Ухвала
від 13.04.2018 по справі 200/5203/18
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/5203/18

провадження №1-кс/200/3480/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23березня2018року Бабушкінськийрайоннийсудм.Дніпропетровська

у складі слідчого судді: ОСОБА_1

за участю секретаря: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Дніпро клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

23 березня 2018 року до Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю і знаходяться у володінні КЗ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 , місцезнаходження за адресою: АДРЕСА_1 ), а саме - договорів, укладених між КЗ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » Дніпропетровської обласної ради» та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » щодо поводження з відходами, а також усі додаткових угод та додатків до них, специфікацій, заявок, платіжних документів, довіреностей, актів зустрічних звірок та актів виконаних робіт, актів прийому-передачі, актів здачі-приймання, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням зазначених договорів, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, рахунків-фактур, планів фінансування, договірної ціни, накладних, журналів виконання робіт, актів знищення та інших документів, пов`язаних зі збиранням, сортуванням, маркуванням, знезараженням (дезінфекцією), транспортуванням та утилізацією небезпечних медичних відходів, з можливістю їх вилучення.

В обґрунтування клопотання зазначив, що Дніпровським ВП ГУНП в Дніпропетровські області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017041440000124 від 10 жовтня 2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.272 та ч. 2 ст.364 КК України. На теперішній час в ході досудового розслідування виникла необхідність у підтвердженні або спростуванні факту господарських правовідносин та перечисленні на розрахунковий рахунок ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » від комунальних закладів бюджетних коштів за договорами про виконання робіт по утилізації відходів.

В ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 та керівники медичних комунальних закладів області створили злочинну схему, спрямовану на виведення коштів місцевого бюджету шляхом укладення договорів з комерційними структурами щодо утилізації утворених в процесі діяльності небезпечних медичних відходів.

При цьому, у порушення вимог наказу МОЗ України №325 від 08.06.2015 «Про затвердження Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами», недотримується порядок поводження із вказаними відходами, внаслідок чого вони вивозяться в прилеглі до населених пунктів промислові зони та закопуються у верхній шар ґрунту, а не утилізуються у відповідному крематорії.

До того ж встановлено, що починаючи з кінця 2016 року переважна більшість договорів про надання послуг по утилізації небезпечних відходів у порушення законодавства про публічні закупівлі керівниками медичних комунальних закладів укладена з ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ). ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » не мало і не має відповідної ліцензії ІНФОРМАЦІЯ_5 на здійснення діяльності по збиранню, перевезенню, зберіганню та утилізації небезпечних медичних відходів, не має відповідного ліцензійного автотранспорту. В порушення вимог законодавства недотримується порядок поводження із вказаними відходами. Отримані в медичних закладах відходи фактично не утилізуються, а звозяться на території промислових зон.

Згідно інформації з відкритих джерел в мережі Інтернет встановлено, а саме з Інтернет-сайтів ІНФОРМАЦІЯ_6 та ІНФОРМАЦІЯ_7 , було встановлено, що в 2017 році між комунальними закладами та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » укладено такі договори, які фактично не виконано, на загальну суму 1267748 грн.

Одним із контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » є КЗ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » Дніпропетровської обласної ради», яке перераховувало одну з найбільших сум бюджетних грошових коштів.

Так, відповідно до інформації з Інтернет-ресурсу «Офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України ІНФОРМАЦІЯ_8 » за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_9 встановлено, що 04.04.2017 між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та КЗ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено такий договір на виконання робіт по утилізації відходів, який фактично не виконувався, на суму 18200,00грн.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, КЗ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи: НОМЕР_1 ) знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищевказане, для підтвердження або спростування факту господарських правовідносин та перечислення на розрахунковий рахунок ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » отриманих бюджетних коштів за договорами про виконання робіт по утилізації відходів, які фактично не виконувались, виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів з можливістю їх вилучення в оригіналах, які знаходяться у володінні КЗ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » Дніпропетровської обласної ради».

В судове засідання прокурор не з`явився, надав заяву про розгляд справи у його відсутність. Представник КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не викликався в порядку ч.2 ст.163 КПК України.

Розглянувши клопотання та дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що клопотання підлягає задоволенню з наведених у ньому підстав, так як іншим шляхом отримати інформацію, яка може бути використана при доведенні факту вчинення кримінального правопорушення та вини осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, тобто сприяти встановленню істини у справі, у прокурора немає. Тому відомості, що містяться у зазначених документах, які знаходяться у володінні КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » можуть мати значення для досудового розслідування та бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного і керуючись ст. 159, 162, 163, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати прокурорам Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 Дніпропетровської області ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , слідчим слідчого відділу Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні КЗ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 , місцезнаходження за адресою: АДРЕСА_1 ), а саме: договорів, укладених між КЗ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » Дніпропетровської обласної ради» та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » щодо поводження з відходами, а також усі додаткових угод та додатків до них, специфікацій, заявок, платіжних документів, довіреностей, актів зустрічних звірок та актів виконаних робіт, актів прийому-передачі, актів здачі-приймання, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням зазначених договорів, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, рахунків-фактур, планів фінансування, договірної ціни, накладних, журналів виконання робіт, актів знищення та інших документів, пов`язаних зі збиранням, сортуванням, маркуванням, знезараженням (дезінфекцією), транспортуванням та утилізацією небезпечних медичних відходів, з можливістю їх вилучення в оригіналах.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її винесення, тобто до 23.04.2018 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.04.2018
Оприлюднено28.02.2023

Судовий реєстр по справі —200/5203/18

Ухвала від 13.04.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні