Ухвала
від 13.04.2018 по справі 367/127/18
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/127/18

Провадження №1-кс/367/470/2018

УХВАЛА

Іменем України

13 квітня 2018 року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області клопотання прокурора у кримінальному провадженні- прокурора Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юриста 2 класу ОСОБА_3 про арешт майна у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017111200000823 від 04.12.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364 КК України,

в с т а н о в и в:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшло клопотання прокурора у кримінальному провадженні- прокурора Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юриста 2 класу ОСОБА_3 про арешт майна у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017111200000823 від 04.12.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364 КК України.

В обґрунтування зазначеного клопотання прокурор посилається на те, що у провадженні Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області перебуває кримінальне провадження № 42017111200000823 від 04.12.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364 КК України.

До Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури 13.12.2017 надійшло повідомлення від представника компанії «LafortEstablishment» ОСОБА_4 про вчинення кримінального правопорушення із якого вбачається, що невстановлені особи, у період часу з 23.09.2013 по 14.08.2014 під час укладання договору купівлі-продажу корпоративних прав ТОВ «Дієва Хвиля» з ПП «Капітал Інвест Груп» шляхом обману компанії «LafortEstablishment» заволодів правами на земельні ділянки загальною площею 5,0345 га. Для подальшої передачі права користування ними фізичним особам завдавши таким чином компанії матеріального збитку на вартістьземельних ділянок.

Допитано як свідка ОСОБА_5 , який повідомив, що він перебуваючи у приміщенні відділу продажу Форест Ленд за адресою: Київська область, м. Буча, вул. Івана Виговського, 3 бачив, як працівники відділу продажу житлового комплексу у швидкому темпі та будучи знервованими вивозили документи, що містять незаконність дій забудовника в інше місце, а саме м. Буча, вул. Богдана Хмельницького, 19.

Крім того, допитано ряд потерпілих, які підтвердивли факт заволодіння їх грошовими коштами представниками ЖБК «Буча Житлобуд № 1» при купівлі квартир у житлових будинках за адресою: АДРЕСА_1 .

Так, 20.09.2013 року між LafortEstablishment (Лафорт Істеблішмент), компанією, створеною відповідно до законодавства Князівства Ліхтенштейн (Продавець) та Приватним підприємством «КАПІТАЛ ІНВЕСТ ГРУП» (Покупець) було укладено Договір купівлі-продажу частки у статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю «ДІЄВА ХВИЛЯ» /далі-Договір купівлі-продажу/, відповідно до п.1.1 ст. 1 цього Договору Продавець передає у власність Покупцеві свою частку в статутному капіталі ТОВ "Дієва Хвиля" /далі-Товариство/, а покупець приймає цю частку та сплачує за неї грошові кошти в розмірі та в строки, визначені в цьому договорі.

Згідно з п. 1.4. Договору купівлі-продажу розмір частки Продавця у статутному капіталі Товариства, що відчужується Покупцю, становить 99,9993%.

Пунктом 2.1. Договору Продавець та Покупець погодили, що продаж частки здійснюється за ціною 32.400.250,00 грн., що еквівалентно 3.951.250 дол. США відповідно до середньозваженого міжбанківського курсу придбання долара США до національної валюти України станом на 19.09.2013 р.

Цей договір було укладено між компанією LAFORT ESTABLISHMENT в особі представника ОСОБА_6 та ПП Капітал Інвест Груп (власником якого є ОСОБА_7 ) в особі ОСОБА_8 .

Право власності на частку в статутному капіталі до Покупця перейшло з моменту підписання договору, а ОСОБА_8 та ОСОБА_7 та їх оточення отримали можливість розпоряджатися корпоративними правами ТОВ "Дієва Хвиля" та земельними ділянками, які перебували у власності ТОВ "Дієва Хвиля" загальною площею 16,874 га, частину з яких площею 5,0345 га почали використовуватися для організації будівництва житлових комплексів.

В подальшому сторонами Договору купівлі-продажу було укладено додаткові угоди, якими вносилися зміни і доповнення до Договору купівлі-продажу від 20.09.2013р.

Додатковою угодою № 18 від 06.04.2016 р. до Договору купівлі-продажу сторони визнали, що станом на момент укладання цієї Додаткової угоди залишок основної суми заборгованості Покупця перед Продавцем без урахування штрафу та пені становить 73.474.855,47 грн., що еквівалентно (згідно з середньозваженим міжбанківським курсом продажу долара США до національної валюти України станом на 05.04.2016 р.) 2.820.531,88 доларів США.

Як пояснив представник компанії "LAFORT ESTABLISHMENT, ПП Капітал Інвест Груп, власником якого є ОСОБА_7 , не оплатило за придбання частки в ТОВ "Дієва Хвиля" компанії "LAFORT ESTABLISHMENT" (хоче вже пройшло майже три роки як закінчилися строки платежів), додаткові угоди із зміною сум та строків платежу за Договором укладалися представником компанії тільки тому, що ОСОБА_7 та ОСОБА_8 постійно обіцяли, що вони розрахуються за отримані корпоративні права в ТОВ "Дієва Хвиля".

А відтак, компанія вважає, що ще під час укладання договору купівлі-продажу корпоративних прав ТОВ «Дієва Хвиля» з ПП «КАПІТАЛ ІНВЕСТ ГРУП» зазначені особи мали на меті не виконувати зобов`язання перед продавцем компанією LAFORTESTABLISHMENT (ЛАФОРТ ІСТЕБЛІШМЕНТ) в частині сплати за відповідним договором, а хотіли заволодіти корпоративними правами ТОВ "Дієва Хвиля" та правами на земельні ділянки цього товариства для подальшої передачі права користування ними.

В подальшому з метою ускладнення повернення земельних ділянок до Продавця LAFORTESTABLISHMENT та унеможливлення погашення заборгованості ПП «Капітал Інвест Груп» були зроблені дії по оформленню переходу права власника у статутному капіталі ТОВ «Дієва Хвиля» від юридичної особи ПП «Капітал Інвест Груп» до фізичної особи ОСОБА_9 , який є сином ОСОБА_8 .

Так, на ім`я ОСОБА_9 була переоформлена частка у статутному капіталі ТОВ «ДієваХвиля» у розмірі 30026300,00 грн., який є на сьогоднішній день єдиним учасником цього товариства.

Тобто, ПП "Капітал Інвест Груп", не розрахувавшись із компанією LAFORT ESTABLISHMENT (ЛАФОРТ ІСТЕБЛІШМЕНТ) за придбану частку в статутному капіталі ТОВ "Дієва Хвиля" передало корпоративні права ОСОБА_9 .

При цьому, як стверджує представник компанії, ОСОБА_9 розрахунок з ПП «Капітал Інвест Груп» за отриману частку в статутному капіталі не здійснював.

На підставі викладеного в ході досудового розслідування виникла необхідність у накладенні арешту на корпоративні права, а саме частки в статутному капіталі ТОВ "Дієва Хвиля" та ПП "Капітал Інвест Груп".

Згідно статті 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Відповідно до частини 2 цієї статті арешт майна допускається з метою забезпечення:

1) збереження речових доказів;

2) спеціальної конфіскації;

3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи;

4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Згідно з ч. 10 ст. 170 КПК України арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна. Не може бути арештовано майно, якщо воно перебуває у власності добросовісного набувача, крім арешту майна з метою забезпечення збереження речових доказів.

Корпоративні права, а саме частки в статутному капіталі ТОВ "Дієва Хвиля" відповідно до ст. 98 КПК України є речовим доказом вчинення кримінального правопорушення, а саме об`єктом кримінально-протиправних дій та арешт на частку в статутному капіталі планується накласти за наявності достатніх підстав вважати, що вона відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 КПК України, а також з метою забезпечення збереження речових доказів.

У кримінальному провадженні потерпілим - компанією «LafortEstablishment» заявлений цивільний позов на загальну суму 89236399,10 грн. Позов обґрунтовується тим, що посадова особа, він же власник приватного підприємства "КАПІТАЛ ІНВЕСТ ГРУП", за попередньою змовою з іншими особами, які очолюють підконтрольні йому підприємства, шляхом обману заволоділи часткою у статутному капіталі ТОВ "ДІЄВА ХВИЛЯ", власником якої була компанія «LafortEstablishment», не маючи наміру розрахуватись за придбану частку у статутному капіталі товариства. При цьому у власності ТОВ "ДІЄВА ХВИЛЯ" знаходяться земельні ділянки, які в подальшому передані службовими особами приватного підприємства "КАПІТАЛ ІНВЕСТ ГРУП" та ТОВ "ДІЄВА ХВИЛЯ" у користування під забудову житлово-будівельному кооперативу "БУЧА ЖИТЛОБУД №1".

Фактично земельні ділянки, які є власність ТОВ "Дієва Хвиля" знаходяться у користуванні іншої особи - житлово-будівельному кооперативі "БУЧА ЖИТЛОБУД №1", який в порушення укладених з інвесторами договорів, отримавши від них кошти не здійснює будівництво будинку (об`єкту інвестування) взагалі.

Так, потерпілим в даному кримінальному провадженні ОСОБА_10 заявлено цивільний позов на 760929,00 гривень. Свій позов обґрунтовує тим, що він як учасник кооперативу, свої зобов`язання виконав в повному обсязі, сплатив ЖБК "Буча-Житлобуд №1" суму пайового внеску в повному розмірі 760929,00 гривень. Однак, кооператив свої зобов`язання за Договором навіть не розпочав виконувати, станом на сьогоднішній день будівництво будинку не розпочато, відсутній навіть фундамент, що свідчить про те, що в момент укладання Договору та отримання грошових коштів від нього, посадові особи ЖБК не мали наміру будувати будинок, єдиною метою було привласнити грошові кошти людей. Житлова будівля не побудована та не здана в експлуатацію в строк у зв`язку з тим, що грошові кошти, одержані від нього та інших пайщиків у якості вступних, членських (пайових) та цільових внесків частково були використані посадовими особами ЖБК «Буча-Житлобуд №1» не за цільовим призначенням, тобто не на будівництво багатоповерхової житлової забудови.

Крім того, завданням накладення арешту на корпоративні права є запобігання можливості їх відчуження на користь третіх осіб, що унеможливить в подальшому звернення земельних ділянок власнику у зв`язку із наявністю інституту добросовісного набувача.

Підставою накладення арешту на корпоративні права є наявність достатніх підозр вважати, що вони є доказом у кримінальному провадженні, а саме об`єктом кримінально-протиправних дій та здобуті внаслідок вчиненого кримінального правопорушення.

Також враховуючи той факт, що предметом розслідування кримінального провадження є незаконність дій керівників підприємствата з метою забезпечення дієвості накладення арешту на корпоративні права, уникнення можливих протиправних дій, що можуть бути спрямовані на зміну власника, розгляд клопотання необхідно провести без власника земельної ділянки на які планується накласти арешт.

На необхідність накладення арешту вказує необхідність відшкодування шкоди завданої кримінальним правопорушенням та забезпечення цивільного позову в майбутньому, а також залишення корпоративних прав у діючих власників.

В зв`язку із викладеними обставинами прокурор просив накласти арешт на майно, а саме на частку в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю "Дієва Хвиля" (ідентифікаційний код 33789984) у розмірі 30026300,00 грн., що становить 100 % статутного капіталу, яка на праві власності належить учаснику ОСОБА_9 ( АДРЕСА_2 ); накласти арешт на майно, а саме на частку в статутному капіталі Приватного підприємства "Капітал Інвест Груп" (ідентифікаційний код 36398004) у розмірі 200,00 грн., що становить 100 % статутного капіталу, яка на праві власності належить власнику ОСОБА_7 ( АДРЕСА_3 ); заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Дієва Хвиля" (ідентифікаційний код 33789984); Приватному підприємству "Капітал Інвест Груп" (ідентифікаційний код 36398004); Житлово-будівельному кооперативу "Буча-Житлобуд 1" (ідентифікаційний код 38662326), його посадовим особам, довіреним особам та будь-яким іншим особам вчиняти будь-які реєстраційні дії направлені на внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань будь-яких відомостей, зокрема про зміну керівника, місця знаходження, складу учасників, власників ТОВ "Дієва Хвиля" (ідентифікаційний код 33789984); ПП "Капітал Інвест Груп" (ідентифікаційний код 36398004); ЖБК "Буча-Житлобуд 1" (ідентифікаційний код 38662326), в тому числі, але не виключно, подавати до відповідного відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, будь-яким іншим державним реєстраторам відповідних реєстраційних органів, а також всім приватним та державним нотаріусам здійснювати реєстраційні дії по внесенню змін до відомостей про зміну керівника, місця знаходження, складу учасників, а також будь яких інших змін у відомостях, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб,фізичних осіб підприємців та громадських формувань, щодо ТОВ "Дієва Хвиля" (ідентифікаційний код 33789984); ПП "Капітал Інвест Груп" (ідентифікаційний код 36398004); ЖБК "Буча-Житлобуд 1" (ідентифікаційний код 38662326); заборонити Міністерству юстиції України та його територіальним органам, всім районним державним адміністраціям у м. Києві, нотаріусам, акредитованим суб`єктам та Державній реєстраційній службі України здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів, а також внесення будь-яких змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань стосовно ТОВ "Дієва Хвиля" (ідентифікаційний код 33789984); ПП "Капітал Інвест Груп" (ідентифікаційний код 36398004); ЖБК "Буча-Житлобуд 1" (ідентифікаційний код 38662326).

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 клопотання підтримав, підтвердив обставини, викладені у клопотанні, просив клопотання задовольнити.

Представник власника майна в судове засідання не викликався.

Заслухавши пояснення прокурора, вивчивши клопотання та додані до нього копії документів, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає до часткового задоволення, виходячи із наступного.

У відповідності до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

У відповідності до ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Згідно ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення. Документи є речовими доказами, якщо вони містять ознаки, зазначені в частині першій цієї статті.

У відповідності до ч. 2 ст. 173 КПК України при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати: 1) правову підставу для арешту майна; 2) можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої статті 170 цього Кодексу); 3) наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення або суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність (якщо арешт майна накладається у випадках, передбачених пунктами 3, 4 частини другої статті 170 цього Кодексу); 3-1) можливість спеціальної конфіскації майна (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 2 частини другої статті 170 цього Кодексу); 4) розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 4 частини другої статті 170 цього Кодексу); 5) розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження; 6) наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

З клопотання та матеріалів доданих до нього вбачається, що майно, на яке прокурор просить накласти арешт, а саме частка в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю "Дієва Хвиля" (ідентифікаційний код 33789984) у розмірі 30026300,00 грн., що становить 100 % статутного капіталу, яка на праві власності належить учаснику ОСОБА_9 ( АДРЕСА_2 ); та частка в статутному капіталі Приватного підприємства "Капітал Інвест Груп" (ідентифікаційний код 36398004) у розмірі 200,00 грн., що становить 100 % статутного капіталу, яка на праві власності належить власнику ОСОБА_7 ( АДРЕСА_3 ) є речовим доказом в кримінальному провадженні, постановою про визнання у кримінальному провадженні речових доказів від 10.04.2018 року, яка винесена прокурором у кримінальному провадженні прокурором Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристом 2 класу ОСОБА_3 визнано речовим доказом частку в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю «Дієва Хвиля» (ідентифікаційний код 33789984) у розмірі 30026300,00 грн., що становить 100% статутного капіталу , яка на праві власності належить учаснику ОСОБА_9 ( АДРЕСА_4 ); частку в статутному капіталі Приватного підприємства «Капітал Інвест Груп» (ідентифікаційний код 36398004) у розмірі 200,00 грн., що становить 100% статутного капіталу, яка на праві власності належить ОСОБА_7 ( АДРЕСА_3 ), дане майно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 КПК України, а саме є предметом, що був об`єктом кримінально протиправних дій.

Враховуючи вищевикладене, з метою збереження речових доказів, а саме частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю "Дієва Хвиля" (ідентифікаційний код 33789984) у розмірі 30026300,00 грн., що становить 100 % статутного капіталу, яка на праві власності належить учаснику ОСОБА_9 ( АДРЕСА_2 ) та частки в статутному капіталі Приватного підприємства "Капітал Інвест Груп" (ідентифікаційний код 36398004) у розмірі 200,00 грн., що становить 100 % статутного капіталу, яка на праві власності належить власнику ОСОБА_7 ( АДРЕСА_3 ), слідчий суддя вважає за необхідне задовольнити клопотання прокурора у кримінальному провадженні-прокурора Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області юриста 2 класу Шубчика про арешт майна та накласти арешт на зазначене майно шляхом тимчасової заборони на відчуження, розпорядження та користування цим майном.

Що стосується інших вимог прокурора, зазначених у клопотанні про арешт майна, а саме заборони Товариству з обмеженою відповідальністю "Дієва Хвиля" (ідентифікаційний код 33789984); Приватному підприємству "Капітал Інвест Груп" (ідентифікаційний код 36398004); Житлово-будівельному кооперативу "Буча-Житлобуд 1" (ідентифікаційний код 38662326), його посадовим особам, довіреним особам та будь-яким іншим особам вчиняти будь-які реєстраційні дії направлені на внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань будь-яких відомостей, зокрема про зміну керівника, місця знаходження, складу учасників, власників ТОВ "Дієва Хвиля" (ідентифікаційний код 33789984); ПП "Капітал Інвест Груп" (ідентифікаційний код 36398004); ЖБК "Буча-Житлобуд 1" (ідентифікаційний код 38662326), в тому числі, але не виключно, подавати до відповідного відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, будь-яким іншим державним реєстраторам відповідних реєстраційних органів, а також всім приватним та державним нотаріусам здійснювати реєстраційні дії по внесенню змін до відомостей про зміну керівника, місця знаходження, складу учасників, а також будь яких інших змін у відомостях, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб,фізичних осіб підприємців та громадських формувань, щодо ТОВ "Дієва Хвиля" (ідентифікаційний код 33789984); ПП "Капітал Інвест Груп" (ідентифікаційний код 36398004); ЖБК "Буча-Житлобуд 1" (ідентифікаційний код 38662326); заборони Міністерству юстиції України та його територіальним органам, всім районним державним адміністраціям у м. Києві, нотаріусам, акредитованим суб`єктам та Державній реєстраційній службі України здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів, а також внесення будь-яких змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань стосовно ТОВ "Дієва Хвиля" (ідентифікаційний код 33789984); ПП "Капітал Інвест Груп" (ідентифікаційний код 36398004); ЖБК "Буча-Житлобуд 1" (ідентифікаційний код 38662326) слідчий суддя вважає, що дані вимоги є необґрунтованими та задоволенню не підлягають.

Таким чином, слідчий суддя задовольняє клопотання прокурора частково.

Керуючись ст. ст. 98, 170 173, 175, 395 КПК України слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

Клопотання прокурора у кримінальному провадженні- прокурора Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юриста 2 класу ОСОБА_3 про арешт майна у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017111200000823 від 04.12.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364 КК України задовольнити частково .

Накласти арешт на речовий доказ у кримінальному провадженні № 42017111200000823 від 04.12.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364 КК України, а саме на частку в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю «Дієва Хвиля» (ідентифікаційний код 33789984) у розмірі 30026300,00 грн., що становить 100% статутного капіталу , яка на праві власності належить учаснику ОСОБА_9 ( АДРЕСА_4 ); частку в статутному капіталі Приватного підприємства «Капітал Інвест Груп» (ідентифікаційний код 36398004) у розмірі 200,00 грн., що становить 100% статутного капіталу, яка на праві власності належить ОСОБА_7 ( АДРЕСА_3 ), заборонивши відчужувати, користуватися та розпоряджатися даним майном, тимчасово, до скасування даного арешту у встановленому КПК України порядку.

В інший частині клопотання залишити без задоволення.

Копію ухвали направити ОСОБА_9 ( АДРЕСА_4 ) та ОСОБА_7 ( АДРЕСА_3 ) для відома.

Ухвала про арешт майна виконується негайно прокурором.

На ухвалу може бути подана апеляція до Апеляційного суду Київської області на протязі п`яти днів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.04.2018
Оприлюднено28.02.2023

Судовий реєстр по справі —367/127/18

Ухвала від 23.07.2019

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 23.07.2019

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Гайдай Р. М.

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Гайдай Р. М.

Ухвала від 01.08.2018

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 20.04.2018

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні