Ухвала
від 28.09.2017 по справі 200/16750/17
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А Справа № 200/16750/17

Ім`ям України Провадження № 1-кс/200/10097/17

28 вересня 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю слідчого ОСОБА_2 ,

розглянувши у приміщенні суду у м. Дніпропетровську клопотання слідчого по кримінальному провадженню № 12017040000000133 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

28 вересня 2017 року старший слідчий в ОВС СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , за погодженням із прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 звернулась до суду із клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

Необхідність доступу до зазначених речей і документів обґрунтувала тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017040000000133, за ознаками складів злочинів, передбачених ч.3 ст. 191 КК України.

Відповідно до наданого слідчою клопотання, слідчим управлінням ГУНП в Дніпропетровській області в ході вивчення матеріалів журналістського розслідування « ІНФОРМАЦІЯ_1 в карман «тендерной ОПГ», опублікованого в мережі Інтернет на сайті « ІНФОРМАЦІЯ_2 », де зазначені факти порушень службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 (далі по тексту - ІНФОРМАЦІЯ_1 ) (код НОМЕР_1 ) під час проведення ними процедур державних закупівель та проводячи з використанням офіційних сайтів органів влади - « ІНФОРМАЦІЯ_4 », « ІНФОРМАЦІЯ_5 » аналіз ціноутворення на товарно-матеріальні цінності, які були придбані за рахунок бюджетних коштів у 2016-2017 роках, встановлено, що на протязі 2016-2017 роках посадовцями вищезазначеного Департаменту під час проведення процедури закупівлі товарів навмисно вказувалась завищена «очікувана вартість» їх придбання, що в свою чергу в подальшому слугувало підставою закупівлі таких товарно-матеріальних цінностей за завищеною їх вартістю.

Таким чином встановлені непоодинокі факти розкрадання бюджетних коштів через держзакупівлі посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 , в результаті навмисного завищення «очікуваної вартості» товарно-матеріальних цінностей необхідних для закупівлі.

Разом із цим прослідковується і той факт, що всі товарно-матеріальні цінності як правило закуповуються у одних і тих самих фізичних та юридичних осіб.

В ході досудового розслідування встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_3 має фінансово-господарські взаємовідношення з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_2 ), зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 .

У судове засідання слідчий клопотання підтримав та прохав задовольнити.

За клопотанням слідчого дана справа розглянута у відповідності до ч.2 ст.163 КПК України.

Дослідивши надані матеріали клопотання, доходжу висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки доведено наявність достатніх підстав вважати, що зазначена в ньому інформація, яка перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Також слідчою доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в зазначеній у клопотанні інформації, та відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за її допомогою.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 163, 164, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 та/або іншим слідчим - членами слідчої групи у даному кримінальному проваджені, або працівникам УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ Національної поліції за дорученням, тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю їх вилучення, а саме: оригіналів документів по фінансово-господарським взаємовідносинам між ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_2 ), а саме усіх договорів з додатками та специфікаціями, додаткові угоди до них, акти прийому передачі та акти виконаних робіт (акти прийому-передачі) з додатками, прибутково-видаткові накладні на придбання/постачання товарно-матеріальних цінностей, податкових накладних, рахунки-фактури, платіжних доручень, товарно-транспортних накладних, доручень на отримання товарно-матеріальних цінностей, документів на товарно-матеріальні цінності (технічні паспорти, інструкції, картки та їжу тощо) довідок про дебіторську та кредиторську заборгованість, за період часу з 01.01.2016 по теперішній час, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_2 ), зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 .

У разі невиконання цієї ухвали слідчий суддя за клопотанням слідчого, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Строк дії ухвали до 28.10.2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.09.2017
Оприлюднено08.03.2023

Судовий реєстр по справі —200/16750/17

Ухвала від 28.09.2017

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні