Ухвала
від 12.04.2018 по справі 554/2534/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 12.04.2018 Справа № 554/2534/18

Єдиний унікальний номер справи: №554/2534/18

Провадження № 1-кс/554/3193/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12.04.2018 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді Бугрія В.М. за участю секретаря судового засідання - Сороки Ю.Г., розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС СВ УСБУ в Полтавській області ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, посилаючись на те що, слідчим відділом УСБУ в Полтавській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42018170690000015, за фактом зловживання невстановленими службовими особами своїм службовим становищем при укладенні та виконанні договору № 46 про закупівлю робіт з будівництва адміністративної будівлі на території військової частини № 3059 Національної Гвардії України за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Княгині Ольги, буд. 3, вчинене всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки.

Зазначені дії попередньо кваліфіковані слідством за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 14.11.2016 між комунальним виробничим підприємством Кременчуцьке міське управління капітального будівництва та ТОВ Абсолют Монтаж (ЄДРПОУ 38364349) укладено договір № 46 про закупівлю робіт (з подальшими змінами та доповненнями) з будівництва адміністративної будівлі на території військової частини № 3059 Національної Гвардії України за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Княгині Ольги, буд. 3, на загальну суму 6 877 512,56 грн.

У той же час, за вказаною адресою, при укладанні договору № 46 вже існувала недобудована у 2008 році ТОВ Талєкріс споруда, яка разом з іншими будівлями, згідно з актом прийому-передачі, передана на баланс військової частини №3059 Національної Гвардії України від КГЖЕП Автозаводські . На момент припинення будівництва та передачі її у власність військової частини вартість недобудови складала 766 004, 00 грн. (без ПДВ). Разом з тим, службові особи ТОВ Абсолют Монтаж , за попередньою домовленістю з керівництвом військової частини № 3059 Національної гвардії Україні та КВП Кременчуцьке міське управління капітального будівництва , свідомо вносили до актів приймання виконаних робіт та інших офіційних документів завідомо недостовірні відомості щодо їх обсягів та вартості, зокрема відображали дані про найменування робіт і витрат пов'язаних з ними, які раніше фактично вже виконувалися ТОВ Талєкріс .

На даний час слідством вживаються заходи, спрямовані на встановлення обставин вчинення злочину, причетних осіб, розмір матеріальних збитків.

У відповідності до обставин справи, виконавцем робіт є товариство з обмеженою відповідальністю Абсолют Монтаж (ідентифікаційний код юридичної особи № 38364349, юридична адреса: Полтавська область, місто Кременчук, вулиця Троїцька, будинок 33, офіс 4), де у відповідності до правил бухгалтерського обліку зберігаються первинні документи фінансово-господарської діяльності, у тому числі щодо виконання робіт за об'єктом Будівництво адміністративної будівлі по вул. Княгині Ольги, 3 (попередня назва - вул. ОСОБА_2) в м. Кременчуці .

У відповідності до положень ст. 242 КПК України, визначення розміру матеріальних збитків обов'язково здійснюється шляхом проведення відповідних судово-бухгалтерських, будівельних, криміналістичних інших експертиз.

Для здійснення експертних досліджень необхідно мати оригінали документів первинного бухгалтерського обліку, а також інші, що засвідчують правові та економічні підстави вчинення господарських операцій, їх обґрунтованості, обліку тощо.

Таким чином, слідству на даний час необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених документів, з вилученням їх оригіналів.

Необхідність здійснення тимчасового доступу та вилучення (здійсненням виїмки) зазначених предметів та документів обґрунтовується тим, що без них не можливо здійснити експертні дослідження, які є необхідними для встановлення розміру збитків, а отримані в результаті вказаної слідчої дії речі та предмети, окрім наведеного, нададуть можливість слідству встановити осіб, які здійснили фінансово-господарські операції, обсяг використаних грошових та матеріальних ресурсів, наявність чи відсутність порушень при проведенні робіт тощо.

Отримані в результаті проведення вказаної слідчої дії предмети та документи матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, безпосередньо засвідчать або спростують факт вчинення кримінального правопорушення та будуть використані як докази у провадженні.

У відповідності до положень ч.1 ст. 163 КПК України, суд для розгляду клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів здійснює судовий виклик особи, у володінні якої знаходяться такі речі і документи.

У той же час, слідство, з урахуванням обставин вчинення злочину, описаних вище, тієї обставини, що службові особи ТОВ Абсолют Монтаж на даний час не обізнані про обставини проведення досудового розслідування за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, та з урахуванням їх можливої причетності до вчинення злочину, слідство вважає, що виклик вказаних осіб може створити реальну загрозу зміни або знищення речей чи документів, що зашкодить досудовому розслідуванню.

У судове засідання слідчий не з'явився, про дату, місце та час розгляду клопотання повідомлений належним чином, до суду слідчий подав заяву про розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні. Іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС СВ УСБУ в Полтавській області ОСОБА_1 - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення оригіналів документів (здійснення виїмки), які перебувають у володінні Абсолют Монтаж (ідентифікаційний код юридичної особи № 38364349, юридична адреса: Полтавська область, місто Кременчук, вулиця Троїцька, будинок 33, офіс 4), а саме:

статут ТОВ Абсолют Монтаж та документи щодо визначення посадових обов'язків службових товариства осіб (накази, розпорядження, посадові обов'язки тощо) за період з 01.01.2016 по теперішній час;

документи щодо підготовки, оголошення, отримання пропозицій, результатів проведення тендерів (визначення переможця), внаслідок яких було укладено договори на виконання робіт за об'єктом: Будівництво адміністративної будівлі по вул. Княгині Ольги, 3 (попередня назва - вул. ОСОБА_2) в м. Кременчуці ;

документи, що засвідчують наявність найманих працівників (трудові договори, контракти, штатний розпис тощо), будівельної техніки ТОВ Абсолют Монтаж ;

договори та додаткові угоди до них з додатками (договірні ціни, локальні кошторис тощо), укладені між комунальним виробничим підприємством Кременчуцьке міське управління капітального будівництва та ТОВ Абсолют Монтаж (ЄДРПОУ 38364349) на виконання будівельно-монтажних (ремонтно-будівельних) робіт протягом періоду з 01.01.2016 по теперішній час, за об'єктом: Будівництво адміністративної будівлі по вул. Княгині Ольги, 3 (попередня назва - вул. ОСОБА_2) в м. Кременчуці ;

договори про залучення ТОВ Абсолют Монтаж субпідрядних організацій до проведення робіт на виконання робіт за об'єктами: Будівництво адміністративної будівлі по вул. Княгині Ольги, 3 (попередня назва - вул. ОСОБА_2) в м. Кременчуці , а також документи, що засвідчують розрахунки з ними;

проектно-кошторисна документація з розрахунком кошторисних витрат будівництва за об'єктом: Будівництво адміністративної будівлі по вул. Княгині Ольги, 3 (попередня назва - вул. ОСОБА_2) в м. Кременчуці , зі змінами та доповненнями до неї;

документи щодо здійсненого контролю і технічного нагляду за ходом та результатами виконання робіт за наступними об'єктами: Будівництво адміністративної будівлі по вул. Княгині Ольги, 3 (попередня назва - вул. ОСОБА_2) в м. Кременчуці ;

довідки про вартість виконаних підрядних робіт ф. КБ-3 та акти приймання-передачі підрядних робіт ф. КБ-2в з відомостями ресурсів та розрахунками загальновиробничих витрат до них, складені ТОВ Абсолют Монтаж (ЄДРПОУ 38364349) по виконаних роботах протягом періоду з 01.01.2016 по теперішній час по об'єкту Будівництво адміністративної будівлі по вул. Княгині Ольги, 3 (попередня назва - вул. ОСОБА_2) в м. Кременчуці ;

підтверджуючі документальні матеріали вартості включених ТОВ Абсолют Монтаж (ЄДРПОУ 38364349) до актів приймання-передачі виконаних робіт ф. КБ-2в роботи машин і механізмів, та матеріальних ресурсів за об'єктами: Будівництво адміністративної будівлі по вул. Княгині Ольги, 3 (попередня назва - вул. ОСОБА_2) в м. Кременчуці , у тому числі договори купівлі-продажу, оренди, рахунки, платіжні доручення, накладні;

документи щодо стану взаєморозрахунків між ТОВ Абсолют Монтаж (ЄДРПОУ 38364349) з комунальним виробничим підприємством Кременчуцьке міське управління капітального будівництва , що виникли у зв'язку із виконанням робіт за об'єктом: Будівництво адміністративної будівлі по вул. Княгині Ольги, 3 (попередня назва - вул. ОСОБА_2) в м. Кременчуці (оборотно-сальдова відомість, довідки про стан взаєморозрахунків, рахунки, платіжні доручення, накладні тощо);

договори та документи щодо розрахунків та платежів, які здійснені ТОВ Абсолют Монтаж , у зв'язку із придбанням матеріалів та обладнання що було використане для здійснення робіт за об'єктами: Будівництво адміністративної будівлі по вул. Княгині Ольги, 3 (попередня назва - вул. ОСОБА_2) в м. Кременчуці (оборотно-сальдова відомість, довідки про стан взаєморозрахунків, рахунки, платіжні доручення, накладні тощо).

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Роз яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя В.М.Бугрій

Дата ухвалення рішення12.04.2018
Оприлюднено17.04.2018
Номер документу73357443
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/2534/18

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 17.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 17.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 11.12.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 11.12.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 11.12.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні