Ухвала
від 16.02.2018 по справі 200/2568/18
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/2568/18

провадження №1-кс/200/2093/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 лютого 2018 року Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська

у складі слідчого судді: ОСОБА_1

за участю секретаря: ОСОБА_2

слідчого: ОСОБА_3

розглянувши у приміщенні суду у м.Дніпро клопотання слідчого по кримінальному провадженню №120180400000000232 про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

15 лютого 2018 року старший слідчий в ОВС слідчого управління Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

Необхідність доступу до зазначених документів обґрунтував тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 120180400000000232, за ознакою складу злочину, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України.

Відповідно до наданого слідчого клопотання, встановлено, що посадовими особами бюджетних організацій за попередньою змовою з учасниками тендерних процедур, вчиняються дії направлені на привласнення бюджетних коштів, шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем та надання незаконної переваги, з подальшим акцептуванням пропозицій наступних учасників торгів: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ( НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ( НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ( НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ( НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ( НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ( НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ( НОМЕР_10 ), під час проведення тендерних процедур, з закупівлі різного роду робіт за бюджетні кошти, при цьому пропозиції інших учасників тендеру, що пропонують виконати роботи (надати послуги) за меншу ціну незаконно відхиляються, що у подальшому призводить до внесення фіктивних відомостей відносно сум затрачених на проведення робіт в актах виконаних робіт, таким чином привласнюючи бюджетні кошти.

Так, у ході проведення аналізу документації розміщеної на Інтернет-сайті ІНФОРМАЦІЯ_11 та інформації опублікованої на офіційному порталі публічних фінансів України - ІНФОРМАЦІЯ_12 встановлено, що на розрахункові рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (і.к. НОМЕР_7 ) протягом 2017 року було перераховано грошові кошти за виконання різного роду робіт (надання послуг) від наступних державних (комунальних) підприємств: КП « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ДМР, ІНФОРМАЦІЯ_14 , КП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_15 », КВП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_16 », ІНФОРМАЦІЯ_17 , ІНФОРМАЦІЯ_18 , ІНФОРМАЦІЯ_14 .

В ході проведення досудового розслідування з метою перевірки та підтвердження факту шахрайства, виникла необхідність надати тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів документів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню та в подальшому будуть необхідні при проведенні судово-почеркознавчих експертиз, оскільки зазначені документи містять вільні зразки підписів і почерку службових осіб, а також при проведені судово-будівельних та судово-економічних експертиз, оскільки мають фактичні данні щодо виконання обсягів робіт та оплати за вказані роботи

Як додатки до клопотання надано витяг з кримінального провадження № 120180400000000232 та інші документи.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив задовольнити його.

Слідчий суддя, вислухавши думку слідчого, дослідивши матеріали провадження, прийшов до наступного.

Виходячи зі змісту вимогст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідност. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до вимог ч.1ст.160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до вимог ч.2ст.160 КПК Україниу клопотанні зазначаються:1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у звязку з яким подається клопотання;2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати;4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні;6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю;7) обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи той факт, що існує реальна загроза зміни або знищення речей, доступ до яких просить надати слідчий, відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України представники ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (і.к. НОМЕР_7 ) у судове засідання не викликались.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до клопотання додатки, суд приходить до висновку про те, що воно підлягає задоволенню з наведених у ньому підстав, так як іншим шляхом отримати інформацію, яка може бути використана при доведенні факту вчинення кримінального правопорушення та вини осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, тобто сприяти встановленню істини у справі, у слідчого немає. Тому відомості, що, зазначені слідчим у клопотанні, можуть мати значення для досудового розслідування та бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 163-164, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 та іншим слідчим членам слідчої групи у даному кримінальному провадженні, а також у порядку ч. 2 ст. 40 КПК України - співробітникам за дорученням слідчого або прокурора, дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей і документів, з можливістю вилучення їх оригіналів (виїмки) які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (і.к. НОМЕР_7 ), а саме:

- документації конкурсних торгів, протоколів розкриття конкурсних пропозицій, протоколів відхилення конкурсних пропозицій, акцептів, звітів про результати проведення процедур конкурсних торгів та усіх інших документів, що стосуються процедури проведення конкурсних торгів (тендерів, аукціонів), де учасником процедури закупівлі є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (і.к. НОМЕР_7 );

- усіх договорів на виконання робіт (надання послуг), укладених за результатами проведення тендерів, а також без проведення таких («прямі» договори) КП « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ДМР, ІНФОРМАЦІЯ_14 , КП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_15 », КВП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_16 », ІНФОРМАЦІЯ_17 , ІНФОРМАЦІЯ_18 , ІНФОРМАЦІЯ_14 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (і.к. НОМЕР_7 ), з усіма додатками та специфікаціями, договорів із субпідрядними організаціями (у разі залучення) з усіма додатками та специфікаціями до них, договорів на постачання товарів та матеріалів, які використовувались для надання послуг/виконання робіт з актами, що підтверджують їх виконання, а також документів бухгалтерської звітності та інших документів фінансово-господарської діяльності, проектно-кошторисною документацією, актами виконаних робіт форми КБ-2В, КБ-3, відомостями ресурсів, накладними, податковими накладними, платіжними дорученнями, товарно-транспортними накладними, дефектними актами та іншими документами;

- табелів обліку робочого часу, штатного розпису, наказів про прийняття на роботу співробітників підприємства, що залучались до виконання робіт за бюджетні кошти та інших кадрових документів, що мають значення для кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.02.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —200/2568/18

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні