Постанова
від 30.04.2020 по справі 1-45/11
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-45/11

Провадження № 1-в/483/38/2020

П О С Т А Н О В А

Іменем України

30 квітня 2020 року м. Очаків

Суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши подання начальника Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області про встановлення адміністративного нагляду щодо ОСОБА_3 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Очакові Миколаївської області, є громадянином України, має професійно-технічну освіту, неодружений, не працює, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , засуджений 04 липня 2011 року Очаківським міськрайонним судом Миколаївської області за ч. 2 ст. 307 КК України до п`яти років позбавлення волі, звільнився 28 травня 2015 року умовно-достроково на один рік три місяці один день,

В С Т А Н О В И В :

15 квітня 2020 року начальник Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області звернувся до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області з поданням про встановлення відносно ОСОБА_3 адміністративного нагляду строком на один рік з наступними обмеженнями, а саме: заборонити відвідувати бари, кафе, ресторани, магазини, в яких здійснюється торгівля спиртними напоями з метою їх придбання, реєструватися в Очаківському ВП ГУНП в Миколаївській області чотири рази на місяць у дні та час визначені поліцейськими, заборонити виїзд за межі Очаківського району Миколаївської області з особистих справ без дозволу Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області, заборонити вихід зі свого помешкання з 22 год. 00 хв. до 06 год. 00 хв., обґрунтовуючи своє подання тим, що ОСОБА_3 знаходиться на обліку в Очаківському ВП ГУНП в Миколаївській області як раніше судимий, після відбування покарання та умовно-дострокового звільнення 28 травня 2015 року з місць позбавлення волі на шлях виправлення не став, порушує правила поведінки в громадських місцях, зловживає алкогольними напоями за що неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, за місцем проживання характеризується негативно, проведенні з ним профілактичні бесіди дільничним офіцером поліції щодо недопущення порушень правил поведінки в громадських місцях та в побуті результатів не дали.

Представник органуначальник якоговніс поданняв судове засідання не з`явився, про час, дату та місце розгляду подання Очаківський ВП ГУНП в Миколаївській області повідомлений належним чином, до суду надійшла заява від представника начальника сектору превенції Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_4 в якій він просить розглянути подання за його відсутності.

Особа щодо якої внесене подання ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, про час, дату та місце розгляду подання повідомлений належним чином, надав заяву про розгляд подання за його відсутності, в якій крім того зазначив, що не заперечую проти його задоволення.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов такого.

ОСОБА_3 раніше судимий, 04 липня 2011 року Очаківським міськрайонним судом Миколаївської області за ч. 2 ст. 307 КК України до п`яти років позбавлення волі. 28 травня 2015 року умовно-достроково звільнений з місць позбавлення волі на один рік три місяці один день.

Після звільнення з місць позбавлення волі на шлях виправлення не став, порушує громадський порядок, правила поведінки в громадських місцях, протягом 2019-2020 років неодноразово скоював адміністративні правопорушення за що притягувався до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 178, ч. 2 ст. 178, ч. 2 ст. 175-1, ст. 177 КУпАП, за місцем проживання характеризується негативно, не працює, що свідчить про його схильність до вчинення нових злочинів. 04 лютого 2020 року засуджений за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.ч. 1, 2 ст. 185 КК України до двох років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік,

Відповідно до ст.2Закону України«Про адміністративнийнагляд заособами,звільненими змісць позбавленняволі» адміністративний нагляд встановлюється з метою запобігання вчиненню злочинів окремими особами, звільненими з місць позбавлення волі, і здійснення виховного впливу на них.

Відповідно до п. «в» ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» адміністративний нагляд встановлюється у визначеному статтею 5цього Закону порядку терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості.

Враховуючи викладене,а такожтой факт,що ОСОБА_3 перебуває наобліку якособа,яка звільниласяз місцьпозбавлення воліпісля відбуттяпокарання завчинення умисногозлочину,судимість непогашена тане знята,неодноразово притягувавсядо адміністративноївідповідальності,вчинив тазасуджений 04лютого 2020року завчинення новогозлочину, за місцем проживання характеризується негативно, суд вважає за необхідне, з метою встановлення примусових профілактичних заходів спостереження та контролю за поведінкою ОСОБА_3 встановити щодо нього адміністративний нагляд з обмеженнями строком на один рік.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 3, 5, 6 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі»,

П О С Т А Н О В И В :

Подання начальника Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_3 задовольнити.

Встановити адміністративний нагляд відносно ОСОБА_3 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Очакові Миколаївської області, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , строком на один рік з наступними обмеженнями:

- заборонити відвідувати бари, кафе, ресторани, магазини де продаються спиртні напої з метою їх придбання;

- реєструватися в Очаківському ВП ГУНП України Миколаївської області 01, 10, 20 числа кожного місяця;

- заборонити виїзд за межі Очаківського району Миколаївської області з особистих справ без дозволу Очаківського ВП ГУНП України в Миколаївській області;

- заборонити вихід зі свого помешкання з 22 год. 00 хв. до 06 год. 00 хв.

Постанову може бути оскаржено до Миколаївського апеляційного суду через Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області протягом десяти днів з дня її оголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення30.04.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89022454
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-45/11

Постанова від 18.11.2015

Кримінальне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Кутурланова О. В.

Постанова від 18.11.2015

Кримінальне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Кутурланова О. В.

Ухвала від 29.10.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 23.06.2021

Кримінальне

Корецький районний суд Рівненської області

Кулик Є. В.

Ухвала від 29.04.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 18.03.2021

Кримінальне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Вовченко А. В.

Ухвала від 23.11.2020

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Єжов В. А.

Постанова від 30.04.2020

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Постанова від 16.02.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Топузова Н. М.

Постанова від 25.02.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Топузова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні