Ухвала
від 16.07.2018 по справі 199/2976/18
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/2976/18

(1-кс/199/1196/18)

УХВАЛА

16.07.2018

Слідчий суддя Амур-Нижньодніпровського районного суду міста Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Дніпро клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню №12018040630000899 від 24.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

13.07.2018 до суду надійшло клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню №12018040630000899 від 24.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України.

Клопотання обґрунтовано тим, що Дніпропетровською місцевою прокуратурою №1 Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні № 12018040630000899 від 24.04.2018 за ознаками ч.3 ст. 191 КК України.

Так, 24.04.2018 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесена заява ОСОБА_4 , що мешкає: АДРЕСА_1 , за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами, які виконують роботи з ремонту та утримання доріг місцевого значення в АмурНижньодніпровському районі м. Дніпро.

В ході досудового розслідування з ІНФОРМАЦІЯ_1 отримані копії документів, за якими на виконання договору № 29\05-1від 29.05.2017 між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) на розрахунковий рахунок останнього перераховані бюджетні кошті в розмірі 3180441 гривень за виконання поточного ремонту автошляхів в районі вул. Верстовій м. Дніпро.

За участі фахівців ІНФОРМАЦІЯ_3 забезпечено проведення поверхневого огляду стану асфальтного покриття за адресою виконання робіт з поточного ремонту, під час якого встановлені його недоліки, зокрема, після закінчення зимового періоду асфальтне покриття доріг в результаті дії низьких температур мають пошкодження та ями, що може свідчити про можливе неналежне виконання робіт з ремонту доріг та завишення вартості виконання робіт.

Крім того, обсяги фактично виконаних робіт не відповідають визначеним в актах 2КБ та 3-КБ даним, що свідчить про внесення завідомо неправдивих відомостей з метою привласнення бюджетних коштів.

Враховуючи, що документація з виконання поточного ремонту автодорожнього покриття є доказом у кримінальному провадженні та перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_2 , сама по собі має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, порушується питання надання тимчасового доступу, з можливістю вилучення оригіналів документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_2 , згідно переліку:

?Договір № 29\05-1 від 29.05.2017 на виконання робіт з поточного ремонту автошляхів по вул. Верстовій м. Дніпро.

?Акти приймання виконаних будівельних робіт (форми КБ-2в), відомості ресурсів та розрахунків загальновиробничих витрат до актів виконаних робіт з поточного ремонту автошляху в районі вул. Верстової :

?Виконавча документація на виконання робіт, у тому числі: загальний журнал виконання робіт, журнал проведення технічного та авторського нагляду, виконавчі схеми на ділянки виконаних робіт, акти на приховані роботи, сертифікати на застосовані матеріали і конструкції та інше;

?Видаткові накладні (у тому числі на придбання щебеню, бітуму, асфальтобетонних сумішей); товарні чеки та інші документи, які підтверджують придбання будівельних матеріалів для виконання робіт; товарно-транспортних накладних; договори оренди будівельних машин та механізмів (якщо складалися) та акти виконаних робіт до договорів оренди; подорожні листи на будівельні машини та механізми, які були застосовані при виконанні робіт навулиці Верстовій м. Дніпро.

?Робочий проект (креслення) на роботи з поточного ремонту автошляхів в районі вул. Верстовій та інша кошторисна документація.

В судове засідання прокурором надано заяву щодо розгляду клопотання за її відсутності.

Вивчивши подане клопотання та надані матеріали, якими обґрунтовується необхідність тимчасового доступу до речей і документів, приходжу до наступного.

Згідно ч. 3 ст. 132 КПК України, застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що: існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

За змістом ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно приписів ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

В судовому засіданні встановлено, що відповідно до Витягу з кримінального провадження №12018040630000899, внесеного до ЄРДР 24.04.2018, зафіксовано, що до АНД ВП ДВП надійшло звернення ОСОБА_4 , який мешкає АДРЕСА_1 , за фактом зловживання службовим становищем з боку службових осіб, які виконують роботи з ремонту і утримання доріг (ЖЄО №12663).

Дослідивши матеріали, долучені до клопотання, слідчий суддя приходить до переконання, що прокурором в клопотанні доведено наявність обґрунтованої підозри щодо можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, що може бути підставою для застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді тимчасового доступу до речей та документів.

З урахуванням викладеного, враховуючи, що інформація, яка міститься у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_2 , в інший спосіб отримана бути не може, відомості, які містяться в ній є необхідними для встановлення обставин, які підлягають доказуванню в кримінальному провадженні, зокрема для встановлення події кримінального правопорушення, подальшої належної кваліфікації кримінального правопорушення, в цілях забезпечення повноти, всебічності та неупередженості досудового розслідування, слідчий суддя приходить до переконання про можливість задоволення клопотання прокурора частково, а відтак слід надати дозвіл до оригіналів документів з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій.

Керуючись ст.ст.131,132,159,163-166,309 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню №12018040630000899 від 24.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України задовольнити частково.

Надати прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , слідчому СВ АНД ВП ДВП Головного управління національної поліції у Дніпропетровській області ОСОБА_5 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій, а саме:

договір № 29\05-1 від 29.05.2017 на виконання робіт з поточного ремонту автошляхів по вул. Верстовій м. Дніпро.

акти приймання виконаних будівельних робіт (форми КБ-2в), відомості ресурсів та розрахунків загальновиробничих витрат до актів виконаних робіт з поточного ремонту автошляху в районі вул. Верстової :

виконавча документація на виконання робіт, у тому числі: загальний журнал виконання робіт, журнал проведення технічного та авторського нагляду, виконавчі схеми на ділянки виконаних робіт, акти на приховані роботи, сертифікати на застосовані матеріали і конструкції та інше;

видаткові накладні (у тому числі на придбання щебеню, бітуму, асфальтобетонних сумішей); товарні чеки та інші документи, які підтверджують придбання будівельних матеріалів для виконання робіт; товарно-транспортних накладних; договори оренди будівельних машин та механізмів (якщо складалися) та акти виконаних робіт до договорів оренди; подорожні листи на будівельні машини та механізми, які були застосовані при виконанні робіт навулиці Верстовій м. Дніпро.

робочий проект (креслення) на роботи з поточного ремонту автошляхів в районі вул. Верстовій та інша кошторисна документація, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали до 16.08.2018.

Згідно ч. 1ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Відповідно до ч. 3ст. 309 КПК Україниухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.07.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —199/2976/18

Ухвала від 03.03.2020

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Ухвала від 27.01.2020

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Ухвала від 27.01.2020

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Ухвала від 01.11.2019

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Ухвала від 01.11.2019

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Ухвала від 08.10.2019

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Щербина-Почтовик І. В.

Ухвала від 07.10.2019

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Щербина-Почтовик І. В.

Ухвала від 07.10.2019

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Щербина-Почтовик І. В.

Ухвала від 07.10.2019

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Щербина-Почтовик І. В.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Щербина-Почтовик І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні