Ухвала
від 29.01.2018 по справі 923/1183/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В'ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 22-09-70/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

29 січня 2018 року Справа № 923/1183/17

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Кабакової В.Г., розглянувши матеріали позовної заяви Заступника керівника Генічеської місцевої прокуратури, в інтересах держави в особі Новотроїцького районного центру з обслуговування навчальних закладів та установ освіти, смт Новотроїцьке, Новотроїцький район, Херсонська область

до відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Вугільна Компанія Оріон", м. Кропивницький

про розірвання договору

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Кіровоградської області надійшла позовна заява Заступника керівника Генічеської місцевої прокуратури, в інтересах держави в особі Новотроїцького районного центру з обслуговування навчальних закладів та установ освіти до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Вугільна Компанія Оріон" про розірвання договору № 23-ТВ від 20.06.2017 про закупівлю, укладеного між Новотроїцьким районним центром з обслуговування навчальних закладів та установ освіти та ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Вугільна Компанія Оріон", на загальну суму 533 244,00 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на невиконання умов договору в частині поставки вугілля кам'яного у визначені строки, що призвело до зірваного опалювального сезону у навчальних закладах та установі освіти.

Розглянувши матеріали позовної заяви, форма і зміст якої відповідають вимогам статей 162, 164 ГПК України, господарський суд дійшов висновку, що вказану заяву слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 176, 162, 164, 165,234, 235Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 923/1183/17.

2. Справу № 923/1183/17 розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 21.02.2018 о 15:00.

4. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань № 323.

5. Прокурору та позивачу не пізніше п'яти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі надати до суду, відповідно до п. 10 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, підтвердження про те, що не подано іншого позову до цього самого відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав.

6. Позивачу не пізніше п'яти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі надати до суду письмово викладену власну позицію щодо заявлених позовних вимог.

7. Відповідно до ст. 165 Господарського процесуального кодексу України не пізніше 15 днів після вручення ухвали про відкриття провадження у справі ВІДПОВІДАЧУ надати суду: відзив на позовну заяву; докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів до початку підготовчого засідання іншим учасникам справи.

Відповідачу подати відзив в строк, що дозволить позивачу отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

Господарський суд звертає увагу відповідача, що за приписами частини 4 статті 165 Господарського процесуального кодексу України, якщо відзив не містить вказівки на незгоду відповідача з будь-якою із обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги, відповідач позбавляється права заперечувати проти такої обставини під час розгляду справи по суті, крім випадків, якщо незгода з такою обставиною вбачається з наданих разом із відзивом доказів, що обґрунтовують його заперечення по суті позовних вимог, або відповідач доведе, що не заперечив проти будь - якої із обставин, на яких ґрунтуються вимоги, з підстав, що не залежали від нього.

8. До відома сторін - копії документів (матеріалів) повинні бути належним чином засвідчені підписом уповноваженої особи, оригінали надати для огляду в судовому засіданні. Матеріали необхідно подати до справи за супровідним листом.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

9. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

10. Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст.135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

11. Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

12. Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про веб-адресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

13. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

14. Примірники ухвали надіслати Заступнику керівника Генічеської місцевої прокуратури за адресою: 75300, Херсонська область, Новотроїцький район, смт Новотроїцьке, вул. Соборна, 108-а; Новотроїцькому районному центру з обслуговування навчальних закладів та установ освіти за адресою: 75300, Херсонська область, Новотроїцький район, смт Новотроїцьке, вул. М.І. Білошкури, буд. 2; ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Вугільна Компанія Оріон" за адресою: 25005, м. Кропивницький, вул. Володимирська, 34/19.

Суддя В.Г. Кабакова

Дата ухвалення рішення29.01.2018
Оприлюднено30.01.2018

Судовий реєстр по справі —923/1183/17

Рішення від 27.03.2018

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 12.03.2018

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 21.02.2018

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 29.01.2018

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 02.01.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Закурін М. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні