Ухвала
від 08.05.2018 по справі 308/4269/18
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

308/4269/18

У Х В А Л А

08.05.2018 року м. Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду ОСОБА_1 , за участі секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши слідчого слідчого відділу СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів, а саме інформації оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий слідчого відділу СУ ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_3 звернувся до суду з даним клопотанням, яке обґрунтовує наступним.

В період з початку червня 2017 року по 20 грудня 2017 року невстановлена, на даний час, досудовим розслідуванням особа, шляхом обману, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , фізичної особи-підприємця, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , фізичної особи-підприємця, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , тим самим завдавши зазначеним особам матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування встановлено, що до вчинення вищеописаного кримінального правопорушення може бути причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , якому на банківський картковий рахунок ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » № НОМЕР_1 , потерпілим ОСОБА_4 переказано кошти в сумі 1000000 (один мільйон) гривень, в якості оплати за придбання криптовалюти «Bitcoin». Однак в подальшому потерпілий ОСОБА_4 не отримав ні криптовалюти, ні власних, переказаних, коштів.

Окрім того, встановлено, що до вчинення вищеописаного кримінального правопорушення, разом з ОСОБА_6 , може бути причетний ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , який для вчинення шахрайств, за вищевказаною схемою використовує наступні банківські карткові рахунки, зокрема рахунок ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » № НОМЕР_2 та рахунок ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » № НОМЕР_3 . Також встановлено, що саме на ці рахунки брат ОСОБА_6 ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , а також друг ОСОБА_6 ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , на прохання ОСОБА_6 перераховували грошові кошти.

Слідчий зазначає у клопотанні, що у органу досудового розслідування є підстави вважати, що ОСОБА_7 разом з ОСОБА_6 , використовуючи власні рахунки у фінансових установах, зареєстрованих на території України, шляхом обману, заволодівають грошовими коштами осіб в особливо великих розмірах.

Окрім того, встановлено, що ОСОБА_6 користується послугами операторів стільникового зв`язку: ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », а саме абонентськими номерами НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 , ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », абонентським номером НОМЕР_10 , а також оператора стільникового зв`язку Російської Федерації ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ( ІНФОРМАЦІЯ_11 , ИНН НОМЕР_11 ) НОМЕР_12 .

Клопотання слідчого мотивоване тим, що з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, підтвердження факту причетності до вчинення вищеописаного кримінального правопорушення ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , встановлення місцезнаходження вищевказаних осіб, в період вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень, а також встановлення й інших причетних до його вчинення осіб, в органу досудового розслідування виникла необхідність у застосуванні заходу забезпечення кримінального провадження, а саме тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до роздруківок трафіку вхідних та вихідних з`єднань вищевказаних абонентських номерів, що знаходяться у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий в судове засідання не з`явився, однак подав заяву про розгляд клопотання у його відсутності.

Представник ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засіданні не з`явився, хоча про час і місце розгляду клопотання був повідомлений своєчасно і належним чином, однак його неявка відповідно до вимог ч.4 ст.163 КПК України не є перешкодою для розгляду клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчим суддею встановлено наступне.

Органом досудового розслідування - слідчим відділом СУ ГУНП в Закарпатській області проводитьсядосудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017070030003602 від 21.12.2017, в рамках якого досліджуються обставини заволодіння невстановленою особою в період з початку червня 2017 року по 20 грудня 2017 року шляхом обману грошовими коштами ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , фізичної особи-підприємця, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , фізичної особи-підприємця, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , тим самим завдавши зазначеним особам матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

З прохальної частини клопотання вбачається, що слідчим ставиться вимога щодо надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » для можливості встановлення осіб, які можуть бути причетні до казаного кримінального правопорушення.

Положеннями ч. 5 статті 163 КПК України унормовано, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відтак, дослідивши матеріали кримінального провадження, беручи до уваги те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана слідчим інформація може мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, є необхідність отримати тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться в оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і встановлення осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення можливе лише шляхом перевірки інформації про з`єднання кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг, враховуючи, що дана інформація може в подальшому слугувати речовим доказом по справі, приходжу до висновку про обґрунтованість внесеного клопотання.

Керуючись ст.ст. 40, 131, 132,159-164, КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати стороні кримінального провадження слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Закарпатській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 , а також іншим слідчим цього ж відділу, які в групі слідчих здійснюють досудове розслідування вказаного кримінального провадження, а саме: слідчому старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 , старшому слідчому майору поліції ОСОБА_11 , старшому слідчому в ОВС майору поліції ОСОБА_12 , старшому слідчому в ОВС майору поліції ОСОБА_13 , старшому слідчому майору поліції ОСОБА_14 , слідчому капітану поліції ОСОБА_15 , слідчому капітану поліції ОСОБА_16 та старшому слідчому старшому лейтенанту поліції ОСОБА_17 , тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю та знаходиться у володінні оператора стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме роздруківок трафіку вхідних та вихідних з`єднань абонентських номерів НОМЕР_10 , НОМЕР_13 , та НОМЕР_12 , за період часу з 01.01.2017 по термін дії ухвали.

Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » виготовити на паперовому та електронному носії документ за вищевказаними абонентськими номерами та періодом часу з наступними відомостями:

1.

2.1.Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вищевказаним абонентським номером (абонент А).

2.2.Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з яким відбувався сеанс зв`язку абонентаА (абонентиБ).

2.3.Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонентаА: унікальний ідентифікатор сім-картки (ІМSI), міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі ІМЕІ), тощо.

2.4.Типи з`єднання абонентаА: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація, тощо.

2.5.Дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонентаА.

2.6. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонентів Б: унікальний ідентифікатор сім-картки (далі ІМSI), IMEI, тощо.

2.7.За наявності контрактної угоди (або відповідної реєстрації)

з абонентамиА та Б надати відомості про їх особу.

Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати тимчасовий доступ до вищевказаних документів у будь-якому з відділень (салонів-магазинів, центрів продажу та обслуговування чи ін.)ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розташованих на території Закарпатської області.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73851059
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів, а саме інформації оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —308/4269/18

Ухвала від 08.05.2018

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 08.05.2018

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні