розділу XI перехідних положень Господарського процесуального кодексу України в новій редакції від 15.12.2017 справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких порушено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Згідно з частиною 1 статті 12 Господарського процесуального кодексу України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного).

Частиною 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з пунктом 8 частини 4 статті 247 у порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи, в яких ціна позову перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних - осіб.

З огляду на те, що ціна позову перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб спір підлягає вирішенню в порядку загального позовного провадження.

Керуючись пунктом 9 частини 1 розділу XI перехідних положень, пунктом 8 частини 4 статті 247, статтею 182 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

2. Підготовче засідання призначити на 01.02.18 о 15:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-В, зал № 41.

3. Зобов'язати позивача протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про призначення підготовчого засідання надати суду:

- докази здійснення відповідачами повернення кредитних коштів та сплати відсотків за користування кредитом за спірний період за укладеним сторонами договором про відкриття кредитної лінії № 07/02-14 від 10.02.2014 станом на час судового розгляду;

- довідку за підписами керівника та головного бухгалтера про залишкову суму боргу відповідача станом на день слухання справи у суді;

- розгорнутий розрахунок пені за несвоєчасне виконання грошового зобов'язання за кожним фактом неповернення коштів (за кожним місяцем окремо) із зазначенням періоду нарахування пені з урахуванням часткового повернення коштів (вказати дату здійснення часткової оплати) та із зазначенням періоду нарахування за кожним фактом неповернення коштів (за кожним місяцем) окремо, у вигляді таблиць:

Дата зменшення ліміту кредитних коштів (строк оплати за договором ) (дата, місяць, рік)Сума зменшення ліміту (грн.)Дата виникнення прострочення зобов'язання (дата, місяць, рік)Фактичне повернення кредитних коштівСума боргу (грн.)Період нарахування пені (дата, місяць, рік)Ставка пеніСума пені сумадата - розгорнутий розрахунок пені за несвоєчасне виконання грошового зобов'язання із зазначенням періоду нарахування пені окремо за кожним фактом (місяцем) нарахування відсотків з урахуванням часткової сплати коштів (вказати дату здійснення часткової оплати) та із зазначенням періоду нарахування за кожним фактом несплати коштів окремо, у вигляді таблиць:

Нарахування відсотків за кредитом (дата, сума)Дата виникнення обов'язку з оплати відсотків (дата, місяць, рік)Розмір нарахованих відсотків (грн)Погашення відсотків за кредитомСума боргу (грн.)Період нарахування пені (дата, місяць, рік)Ставка пеніСума пені датасума - власне письмове підтвердження того, що в провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи між тими ж сторонами, про той же предмет та з тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору;

- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування належні копії (для залучення до матеріалів справи) статуту у повному обсязі; документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи;

- документи у підтвердження правового статусу відповідачів на день розгляду справи у суді (витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців);

- оригінали всіх документів, доданих до позовної заяви (для огляду).

4. Зобов'язати позивача протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання відзиву відповідача на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив в порядку статті 166 Господарського процесуального кодексу України з доданням доказів, що підтверджують обставини викладені в ній, та докази направлення цих документів позивачу

5. Зобов'язати відповідачів протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про призначення підготовчого засідання надати суду:

- докази здійснення повернення кредитних коштів та сплати відсотків за користування кредитом за спірний період за укладеним сторонами договором про відкриття кредитної лінії № 07/02-14 від 10.02.2014 станом на час судового розгляду;

- відзив на позов в порядку статті 165 Господарського процесуального кодексу України з доданням доказів, що підтверджують обставини викладені в ньому, та докази направлення цих документів позивачу;

- документи у підтвердження свого правового статусу, станом на день подання таких документів до суду (статут, свідоцтво, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців); документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи.

6. Зобов'язати відповідачів протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання відповіді на відзив подати до суду заперечення на відповідь на відзив в порядку статті 167 Господарського процесуального кодексу України з доданням доказів, що підтверджують обставини викладені в них, та докази направлення цих документів позивачу.

7. Заяви, клопотання, відзив і заперечення подавати тільки в письмовій формі.

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Документи та додаткові докази, що витребовуються ухвалою суду для залучення до матеріалів справи, у прошитому вигляді з обов'язковим описом додатків завчасно, необхідно подати до канцелярії Господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44-А.

Суддя Н.Б. Плотницька

Дата ухвалення рішення18.12.2017
Оприлюднено28.12.2017

Судовий реєстр по справі —910/13341/17

Ухвала від 27.12.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 17.12.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Рішення від 23.04.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 22.03.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 07.03.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 06.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 18.12.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 27.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 02.10.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 10.08.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні