Ухвала
від 04.05.2018 по справі 202/1996/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/1996/18

Провадження № 1-кс/202/943/2018

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

04 травня 2018 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку), -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040000001528, відомості про яке до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 26.12.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

27 квітня 2018 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку).

Дане клопотання, згідно з протоколом автоматичного визначення слідчого судді, було передано слідчому судді 27 квітня 2018 року.

Згідно з матеріалами клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , спільно з підлеглими керівниками стаціонарних установ директорами інтернатних закладів області, за попередньою змовою зі службовими особами суб`єктів господарської діяльності, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснюють розкрадання бюджетних коштів.

Так встановлено, що службові особи інтернатних закладів за вказівкою керівництва ІНФОРМАЦІЯ_1 уклали з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 , керівник - ОСОБА_5 ) 5 прямих договорів на проведення будівельних робіт на загальну суму 7 млн 110 тис. грн. На даний час профінансовано 4 млн. 200 тис. грн.Також встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » після перерахування на розрахункові рахунки підприємства бюджетних грошових коштів в якості оплати за нібито виконані роботи, частину з них перерахували на рахунки «фіктивних» підприємств з метою їх «конвертації», а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ).

В ході попередньої перевірки фактично виконаних робіт на об`єкті будівництва встановлено, що роботи виконані не в повному обсязі, а до актів виконаних робіт Кб-2в, службовими особами замовників та підрядного підприємства вносяться завідомо неправдиві відомості, тим самим зловживаючи своїм становищем, спричиняють значні збитки Державі.

Окрім цього встановлено, що під час проведення будівельних робіт службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » частину отриманих бюджетних коштів у сумі понад 700 тис гривень перерахували на розрахункові рахунки підприємств з ознаками «фіктивності»: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » НОМЕР_5 , з метою їх легалізації та конвертування у готівку.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) для отримання бюджетних грошових коштів та подальшого їх перерахування на рахунки «фіктивних» підприємств використовує розрахункові рахунки, зареєстровані в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » м. Дніпро (МФО НОМЕР_9 ), а саме: № НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 .

Слідчий в обґрунтування клопотання зазначив, для встановлення істини у кримінальному провадженню, а саме відомостей щодо відкриття рахунків та руху грошових коштів по розрахунковим рахункам №№ НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 у період часу з 01.01.2016 по теперішній час, які необхідні для проведення судово-економічної, судової будівельно-технічної, криміналістичної та почеркознавчої експертизи, виникла необхідність у тимчасовому доступу з можливістю вилучення до документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (МФО НОМЕР_9 )

Слідчий у судове засідання не з`явився, через канцелярію суду подав заяву, в якій просив розглянути клопотання за його відсутності, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Особа у володіння якої перебувають документи у судове засідання не з`явилася, про час та місце судового засідання повідомлялася належним чином.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов наступного висновку.

Як вбачається зі змісту п. 5 ч. 1ст. 162 КПК Українидо охоронюваноїзаконом таємниці,яка міститьсяв речахі документах,належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

До охоронюваної законом таємниці, згідно ст. 60 ЗУ "Про банки та банківську діяльність" належить інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку, є банківською таємницею.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини,які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене слідчий суддя дійшов висновку, про наявність достатніх підстав вважати, що в результаті надання доступу до запитуваної інформації, що містить охоронювану таємницю, яка знаходиться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », можуть бути отриманні докази, які як самостійно, так і в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, а вилучення оригіналів документів необхідне для проведення експертиз у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 131, 132, 159-166, 309, 369-372, 395 КПК України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) задовольнити.

Зобов`язати уповноважених осібПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 »(МФО НОМЕР_9 )м.Дніпро,надати (забезпечити)слідчому СУГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_3 ,слідчим,які входятьдо слідчоїгрупи укримінальному провадженні12017040000001528,співробітникам оперативногопідрозділу УЗЕв Дніпропетровськійобласті ДЗЕНУПУ задорученням упорядку ст.ст.40,41КПК України,тимчасовий доступ(ознайомленнята вилученняоригіналів)до інформації,що міститьбанківську таємницю,а самедо:роздруківки інформаціїпро рухгрошових коштівза періодз початкувідкриття по04.05.2018року звідображенням наступнихпозицій:дати надходження/перерахування/,МФО,номеру рахунку,номеру платіжногодокументу,назви підприємства,коду ЄДРПОУ,суми,призначення платежупо рахункам№ НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 ;документів,на підставіяких підприємствомвідкрито розрахунковірахунки №№ НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 ; карток іззразками підписівта відбиткомпечатки підприємства,копій паспортів,доручень,інших документів,які надавалисьбанку привідкритті (подальшійзміні поточнихданих)розрахункових рахунків№ НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 ;платіжних дорученьта меморіальнихордерів,які свідчатьпро надходженнята використаннякоштів порозрахунковим рахункам№ НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 , які належать товариству, за період з початку відкриття по теперішній час; договорів щодо надання послуг «клієнт-банк», із зазначенням місця встановлення, заявок на надання зазначеної послуги та документів щодо встановлення (перевірки) зазначеної послуги товариству банку; заяв на зняття грошових коштів (проведення на корпоративний рахунок), видаткових касових ордерів на отримання готівки, грошових чеків з контрольною маркою на отримання готівки, доручень, інших документів з розрахункових рахунків № НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 , за період з початку відкриття по 04.05.2018 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк виконання ухвали до 03 червня 2018 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73992799
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку

Судовий реєстр по справі —202/1996/18

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 24.04.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 24.04.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні