Ухвала
від 16.03.2018 по справі 200/4502/18
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

16.03.18

Провадження № 1кс-200-3120-18

Справа № 200/4502/18

У Х В А Л А

Іменем України

16 березня 2018 року слідчий суддя Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Дніпро клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, -

в с т а н о в и в :

16 березня 2018 року старший слідчий ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю вилучення, що містять банківську таємницю по банківському рахунку № НОМЕР_1 , що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (і.к. НОМЕР_2 ) та знаходяться у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

В клопотанні слідчий зазначає, що СУ ГУНП в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 120170400000001161 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

11 жовтня 2017 року відомості за даним фактом, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №120170400000001161.

Досудовим розслідуванням встановлено, що В ході проведення аналізу інформації опублікованої в мережі Інтернет на офіційному порталі публічних фінансів України ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ) встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_4 (і.к. НОМЕР_4 ) було перераховано на розрахунковий рахунок Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_5 » Дніпропетровської міської ради бюджетні грошові кошти на суму 45 646 799, 00 гривень з цільовим призначенням «Внески до статутного капіталу КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ДМР (і.к. НОМЕР_4 ).

У подальшому з`ясовано, що вказані бюджетні кошти, в порушення вимог Бюджетного кодексу, Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету були витрачені не за цільовим призначенням - придбання основного капіталу.

Відповідно до «Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету» затвердженої наказом ІНФОРМАЦІЯ_6 від 12.03.2012 № 333 внески бюджетних коштів до статутного капітал) комунального підприємства є капітальними трансфертами підприємства, які мають бути спрямовані на придбання основного капіталу.

Придбання основного капіталу передбачає витрати на нові або існуючі товари тривалого користування, які купують або створюють власними силами. Ця категорія охоплює лише витрати на товари, термін служби яких перевищує один рік. Сюди належать такі види товарів тривалого користування, як нерухомі основні фонди, в тому числі житлові споруди, меблі, обладнання, прилади, а також рухомі основні фонди - транспортні засоби, устаткування. Ця категорія охоплює також платежі, спрямовані на модернізацію, продовження термінів служби основного капіталу, підвищення його продуктивності, поліпшення віддачі основних фондів.

Однак, під час проведення процедури закупівель між КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ДМР (і.к. НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (і.к. НОМЕР_2 ) укладено договір про виконання робіт з капітального ремонту «Капітальний ремонт центральної алеї парку Зелений Гай у м.Дніпрі».

В подальшому КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ДМР (і.к. НОМЕР_4 ) перерахувало бюджетні грошові кошти ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (і.к. НОМЕР_2 ), що має відкритий розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (МФО НОМЕР_3 ).

Таким чином, з метою забезпечення всебічності, повноти та об`єктивності дослідження усіх обставин справи, а також встановлення руху грошових коштів по розрахункових рахункам вищевказаних підприємств, виникає необхідність в отриманні інформації стосовно відкриття, використання та розпорядження вказаними розрахунковими рахунками.

Слідчий та прокурор в судове засідання не з`явилися, надали заяву про розгляд клопотання за їх відсутності, яке підтримали та просили задовольнити.

Враховуючи положення ч.2 ст.163 КПК України, суд вважає можливим розглянути клопотання про тимчасовий доступ до документів, без виклику осіб, у володінні яких знаходяться документи.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до клопотання докази, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки доведено наявність достатніх підстав вважати, що зазначені у клопотанні слідчого документи перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як докази у цьому кримінальному провадженні, а іншим способом довести обставини, які передбачається довести за їх допомогою, неможливо.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159, 163, 164, ч.2 ст.376 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів задовольнити.

ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , надати старшому слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів, що містять банківську таємницю по банківському рахунку № НОМЕР_1 , що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (і.к. НОМЕР_2 ) з можливістю вилучення, а саме:

- копії паспортів засновників і посадових осіб, протокол зборів засновників, наказ або інший документ про призначення на вказану в статуті посаду особи з правом підпису і повноваженнями діяти від імені підприємства і здійснювати фінансові операції, документи, підтверджуючі зміну особи, уповноваженого на управління рахунками (за наявності таких змін), копії паспорта уповноваженого представника підприємства, документи, що відображають відкриття, розпорядження рахунком, заяви на відкриття рахунків, заяви і інші документи на видачу пластикових карт, картки із зразками підписів і відтисненням друку, документи, що підтверджують отримання електронного ключа доступу до рахунків (при використанні системи «Клієнт- Банк»), договори на розрахунково-касове обслуговування, інші документи;

- платіжних документів, на підставі яких здійснювалися зарахування і списання засобів з вказаного рахунку/рахунків/ чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів та т.ін., у т.ч. документів на отримання наявних грошових коштів (у т.ч. готівкою), за період з 01.01.2017 до часу пред`явлення ухвали до виконання;

- відомостей (реєстр) про рух грошових коштів по банківському рахунку № НОМЕР_1 , а саме: банківської роздруківки на паперовому та магнітному носії (диску) про рух грошових коштів по вказаному банківському рахунку, що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (і.к. НОМЕР_2 ) з розшифровкою вхідних і вихідних платежів, зазначенням дати, обсягів, призначення платежу, банківських рахунків, кодів та назв контрагентів, інших документів, які повною мірою відображають проведення операцій за вищевказаними рахунками за період з 01.01.2017 до часу пред`явлення Ухвали суду до виконання;

- відомостей щодо реєстрації клієнтів, на сервері банку та на сервері багатоканального телефонного вузла ISP (Internet Service Provider) із зазначенням телефонних номерів та повних реквізитів Интернет-провайдера з моменту відкриття вищевказаного рахунку по момент виконання Ухвали суду;

- заяви на підключення до сервісів «Клієнт - Банк», інформації та роздруківки з повною розшифровкою IP-адрес або груп адресів, номерів мобільних та стаціонарних телефонів користувачів з яких в адресу ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 ), на підставі угод системи дистанційного обслуговування «Клієнт-Банк» здійснювалось: формування та відправлення в банківську установу платіжних доручень; здійснення платежів в національній або іншій валюті в межах України з поточних рахунків; отримання копій вхідних та вихідних SWIFT - повідомлень, підтвердження платежів від підприємств, з моменту укладення угод системи «Клієнт-Банк» по момент виконання Ухвали суду.

Строк дії ухвали до 16 квітня 2018 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Бабушкінського районного суду ОСОБА_1

м.Дніпропетровська

Дата ухвалення рішення16.03.2018
Оприлюднено27.02.2023

Судовий реєстр по справі —200/4502/18

Ухвала від 16.03.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Марущак С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні