Ухвала
від 06.06.2018 по справі 455/597/18
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/597/18

Провадження № 2/455/461/2018

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

06 червня 2018 року м.Старий Самбір

Суддя Старосамбірського районного суду Львівської області Ніточко Л.Й.,

розглянувши цивільну справу №455/597/2018 за позовною заявою

ОСОБА_1, жительки с. Тисовиця, вул. Центральна, будинок №13, Старосамбірського району Львівської області, поштовий індекс 82092, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1,

до Товариства з обмеженою відповідальністю Прикарпатзахідтранс , юридична адреса: м. Рівне, вул. Котляревського, будинок №18, Рівненська область, поштовий індекс 33028, код ЄДРПОУ - 13990932,

про встановлення земельного сервітуту,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 23.05.2018 року звернулася до суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю Прикарпатзахідтранс про встановлення земельного сервітуту посилаючись на те, що земельна ділянка по якій пролягає частина трубопроводу відповідача перебувала в користуванні її предків з 1950 року, а на даний час знаходиться в її приватний власності, цільове призначення для ведення особистого селянського господарства.

Технічні дані магістрального нафтопродуктопроводу не містяться на Публічній Кадастровій карті, однак існування магістрального нафтопродуктопроводу є загальновідомим фактом.

Працівники відповідача, постійно, самовільно здійснюють входження на територію її приватної власності, тому з метою врегулювання взаємних правовідносин, щодо користування земельної ділянки, що належить їй на праві власності в межах охоронної зони, вона звернулася до відповідача з пропозицією укласти договір земельного сервітуту на платній основі, однак відповідач повідомив, що Законом України Про правовий режим земель охоронних зон об'єктів магістральних трубопроводів накладені обмеження на використання земельної ділянки, яких вона повинна дотримуватися. Охоронна зона магістрального нафтопродуктопроводу становить з обох боків від їх осі шириною 100 метрів, відповідно земельна ділянка повністю знаходиться в охоронній зоні магістрального нафтопродуктопроводу, що експлуатується ТОВ Прикарпатзахідтранс . А також зазначив, що законодавством не передбачено укладання сервітуту у такому випадку.

Таким чином фактично отримала відмову в договірному врегулюванні правовідносин між нею, як власником землі та ТОВ Прикарпатзахідтранс - землекористувачем, тобто відповідач не бажає встановити земельний сервітут та не визнає її право на регулярне відшкодування шкоди за обмеження користування земельною ділянкою у межах охоронної зони.

Зазначила, що вона повністю не може використовувати земельну ділянку за її цільовим призначенням, тобто висаджувати багаторічні насадження; зберігати сіно та солому, розміщувати пересувні пасіки, будувати господарські споруди та інше, що вона розцінює як неодержаний дохід в натуральний формі, а в грошовому еквіваленті - 1200 гривень. Витрати на перевезення сіна з меж охоронної зони для зберігання становить 500 гривень.

Просить суд встановити постійний на платній основі земельний сервітут та визнати право власника на регулярне відшкодування за обмеження користування земельною ділянкою (кадастровий №4625186800:05:002:0019) у межах охоронної зони магістрального трубопроводу в розмірі 1700 гривень, щомісячно, з врахуванням індексу інфляції в Україні з 23 травня 2015р., безстроково та стягнути з відповідача суми судових витрат.

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не є малозначною, а тому не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч.1 ст.19 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Заяв та клопотань з позовною заявою до суду не поступало.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.19, 187 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Прикарпатзахідтранс про встановлення земельного сервітуту.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Старосамбірського районного суду Львівської області за адресою: місто Старий Самбір, вулиця Шевченка-бічна, №1, Старосамбірського району Львівської області на 26 вересня 2018 року на 10 годину 00 хвилин.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Визначити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов'язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п'ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п'ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1322/.

За правилами п.п. 15.5 п. 15 Перехідних положень ЦПК України ухвала може бути оскаржена у зв'язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду Львівської області через Старосамбірський районний суд.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Л.Й. Ніточко

Дата ухвалення рішення06.06.2018
Оприлюднено08.06.2018
Номер документу74517683
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення земельного сервітуту

Судовий реєстр по справі —455/597/18

Ухвала від 07.12.2022

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 18.04.2022

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 02.09.2020

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 12.08.2020

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 23.03.2020

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 26.09.2018

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 06.06.2018

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні