Ухвала
від 02.08.2018 по справі 755/15404/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 11-cc/796/3746/2018 Слідчий суддя в 1-й інстанції: ОСОБА_1

Категорія: ст. 163 КПК Доповідач: ОСОБА_2

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 серпня 2018 року місто Київ

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва ОСОБА_2 , вирішуючи питання про можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційними скаргами представника ТОВ «Науково-Виробниче підприємство «Металургійний ресайклінг» та ТОВ «Костянтинівський завод металургійного обладнання», адвоката ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 15 червня 2018 року,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою слідчого судді задоволено клопотання слідчого другого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_4 та надано слідчому другого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_4 та за його дорученням оперативним співробітникам ГУ СБУ у м. Києві та Київській області: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , тимчасовий доступ до оригіналів документів, які містять банківську таємницю, стосовно клієнтів що знаходяться в банківських установах наведених в ухвалі слідчого судді.

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді, представник ТОВ «Науково-Виробниче підприємство «Металургійний ресайклінг» та ТОВ «Костянтинівський завод металургійного обладнання», адвокат ОСОБА_3 подав апеляційні скарги, в яких просить ухвалу слідчого судді скасувати в частині надання тимчасового доступу до оригіналів документів, які містять банківську таємницю, стосовно клієнтів, що знаходяться в банківських установах ПАТ «Таскомбанк» та ПАТ «ВТБ Банк», клопотання слідчого в цій частині залишити без задоволення.

Перевіривши зміст апеляційних скарг та дослідивши матеріали судового провадження за клопотанням слідчого другого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , вважаю, що у відкритті провадження за апеляційними скаргамипредставника ТОВ «Науково-Виробниче підприємство «Металургійний ресайклінг» та ТОВ «Костянтинівський завод металургійного обладнання», адвоката ОСОБА_3 , слід відмовити, виходячи з наступного.

Порядок та перелік судових рішень, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку, чітко визначено та регламентовано Главою 31 Кримінального процесуального кодексу України.

Так, згідно ч. 3 ст. 392 КПК України, в апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді у випадках, передбачених цим Кодексом.

В ст. 309 КПК України наведено перелік ухвал слідчого судді, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку під час досудового розслідування, та визначено, що скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

До таких інших ухвал слідчого судді відноситься і ухвала про надання тимчасового доступу до речей і документів, окрім тих, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких особа позбавлена можливості здійснювати свою діяльність.

Звертаючись з апеляційною скаргою адвокат ОСОБА_3 не навів обставин, що свідчать про відповідність майна положенням п. 10 ч. 1 ст. 309 КПК України.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 399 КПК України, суддя відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Доводи апелянта про наявність порушень при розгляді даного клопотання слідчого не можуть бути підставою для відкриття апеляційного провадження в спосіб не передбачений законом.

Таким чином,ухвала слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 15 червня 2018 року, у даному судовому провадженні оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, а тому у відкритті провадження за апеляційними скаргами представника ТОВ «Науково-Виробниче підприємство «Металургійний ресайклінг» та ТОВ «Костянтинівський завод металургійного обладнання», адвоката ОСОБА_3 , слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 309, 392, 399 КПК України,

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційними скаргами представника ТОВ «Науково-Виробниче підприємство «Металургійний ресайклінг» та ТОВ «Костянтинівський завод металургійного обладнання», адвоката ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 15 червня 2018 року.

Копію ухвали про відмову у відкритті провадження невідкладно надіслати особі, яка подала апеляційну скаргу, тобто адвокату ОСОБА_3 , разом з його апеляційними скаргами та усіма доданими до них матеріалами.

Дана ухвала апеляційного суду може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя

Апеляційного суду міста Києва ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення02.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75669505
СудочинствоКримінальне
Сутьможливість відкриття апеляційного провадження за апеляційними скаргами представника ТОВ «Науково-Виробниче підприємство «Металургійний ресайклінг» та ТОВ «Костянтинівський завод металургійного обладнання», адвоката ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 15 червня 2018 року

Судовий реєстр по справі —755/15404/17

Ухвала від 11.01.2023

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 28.01.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 27.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Марчук Олександр Петрович

Ухвала від 22.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Лашевич Валерій Миколайович

Ухвала від 22.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Лашевич Валерій Миколайович

Ухвала від 16.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Присяжнюк Олег Богданович

Ухвала від 06.08.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 02.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Масенко Денис Євгенович

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні