Ухвала
від 14.03.2019 по справі 554/2534/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 14.03.2019 Справа № 554/2534/18

Єдиний унікальний номер справи: №554/2534/18

Провадження № 1-кс/554/3958/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 березня 2019 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС СВ УСБУ в Полтавській області ОСОБА_3 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018170690000015, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, посилаючись на те, що в провадженні в ОВС СВ УСБУ в Полтавській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за № 42018170690000015, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 14.11.2016 комунальним виробничим підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , рахунок ІНФОРМАЦІЯ_2 № НОМЕР_2 ) в особі начальника ОСОБА_4 , з однієї сторони, та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 , рахунок ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » № НОМЕР_4 ), в особі директора ОСОБА_5 укладено договір №46 про закупівлю робіт у вигляді «Будівництва адміністративної будівлі по АДРЕСА_3 (попередня назва вул. Червоних Слідопитів) в м. Кременчуці. (45000000-7)» (далі - Договір).

Згідно проектно-кошторисної документації, розробленої на виконання договору №46 від 14.11.2016 про закупівлю робіт з будівництва адміністративної будівлі на території військової частини № НОМЕР_5 ІНФОРМАЦІЯ_5 , за адресою: АДРЕСА_3 , було заплановано нове будівництво триповерхової адміністративної будівлі з підвальним поверхом.

На виконання умов вказаного договору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » протягом 2016-2018 років здійснено роботи з будівництва об`єкту адміністративної будівлі ( АДРЕСА_3 ), які директором вказаного підприємства ОСОБА_5 , за результатами їх виконання, були включені до актів приймання виконаних будівельних робіт (форма КБ-2в), а начальником КВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 та виконуючим обов`язки начальника КВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 прийняті у повному обсязі та оплачені.

Крім того, 22.08.2017 між КВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » укладено договір №22 на виконання додаткових робіт, не зазначених у початковому проекті по об`єкту «Будівництво адміністративної будівлі по АДРЕСА_3 (попередня назва вул. Червоних Слідопитів) в м. Кременчуці. (45000000-7)» (коригування).

На виконання умов вказаного договору №22 від 22.08.2017 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » протягом серпня 2017 року лютого 2018 року здійснено роботи з будівництва об`єкту адміністративної будівлі ( АДРЕСА_3 ), які директором вказаного підприємства ОСОБА_5 , за результатами їх виконання, були включені до актів приймання виконаних будівельних робіт (форма КБ-2в), а начальником КВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 та виконуючим обов`язки начальника КВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 прийняті та оплачені.

Разом з цим, у відповідності до свідоцтва про право власності на нерухоме майно серії НОМЕР_6 , зареєстроване в КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » під №1192 (книга Н-5) та технічної документації на об`єкт незавершеного будівництва, станом на листопад 2016 року, за адресою: АДРЕСА_3 , вже існувала адміністративна будівля (незавершене будівництво), позначена як «літ. «Ш», яка мала наступні параметри: довжина 30,55 м., ширина 13,25 м., висота стін 4м.

Таким чином, у слідства є достатні підстави стверджувати, що невстановлені службові особи КВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », діючи умисно, внесли до вище вказаних проектно-кошторисної документації та актів приймання виконаних робіт завідомо неправдиві відомості щодо обсягів та вартості робіт, виконаних при будівництві протягом листопада 2016 року лютого 2018 року адміністративної будівлі за адресою: АДРЕСА_3 .

На даний час слідством вживаються заходи, спрямовані на встановлення обставин вчинення злочину, причетних осіб, розмір матеріальних збитків.

У відповідності до обставин справи, замовником зазначених робіт є комунальне виробниче підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , де у відповідності до правил бухгалтерського обліку зберігаються документи фінансово-господарської діяльності.

У відповідності до положень ст. 242 КПК України, визначення розміру матеріальних збитків, шкоди немайнового характеру, шкоди довкіллю, заподіяної кримінальним правопорушення, обов`язково здійснюється шляхом проведення відповідних судово-бухгалтерських, будівельних, криміналістичних інших експертиз.

Для здійснення експертних досліджень необхідно мати оригінали документів первинного бухгалтерського обліку, а також інші, що засвідчують правові та економічні підстави вчинення господарських операцій, їх обґрунтованості, обліку тощо.

Таким чином, слідству на даний час необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених документів, з вилученням їх оригіналів.

Необхідність здійснення тимчасового доступу та вилучення (здійсненням виїмки) зазначених предметів та документів обґрунтовується тим, що без них не можливо здійснити експертні дослідження, які є необхідними для встановлення розміру збитків, а отримані в результаті вказаної слідчої дії речі та предмети, окрім наведеного, нададуть можливість слідству встановити осіб, які здійснили фінансово-господарські операції, обсяг використаних грошових та матеріальних ресурсів, наявність чи відсутність порушень при проведенні робіт тощо.

Отримані в результаті проведення вказаної слідчої дії предмети та документи матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, безпосередньо засвідчать або спростують факт вчинення кримінального правопорушення, та будуть використані як докази у вказаному провадженні.

У судове засідання слідчий не з`явився, про дату, місце та час розгляду клопотання повідомлений належним чином, до суду слідчий подав заяву про розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні. Іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення оригіналів документів (здійснення виїмки), які перебувають у володінні комунального виробничого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

довідки про вартість виконаних підрядних робіт ф. КБ-3 та акти приймання-передачі підрядних робіт ф. КБ-2в з відомостями ресурсів та розрахунками загальновиробничих витрат до них, складені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) по виконаних роботах протягом періоду з 01.02.2018 по теперішній час, по об`єкту «Будівництво адміністративної будівлі по АДРЕСА_3 (попередня назва АДРЕСА_4 »;

листування між КВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), з приводу здійснення будівництва за об`єктом «Будівництво адміністративної будівлі по АДРЕСА_3 (попередня назва АДРЕСА_4 », за увесь період будівництва;

акти на закриття прихованих робіт за об`єктом «Будівництво адміністративної будівлі по АДРЕСА_3 (попередня назва АДРЕСА_4 », за увесь період будівництва;

надані на погодження та не прийняті акти приймання-передачі підрядних робіт ф. КБ-2в з відомостями ресурсів та розрахунками загальновиробничих витрат до них, складені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за увесь період будівництва;

Зобов`язати службових осіб КВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати тимчасовий доступ до зазначених документів та видати їх органу досудового розслідування.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80621371
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/2534/18

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 17.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 17.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 11.12.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 11.12.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 11.12.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні