Ухвала
від 19.11.2018 по справі 554/2534/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 19.11.2018 Справа № 554/2534/18

Єдиний унікальний номер справи: №554/2534/18

Провадження № 1-кс/554/11384/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 листопада 2018 року м.Полтава

Октябрським районним судом м. Полтави в складі слідчого судді Бугрія В.М., при секретарі Сорока Ю.Г., розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Полтавській області ОСОБА_1, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018170690000015 передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в ОВС слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Полтавській області ОСОБА_1, звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, посилаючись на те, що у провадженні ОВС слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018170690000015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 14.11.2016 між комунальним виробничим підприємством Кременчуцьке міське управління капітального будівництва та ТОВ Абсолют Монтаж (ЄДРПОУ 38364349) укладено договір № 46 про закупівлю робіт (з подальшими змінами та доповненнями) з будівництва адміністративної будівлі на території військової частини № 3059 Національної гвардії України за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Княгині Ольги, буд. 3, на загальну суму 6 877 512,56 грн.

Встановлено, що за вказаною адресою, на час укладання договору № 46 вже існувала недобудована у 2008 році ТОВ Талєкріс споруда, яка разом з іншими будівлями, згідно з актом прийому-передачі, передана на баланс військової частини №3059 Національної гвардії України від КГЖЕП Автозаводські . На момент припинення будівництва та передачі її у власність військової частини вартість недобудови складала 766 004, 00 грн. (без ПДВ). Разом з тим, службові особи ТОВ Абсолют Монтаж , за попередньою домовленістю з керівництвом військової частини № 3059 Національної гвардії Україні та КВП Кременчуцьке міське управління капітального будівництва , свідомо вносили до актів приймання виконаних робіт та інших офіційних документів завідомо недостовірні відомості щодо їх обсягів та вартості, зокрема відображали дані про найменування робіт і витрат пов'язаних з ними, які раніше фактично вже виконувалися ТОВ Талєкріс .

На даний час слідством вживаються заходи, спрямовані на встановлення обставин вчинення злочину, причетних осіб, розмір матеріальних збитків.

Досудовим розслідуванням встановлено, що комунальним підприємством Кременчуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації здійснювались реєстраційні дії за об'єктами нерухомості, розташованими за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Княгині Ольги, буд. 3, у зв'язку з чим необхідно отримати відомості про технічний опис та правовстановлюючих і технічних документів на вказані об'єкти нерухомого майна, що надасть можливість слідству встановити наявність чи відсутність споруд, їх вартість та технічний стан на момент зведення та здачі в експлуатацію.

Крім того, у відповідності до положень ст. 242 КПК України, визначення розміру матеріальних збитків, шкоди немайнового характеру, шкоди довкіллю, заподіяної кримінальним правопорушення, обов'язково здійснюється шляхом проведення відповідних судово-бухгалтерських, будівельних, криміналістичних інших експертиз.

Слідчий в судове засідання не з'явився надавши суду заяву про розгляд клопотання без його участі. В заяві слідчий клопотання підтримав прохав задовольнити.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні. Іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до реєстраційної та інвентаризаційної справи об'єктів нерухомості, розташованих за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Княгині Ольги, буд. 3, з можливістю вилучення оригіналів документів (здійснення виїмки), які перебувають у володінні комунального підприємства Кременчуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації , що знаходиться за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, проспект Свободи, будинок №2.

Зобов'язати службових осіб КП Кременчуцьке МБТІ надати тимчасовий доступ до зазначених документів та видати їх органу досудового розслідування.

Строк дії хвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Розяснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя В.М.Бугрій

Дата ухвалення рішення19.11.2018
Оприлюднено06.12.2018
Номер документу78334714
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/2534/18

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 17.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 17.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 11.12.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 11.12.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 11.12.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні