Ухвала
від 15.01.2018 по справі 183/179/18
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 183/179/18

№ 1-кс/183/20/18

15 січня 2018 року м. Новомосковськ

Слідчий суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором Новомосковської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про проведення огляду у кримінальному провадженні, внесеному 05.01.2018 року до ЄРДР за № 42018041500000006, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, -

ВСТАНОВИЛА:

До Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого СВ Новомосковського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення огляду приміщення та прилеглої до нього території за адресою АДРЕСА_1 з метою фіксації обставини вчинення кримінального правопорушення.

Слідчий у клопотанні посилається на те, що посадові особи ТОВ "Рубікон-Моноліт" при здійсненні робіт з реконструкції 5-ти квартирного житлового будинку під дошкільний навчальний заклад в с. Вільне Новомосковського району, Дніпропетровської області, внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 11 вересня 2017 року між управлінням капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації в особі заступника начальника управління начальника проектно-технічного відділу управління ОСОБА_4 та ТОВ «РУБІКОН-МОНОЛІТ» (ЄДРПОУ 33275862) в особі директора ОСОБА_5 укладено договір № 266/08-7. Згідно вказаного договору ТОВ «РУБІКОН-МОНОЛІТ» являється генпідрядником, який забезпечує відповідно до проектно-кошторисної документації та умов Договору виконання будівельно-монтажних робіт з реконструкції, проведення робіт на об`єкті «ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 - Реконструкція 5-ти квартирного житлового будинку під дошкільний навчальний заклад в с. Вільне Новомосковського району Дніпропетровської області», який знаходиться за адресою пров. Мостовий, 3, с. Вільне Новомосковського району Дніпропетровської області.

Відповідно до п.п. 2.1. Договору № 266/08-7 від 11 вересня 2017 року договірна ціна робіт визначається на основі кошторису, що є невід`ємною частиною Договору, є динамічною і складає 19965348 грн. 00 коп. Згідно п.п.11.1 Договору, розрахунки за виконані роботи будуть здійснюватися на підставі акту здачі-приймання виконаних робіт по формі №КБ-2в, довідки про вартість виконаних будівельних робіт по формі № КБ-3 та рахунку на оплату робіт; проміжними платежами в міру виконання робіт.

У додатку №2 до вказаного договору календарний графік виконання робіт зазначено, що за 2017 рік повинні бути виконання наступні роботи: (мова оригіналу) устройство кровель, устройство черновых полов, изготовление и монтаж оконных дверных конструкций, устройство фасада здания, устройство сетей вентиляции, устройство внутренних электрических сетей, комплектация щитовым оборудованием, устройство сетей отопления, устройство сетей водопровода и канализации, устройство молниезащиты и контура заземления, внутренние отделочные и общестроительные работы, устройство наружных сетей теплоснабжения, комплектация теплогенерирующим модулем.

12.01.2018 здійснено візуальний огляд з загальнодоступного місця без проникнення з АДРЕСА_1 , об`єкту «ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 - Реконструкція 5-ти квартирного житлового будинку під дошкільний навчальний заклад в с. Вільне Новомосковського району Дніпропетровської області», який знаходиться за адресою: пров. Мостовий, 3, с. Вільне Новомосковського району Дніпропетровської області встановлено, що вказані роботи повністю або частково не виконані. Хоча, згідно додатку № 3 до Договору план фінансування об`єкта на 2017-2018 роки капітальні вкладення на фінансування будівельно-монтажних робіт за 2017 рік складають 10402581 грн., які відповідно до договору повинні бути виплаченими.

Беручи до уваги викладене та враховуючи, що для повного і всебічного розгляду кримінального провадження, для підтвердження чи спростування відношення посадових осіб Управління капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації та ТОВ «РУБІКОН-МОНОЛІТ» до вчинення кримінального правопорушення, а саме внесення недостовірних відомостей до офіційних документів, на підставі яких здійснюються виплати з обласного бюджету та до вчинення інших кримінальних правопорушень у сукупності з зазначеним.

Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 11.01.2018 року право власності на об`єкт нерухомості за адресою: пров. Мостовий, 3 с. Вільне Новомосковського району Дніпропетровської області не зареєстровано.

Також проведення огляду має суттєве значення для проведення будівельно-технічної експертизи, за результатами якої буде встановлено вартість фактично виконаних робіт та суму спричиненого збитку уразі невідповідності виконаних робіт згідно документів з фактично виконаними роботами. В ході огляду планується залучення судового експерта та проведення огляду приміщення та прилеглої території без вилучення предметів.

Дослідивши клопотання, додані до нього письмові докази, слідчий суддя прийшла до наступних висновків.

Відповідно до ст. 30 Конституції України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше якза вмотивованим рішенням суду.

Згідно ч. 1 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Слідчим у клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що дійсно з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення існує необхідність огляду приміщення та прилеглої до нього території за адресою: пров. Мостовий, 3, с. Вільне Новомосковського району Дніпропетровської області, а тому надане слідчому судді клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233, 234, 235, 237 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИЛА:

Надати слідчому Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 дозвіл на проведення огляду приміщення та прилеглої до нього території за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала діє до 19.01.2018 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.01.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу71607915
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду у кримінальному провадженні, внесеному 05.01.2018 року до ЄРДР за № 42018041500000006, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України

Судовий реєстр по справі —183/179/18

Ухвала від 13.02.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 16.01.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 15.01.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 16.01.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні