Ухвала
від 04.01.2019 по справі 819/501/18
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову у відкритті апеляційного провадження

04 січня 2019 рокуЛьвів№ 857/3934/18

Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

судді-доповідача -Запотічного І. І. суддів -Довгої О. І. Сапіги В. П.

перевіривши апеляційну скаргу Відділу примусового виконання рішень управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області на рішення Тернопільського окружного адміністративного суду від 31 травня 2018 року у справі № 819/501/18 за адміністративним позовом Підволочиської селищної ради Тернопільської області до Відділу примусового виконання рішень управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області про скасування постанови про стягнення виконавчого збору,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою судді Восьмого апеляційного адміністративного суду від 11 грудня 2018 року апеляційну скаргу залишено без руху у зв'язку з невідповідністю апеляційної скарги вимогам статті 296 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме, що така подана з пропуском строку на апеляційне оскарження без наведення обставин, які б давали підстави для висновку про поважність причин його пропуску та надано десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для усунення виявленого недоліку.

Згідно з повідомленням про вручення поштового відправлення копію зазначеної ухвали скаржник отримав 17 грудня 2018 року.

На виконання вимог вказаної ухвали, у встановлений судом строк скаржником надіслано до суду заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження. Апелянт зазначає, що ним пропущено строк звернення в суд з апеляцйною скаргою у зв'язку неможливістю своєчасної сплати судовго збору.

Апеляцйний суд вважає дані обставини пропуску строку на апеляційне оскарження не обгрунтованими, оскільки як видно з матеріалів справи, а саме з платіжного доручення №3366 від 09.11.2018р., (а.с.92) яке апелянтом додано до апеляцйної скарги, таке датоване 09.11.2018р., операцію проведено банком 14.11.2018р., а апеляційна скарга скерована в суд першої інстанції поштою 22.11.2018р., тобто з моменту сплати судового збору до дня направлення апеляційної скарги пройшло достатньо часу, а поважних причин пропуску такого не наведено.

Відповідно до положень частини третьої статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 295 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Якщо скаржником у строк, визначений судом, не подано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження або наведені підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження визнані судом неповажними суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі (пункт 4 частини першої статті 299 Кодексу адміністративного судочинства України).

Враховуючи те, що особою, яка подала апеляційну скаргу, у встановлений суддею-доповідачем строк подано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження, яка не обґрунтована належним чином поважністю причин пропуску такого, то суд вважає, що у відкритті апеляційного провадження у справі слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись статтями 298, 299, 325 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Тернопільського окружного адміністративного суду від 31 травня 2018р. у справі №819/501/18 відмовити.

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Відділу примусового виконання рішень управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області на рішення Тернопільського окружного адміністративного суду від 31 травня 2018 року у справі № 819/501/18 за адміністративним позовом Підволочиської селищної ради Тернопільської області до Відділу примусового виконання рішень управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області про скасування постанови про стягнення виконавчого збору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Суддя-доповідач І. І. Запотічний судді О. І. Довга В. П. Сапіга

Дата ухвалення рішення04.01.2019
Оприлюднено06.01.2019
Номер документу79018286
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення виконавчого збору

Судовий реєстр по справі —819/501/18

Ухвала від 04.01.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 11.12.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Рішення від 31.05.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 16.05.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 03.04.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 22.03.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні