Ухвала
від 24.04.2018 по справі 202/1996/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/1996/18

Провадження № 1-кс/202/789/2018

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

24 квітня 2018 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040000001528, відомості про яке до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 26.12.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

24 квітня 2018 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

Дане клопотання, згідно з протоколом автоматичного визначення слідчого судді, було передано слідчому судді 24 квітня 2018 року.

Згідно з матеріалами клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА, спільно з підлеглими керівниками стаціонарних установ директорами інтернатних закладів області, за попередньою змовою зі службовими особами суб`єктів господарської діяльності, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснюють розкрадання бюджетних коштів.

Так встановлено, що службові особи інтернатних закладів за вказівкою керівництва Департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА, а саме колишнього заступника директора Департаменту - ОСОБА_5 , уклали з ТОВ «ПРОМ СІТІ БУД» (ЄДРПОУ 40212722) прямі договори на проведення будівельних робіт на суму близько 6 млн. грн..

В ході проведених слідчих (розшукових) заходів встановлено, що директори вищевказаних інтернатів в грудні 2017 року доповідали ОСОБА_5 про невиконання робіт ТОВ «Пром Сіті Буд», при цьому останній надавав їм вказівки щодо підписання актів виконаних робіт та відповідного фінансування не дивлячись на незавершені роботи.

Виїздом на місце проведення будівельних робіт встановлено, що роботи, які виконані ТОВ «Пром Сіті Буд», виконані не в повному обсязі та не відповідають проектно-кошторисній документації, а до актів виконаних робіт Кб-2в службовими особами замовників та підрядного підприємства внесені завідомо неправдиві відомості.

З метою встановлення якості та повноти ремонтних робіт, а також вирахування збитків спричинених злочинними діями посадових осіб ТОВ «Пром Сіті Буд» ті інших фігурантів справи, призначено комплексну судову товарознавчу та будівельно - технічну експертизу, для проведення якої, експертам необхідно надати оригінали документів пов`язаних із проведенням вищевказаних будівельних робіт.

Окрім цього встановлено, що до вчинення вказаних злочинних дій причетні посадові особи ТОВ «Архітектурно-проектне бюро» (ЄДРПОУ:41353426, керівник - ОСОБА_6 ). Проектанти вказаного ТОВ здійснювали виготовлення проектно-кошторисної документації для вищевказаних комунальних закладів. Проектанти ТОВ «Архітектурно-проектне бюро» зменшували кошториси вартості проектів до 1,5 млн. грн., з метою укладання прямих договорів між закладом та підрядником, без проходження процедури «Прозоро». Також, проектанти ТОВ «Архітектурно-проектне бюро» здійснювали авторський нагляд при виконанні будівельних робіт. Оскільки зі сторони ТОВ «Архітектурно-проектне бюро» здійснювався авторський нагляд, то відповідно останні завіряли у правильності та повноті виконаних робіт директорів комунальних закладів, при цьому останні не маючи жодної будівельної освіти довіряли проектанту та підписували акти виконаних робіт. Зазначені факти підтверджуються допитами директорів вищевказаних комунальних закладів.

У зв`язку з чим, слідчий, з урахуванням обставин, які містяться в матеріалах даного кримінального провадження, зазначаючи про те, що інші заходи забезпечення кримінального провадження можуть негативно вплинути на досягнення дієвості даного провадження, просить надати дозвіл на проведення обшуку за місцем розташування ТОВ «Архітектурно-проектне бюро», а саме за адресою: АДРЕСА_1 , де знаходяться необхідні для проведення експертних досліджень та досудового розслідування документи та речі, які матимуть значення для встановлення істини по справі.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених в клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Згідно з ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Згідно з інформаційною довідкою з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 120144506, право власності на об`єкт нерухомості розташований за адресою: АДРЕСА_1 належить ОСОБА_7 .

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого є законним, обґрунтованим та таким, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України та підлягає задоволенню, оскільки проведення обшуку за місцем розташування ТОВ «Архітектурно-проектне бюро», а саме за адресою: АДРЕСА_1 , необхідне для отримання доказів, які самостійно чи в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, та у слідчого відсутня можливість іншим шляхом отримати зазначені в клопотанні речі та документи, окрім як внаслідок проведення обшуку.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 12017040000001528, а також співробітникам оперативних підрозділів УЗЕ за пред`явленням ними доручення про проведення слідчих (процесуальних) дій в порядку ст.ст. 40, 41 КПК України, на проведення обшуку у квартирі за місцем розташування ТОВ «Архітектурно-проектне бюро», а саме за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яку зареєстровано за ОСОБА_7 , з метою виявлення: проектно-кошторисної документації на проведення будівельно-ремонтних робіт в КЗ «Поливанівський ДБІ» ДОР», КЗ «Криворізький ДБІ» ДОР», КЗ «П`ятихатський геріатричний інтернат» ДОР», КЗ «Вищетарасівський психоневрологічний інтернат» ДОР» протягом 2017 року; договорів з усіма додатками на проведення будівельно-монтажних та ремонтних робіт укладених з комунальними закладами Дніпропетровської обласної державної адміністрації протягом 2017 року, договорів укладених з ТОВ «Пром Сіті Буд» протягом 2017 року, додаткових угод до них, актів виконаних робіт з додатками (КБ-2в, КБ-3), актів прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, прибутково-видаткових накладних на придбання/постачання ТМЦ, податкових накладних, рахунків-фактури, платіжних доручень, товарно-транспортних накладних, доручень на отримання ТМЦ, довідок про дебіторську та кредиторську заборгованість, чеків щодо оплати виконаних робіт; чорнових записів та переписки щодо проведення будівельно-монтажних та ремонтних робіт в комунальних закладах Дніпропетровської обласної державної адміністрації, а також чорнових записів та переписки з ТОВ «Пром Сіті Буд; комп`ютерної техніки (системні блоки, ноутбуки, планшети, флеш носії та ін.) з допомогою якої здійснювалось складання та видача вищевказаних документів, засобів зв`язку посадових осіб ТОВ «Архітектурно-проектне бюро».

Ухвала надає право на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , лише один раз.

Строк виконання ухвали до 23 травня 2018 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.04.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73846780
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/1996/18

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 24.04.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 24.04.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні