Ухвала
від 23.05.2018 по справі 607/3745/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

23.05.2018 Справа №607/3745/18

м. Тернопіль

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого - судді Вийванко О.М.

за участю секретаря судового засідання Стрілкової М.С.

представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у судовому засіданні в залі суду позовну заяву ОСОБА_2 до приватного нотаріуса Тернопільського міського нотаріального округу ОСОБА_3, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_4, Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, треті особи на стороні відповідачів, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія , Товариство з обмеженою відповідальністю Сервер про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_2 звернувся в суд із позовом до приватного нотаріуса Тернопільського міського нотаріального округу ОСОБА_3, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_4, Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, треті особи на стороні відповідачів, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія , Товариство з обмеженою відповідальністю Сервер про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень

Представником третьої особи Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія заявив клопотання про зупинення провадження у справі, посилаючись на те, що в Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області знаходиться справа № 2-4772/11 за позовом ОСОБА_2 до Товариство з обмеженою відповідальністю Сервер , Тернопільського міського управління земельних ресурсів, відкритого акціонерного товариства Селянський комерційний банк Дністер , третя особа ОСОБА_5, приватного нотаріуса Тернопільського міського нотаріального округу ОСОБА_3 про визнання незаконним та скасування державного акта на право власності на землю та визнання недійсним договору іпотеки. У зв'язку з тим, що рішення суду по вказаній справі не набрало законної сили, оскільки ними подано апеляційна скарга просять клопотання задовольнити та зупинити провадження у справі.

Представником третьої особи Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія у судове засідання не з'явився, однак подав заяву про розгляд даного клопотання у його відсутності.

Представник позивача у судовому засіданні заперечив проти задоволення клопотання та просить відмовити у його задоволені.

Приватний нотаріус Тернопільського міського нотаріального округу ОСОБА_3 та приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_4 у судове засідання не з'явилися, однак подали заяву про розгляд справи у їх відсутності.

Представники Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області та Товариство з обмеженою відповідальністю Сервер не з'явилися з невідомої суду причини, хоча про день та час розгляду справи повідомлялися належним чином.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши обставини справи, оцінивши досліджені в судовому засіданні докази, суд приходить до висновку.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України, суд зобов'язаний зупинити провадження у справі у разі об'єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об'єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

У судовому засіданні з'ясовано, що рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебувала справа № 2-4772/11 за позовом ОСОБА_2 до Товариство з обмеженою відповідальністю Сервер , Тернопільського міського управління земельних ресурсів, відкритого акціонерного товариства Селянський комерційний банк Дністер , третя особа ОСОБА_5, приватного нотаріуса Тернопільського міського нотаріального округу ОСОБА_3 про визнання незаконним та скасування державного акта на право власності на землю та визнання недійсним договору іпотеки. Вказане рішення суду набрало законної сили.

Крім цього, 04 травня 2018 року ухвалою апеляційного суду Тернопільської області, відмовлено Товариству з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія у відкритті апеляційного провадження на рішення Тернопільського міськрайонного суду від 01 липня 2011 року.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що не існує об'єктивної неможливості розгляду цієї справи та враховуючи, що рішення суду від 01 липня 2011 року у справі № 2-4772/11 за позовом ОСОБА_2 до Товариство з обмеженою відповідальністю Сервер , Тернопільського міського управління земельних ресурсів, відкритого акціонерного товариства Селянський комерційний банк Дністер , третя особа ОСОБА_5, приватного нотаріуса Тернопільського міського нотаріального округу ОСОБА_3 про визнання незаконним та скасування державного акта на право власності на землю та визнання недійсним договору іпотеки, набрало законної сили, суд вважає, що слід відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія про зупинення провадження у справі.

На підставі наведеного, керуючись статтями 12, 251, 260, 261, 353 Цивільного процесуального кодексу України, -

П О С Т А Н О В И В :

Відмовити у задоволенні клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія про зупинення провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до приватного нотаріуса Тернопільського міського нотаріального округу ОСОБА_3, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_4, Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, треті особи на стороні відповідачів, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія , Товариство з обмеженою відповідальністю Сервер про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не

передбачено цим Кодексом.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали суду складено 23 травня 2018 року.

СуддяОСОБА_6

Дата ухвалення рішення23.05.2018
Оприлюднено24.05.2018
Номер документу74179488
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію прав та їх обтяжень

Судовий реєстр по справі —607/3745/18

Рішення від 26.06.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Рішення від 26.06.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Ухвала від 23.05.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Ухвала від 12.03.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні